LuZaczek Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Lamerskie pytko z ktore z gory przepraszam! Mam plyte jak w podpisie. Mam takie temperatury w biosie pokazane: ABS II TEMP. 47 C (co to za temp. czego sie ona tyczy?) System temp. 29 C (temp. wnetrza obudowy?) CPU External temp. 36 (temp. procka?) Czy sie myle. A teraz dlaczego zadalem takie glupie pytanie, no wiec dlatego ze brat troche namieszal mi w glowie i powiedzial ze TEMP ABS II to temp. procka czyli w tym przypadku 47 C :( Co oznacza ze moje chlodzenie idzie do smieci ;-) I w SOLTEK HARDWARE MONITOR mam pokazana temp. CPU EXTERNAL 36 i na ta chyba mam patrzec?! Czy sie myle bo juz w sumie sam nie wiem?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 nie patrz na ABS (w sumie to chyba ci skacze raz tak raz tak ?) a co to jest ABS zapraszam do szukajki :] temp masz w normie nie masz co sie przejmowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 LPC ale wlasnie mnie to trapi co to jest ta temp. ABS II w biosie i czego sie ona tyczy bo ona sie mocno zwieksza jak mam procka na 2400MHZ :) i nie wiem czy na nie mam patrzec bo wartosc ta jest okolo 65 stopni :/ Co do ABS`u to wlasnie mi nie skacze tylko zachowuje sie jak normalna temp. tylko gdzies?! Gdy mialem ta temp. 65 stopni wylaczylem kompa i sprawdzilem organoleptycznie palcem i radiator byl cieply a nie goracy. Max co mial to 45stopni(na oko). No w szukaj nic nie znalazlem a spedzilem duuuza chwilke na szukaniu :/ gdzies na pewni jest ale jak 3ba to tego nie ma :] Ale THX za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 temperatura ABS II - to z diody termincznej wewnątrz proca (NAJWAŻNIEJSZA!) temp. CPU Ext. - temperatura z socketu (pod procem) zresztą z soltkiem nv64 polecam Ci poczytanie topiku 'wszystko o soltku 75frn/2' - Twoja płytka różni się w sumie tylko tym, że nie obsługuje dual-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=462...ighlight=abs+ii http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=164...ighlight=abs+ii http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=578...6&highlight=abs no w sumie adas01 dobrze pisze nie zmienia to faktu ze niemasz sie o co martwic a ten proc na 2400 to stable jest ?? i czymchłodzony ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Na 2400MHZ ale jade mnoznikiem 18*133=2394 przy 1.7Vbo mam pamieci 266mhz:/ Chlodzony jest tym co w podpisie! CZyli zwyczajnym Mintem odpowiednikiem Titana T5TB :) No wiec slicznie dziekuje i teraz juz wiem ze 3ba jednak nowe chlodzenie wpisac na liste nadchodzacych wydatkowna nowy rok ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...