CeKaeM Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Wiecie, przed 2 h qpilem sobie karte sieciowa Planeta [V6, Desgined for WinXP], i jestem z niej tak zadowolony, ze sie w pale nie miesci! Zaplacilem za nia 35 zl, ale ma taka szybkosc... Jest taka... Ech, co bede moowil: niech fakty moowia same za siebie: 120 kb/sek na Kaazie [teledyski], 50 kb [mp3], 40 [filmy] i 35 [gry]. Moze wydaje sie to nieprawdopodbne, jesli nie wierzycie... To nie wiem:))... Karta jest taka zajebista, ze chyba sobie qpie druga tka i wstawie do 2 kompa:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 lol ale co ma karta sieciowa do predkosci dzialania internetu ? :) (nic) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 zwatpilem :) a ja kupilem skaner i mam 100fps w quake 3 przy 1600x1200 moze kupie jeszcze jeden ! lol :) btw najlepsze sa i tak 3comy a reszta to syf ! taka jest prawda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 A ja kupilem nowe glosniki i nie zauwaylem wzrostu wydajnosci w internecie ani nawet w grach! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 A ja kupilem nowe glosniki i nie zauwaylem wzrostu wydajnosci w internecie ani nawet w grach! :cry: Nie przejmuj sie :) mogles zawsze kupic takie co spowoduja spadek wydajnosci wiec nie jest tak zle :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 ale on ma chyba racje bo ja tesz mam takom planete (dostalem od providera w ramach instalki :D ) i chodzi mi nawet do 256kbit/s a podobno to predkosc lacza jakie ma firma na cala swoja siec czyli kilkaset kompow i to jest nawet tera a nie gdzies w nocy gdzy nikt nie siedzi na necie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 nie wiem czym tu sie emocjonowac to tylko 256kb jak by to bylo 256KB to bym padl na kolana :P ! A tak no coz planet to planet tosz to goowno A zwiezku net-karta sieciowa nie ma zadnego ! no moze jak masz lacze 100mb a sieciowke 10mb wtedy zmiana byla by odczuwalana ! oj po co ja pisze o takich nieprawdopodobienstwach ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 a ja tam mam do 60 kilobajtow bo astral tyle przydzielil nam na blok (w sumie tak na prawde z netu korzystaja moze ze 3 osoby reszta sprawdza tylko poczte :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 a ja tam mam do 60 kilobajtow bo astral tyle przydzielil nam na blok (w sumie tak na prawde z netu korzystaja moze ze 3 osoby reszta sprawdza tylko poczte :) W aster mnie zawsze nurtowala jedna rzecz i chyba sie nigdy nie dowiem ! ile kb/s ciagnie sie cos co nie lezy na proxy ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Hmmm - znana sprawa - tyle że te karty ....oszukują - i podają do kompa CAŁY transfer - łącznie z nagłówkani, sumami kontolnymi, itp... więc nagle okazuje się że jest lepiej (teoretycznie) - reszta to autosugestia.... tak naprawde to niezły skok można uzyskać przechodząc z wingrozy na [brzydkie określenie na linuksa]a - szybkość transferu potrafi wzrosnąć nawet 3 razy!!! - szczególnie jeśli serwer też ciągnie na [brzydkie określenie na linuksa]u (najlepirj tym samym) Dlaczego? - ano dlatego bo się wtedy lepiej dogadują (pełna obsługa protokołu).... Żeby było ciekawie, to u mnie w domciu i-net szybciej chodzi pod [brzydkie określenie na linuksa]em z modemem V.34 niż wingroza z V.90 - ciekawe, prawda... (ta sama linia, ten sam komp - inny system i modem.... ten pod winde to złomtrix spirit(pci), a ten linuxowy to puredata(zewn.)) A! - pozatym ten V.34 pod wingrozom chodzi już całkiem tragicznie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Więc karta sieciowa nie ma znaczenia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Więc karta sieciowa nie ma znaczenia?oczywiście że nie ma znaczenia, internet będzie działał tak samo szybko przez przedpotopową sieciówę na ISA sprzed 10 lat jak przez wypasionego 3Coma 100Mbit (chyba że łącze powyżej 10 Mbit ale takiego nie ma chyba żaden prywatny user w Polandii :D :D ) Entuzjazm Cakaema mnie rozwalił :D :D :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Kożystam z Chello, jest naprawde cool :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 tak naprawde to niezły skok można uzyskać przechodząc z wingrozy na [brzydkie określenie na linuksa]a - szybkość transferu potrafi wzrosnąć nawet 3 razy!!! - szczególnie jeśli serwer też ciągnie na [brzydkie określenie na linuksa]u (najlepirj tym samym) Dlaczego? - ano dlatego bo się wtedy lepiej dogadują (pełna obsługa protokołu).... Żeby było ciekawie, to u mnie w domciu i-net szybciej chodzi pod [brzydkie określenie na linuksa]em z modemem V.34 niż wingroza z V.90 - ciekawe, prawda... (ta sama linia, ten sam komp - inny system i modem.... ten pod winde to złomtrix spirit(pci), a ten linuxowy to puredata(zewn.)) A! - pozatym ten V.34 pod wingrozom chodzi już całkiem tragicznie Ustaw poprawnie MTU i kilka innych rzeczy w windzie i bedzie chodzic poprawnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...