Skocz do zawartości
Ajantiz

Ati catalyst ktore najszybsze i jak najlepiej skonfigurowac?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis zmienilem steri do mojego R9100 :roll:

Uzywalem wszystkich wersji od 3.0 do 3.10 :) Dzis cos mnie wzielo zeby zainstalowac 2.5 i mam o wiele wiecej FPS w grach w ktore najczesciej gram :) W Counter-Strike jak i w NFS Underground FPS bardzo znacznie podskoczyly. ATi sterow pisac nie potrafi :evil: Nie wiem jak oni moga wypuszczac tak zrabane stery :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis zmienilem steri do mojego R9100  :roll: 

Uzywalem wszystkich wersji od 3.0 do 3.10 :) Dzis cos mnie wzielo zeby zainstalowac 2.5 i mam o wiele wiecej FPS w grach w ktore najczesciej gram :) W Counter-Strike jak i w NFS Underground FPS bardzo znacznie podskoczyly. ATi sterow pisac nie potrafi  :evil: Nie wiem jak oni moga wypuszczac tak zrabane stery :(

a testowales moze w 3dmarku??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalnie dla ciebie wlasnie teraz przetestowalem i wyniki z 3DMark2001 na Cata 2.5 sa porownywalne z Cata 3.x na R8500/9100 :)

ATi ma bardzo duze poblemy z CS jak i z NFS Underground (R9100), duzo jest na ten temat na Rage3D, maja stery do [gluteus maximus] :lol: Na Cata 2.5 obie te gry dzialaja zdecydowanie lepiej niz na wersjach 3.0 wzwyz :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzis mialem taka jazde... chcialem zminic stery na 2.5 jak pisal Pinki te dwie gry lepiej laza a ja gram praktycznie tylko w te dwie gry... :D

wlazlem w trybie awaryjnym odinstalowalem stery przeczyscilem rejestr, pozniej programikiem DCSetup_15 ktory wywalil wszystko... restart, wchodze do windy ktora znajduje sprzet karta vga i od razu znajduje radka 9100 series... ne moglem instalnac sterow 2.5 bo musialbym miec zainstalowana standardowa karte... nie moglem nic instalnac poza tymi co miale wczesniej cat 3.9 i qrde jak ja mam instalnac caty 2.5 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzis mialem taka jazde... chcialem zminic stery na 2.5 jak pisal Pinki te dwie gry lepiej laza a ja gram praktycznie tylko w te dwie gry... :D

wlazlem w trybie awaryjnym odinstalowalem stery przeczyscilem rejestr, pozniej programikiem DCSetup_15 ktory wywalil wszystko... restart, wchodze do windy ktora znajduje sprzet karta vga i od razu znajduje radka 9100 series... ne moglem instalnac sterow 2.5 bo musialbym miec zainstalowana standardowa karte... nie moglem nic instalnac poza tymi co miale wczesniej cat 3.9 i qrde jak ja mam instalnac caty 2.5 :?:

Nie wiem czy to to samo co u mnie, ale chyba pomoże:

-zrób to co przedtem (oczysc ze strów)

-wlacz winde zacznie szukac strów - anuluj

- Odinstalój karte z Menadzera Urzadzeń

-reboot, potem znowu wykruje nowa karte wiec znowu to anuluj

- zainstalu stery jakies kolwiec chcesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, jesli po uzyciu driver cleanera dalej instaluje Ci stery do R9100 to cos mi tu smierdzi ;) Wogule to Cata 2.5 nie zainstalujesz na R9100 uzywajac instalatora Ati :) Musisz recznie aktualizowac sterownik i wybrac R8500 ( R9100 nie jest jeszcze obslugiwany, hehehe ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis zmienilem steri do mojego R9100  :roll: 

Uzywalem wszystkich wersji od 3.0 do 3.10 :) Dzis cos mnie wzielo zeby zainstalowac 2.5 i mam o wiele wiecej FPS w grach w ktore najczesciej gram :) W Counter-Strike jak i w NFS Underground FPS bardzo znacznie podskoczyly. ATi sterow pisac nie potrafi  :evil: Nie wiem jak oni moga wypuszczac tak zrabane stery :(

kurcze, mam to samo.

testowalem swego R9000 na cat 2.5, 3.0 i 3.2 no i na 2.5 byly najwyzsze wyniki w 3dmarku :), jednak ja w zasadzie nie gram wiec, to nie jest najwazniejsze.

najciekawsze jest to, ze na cat 2.5 w TRYBIE 2D :!: mam zupelnie inna jakosc kolorow, inne nasycenie, kontrast jest nieporownywalnie wyzszy, literki sa czarne i bardziej wyraziste, na cat 3.x wyglada obraz tak jakby go karta zblurowala, matowa, kaszana, az sie przerazic mozna :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi