Skocz do zawartości
Geralt18

Abit Kt7A i Athlon TBRED

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Abita KT7A-Raid.

problem jest taki, ze na nalepce na plycie pisze

ze jest to wersja 1.2

a Sandra i 3Dmark podaja ze jest to wersja 1.3

a numer biosu jest B4 - co rowniez wskazuje na wersje

1.3.

tak wiec zabardzo nie jestem tego pewny, ale czy

Athlon TBred 2000XP+ bedzie dzialal?

i czy te wrsje TBreda rev.B co sprzedaja na sklepie

na Tweaku to sa te z odblokowanymi mnoznikami?

a tak wogole to czy ta plyta pozwala dobrze podkrecac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem KT7A v1.0 i spokojnie dzialal na niej XP1500+, XP1900+ (oba Palomino), i dwa 1700+ (Thoroughbred B).

Jedyne co bylo wymagane to wcisniecie reseta po wlaczeniu power, bo komp uruchamial sie jako "blank screen".

Po wcisnieciu resetu wszystko dzialalo w pelni normalnie - pisalem kiedys o tym na forum w temacie "apel do uzytkownikow abit kt7a 1.0-1.2" czy jakos podobnie...

T-Bredy podkrecalem tylko mnoznikiem, bo mialem kiepskie pamieci, ktore sypaly sie powyzej FSB=133Mhz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nio jezeli nalepkna na plycie wskazuje 1.2 tio to jest 1.2 chyba ze ktos przekleil nalepke z innej plyty :) a sandra info bierze na podstawie biosu, i do 1.2 spox mozna wgrac bios od 1.3 (ja tak mialem) chociaz wgralem starego biosa bo na nowym mi nie dzialal boot z cdroma, i na kt7a to czy XP ruszy to zalezy tylko od szczescia, ja mialem takie szczescie ale cos sie sypalo i nie zdawalem sobie wtedy sprawy z tego ze to zasilacz po prostu nie wyrabia :? wiec po prostu wez pozycz XP i zobacz czy ruszy, jak ruszy to nawet powinienes miec nazwe procka :) (w biosatch do 1.0-1.2 nie bylo nazwy athlon xp i sie wyswietlalo jako unknown CPU), jak cos zamotalem to sorki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...