Geralt18 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Mam Abita KT7A-Raid. problem jest taki, ze na nalepce na plycie pisze ze jest to wersja 1.2 a Sandra i 3Dmark podaja ze jest to wersja 1.3 a numer biosu jest B4 - co rowniez wskazuje na wersje 1.3. tak wiec zabardzo nie jestem tego pewny, ale czy Athlon TBred 2000XP+ bedzie dzialal? i czy te wrsje TBreda rev.B co sprzedaja na sklepie na Tweaku to sa te z odblokowanymi mnoznikami? a tak wogole to czy ta plyta pozwala dobrze podkrecac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gereg Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 wczesniejsze niz 1,3 kt7a pozwalaja ustawic fsm max 133 (mam taka plyte i najmocniejsze, co mozna do niej wlozyc to 1400 nie xp). jesli ustawiasz wyzsze fsb, to powinno to byc 1,3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Mialem KT7A v1.0 i spokojnie dzialal na niej XP1500+, XP1900+ (oba Palomino), i dwa 1700+ (Thoroughbred B). Jedyne co bylo wymagane to wcisniecie reseta po wlaczeniu power, bo komp uruchamial sie jako "blank screen". Po wcisnieciu resetu wszystko dzialalo w pelni normalnie - pisalem kiedys o tym na forum w temacie "apel do uzytkownikow abit kt7a 1.0-1.2" czy jakos podobnie... T-Bredy podkrecalem tylko mnoznikiem, bo mialem kiepskie pamieci, ktore sypaly sie powyzej FSB=133Mhz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Nio jezeli nalepkna na plycie wskazuje 1.2 tio to jest 1.2 chyba ze ktos przekleil nalepke z innej plyty :) a sandra info bierze na podstawie biosu, i do 1.2 spox mozna wgrac bios od 1.3 (ja tak mialem) chociaz wgralem starego biosa bo na nowym mi nie dzialal boot z cdroma, i na kt7a to czy XP ruszy to zalezy tylko od szczescia, ja mialem takie szczescie ale cos sie sypalo i nie zdawalem sobie wtedy sprawy z tego ze to zasilacz po prostu nie wyrabia :? wiec po prostu wez pozycz XP i zobacz czy ruszy, jak ruszy to nawet powinienes miec nazwe procka :) (w biosatch do 1.0-1.2 nie bylo nazwy athlon xp i sie wyswietlalo jako unknown CPU), jak cos zamotalem to sorki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...