Skocz do zawartości
SIMSOFT

Abit st6r + live = ???

Rekomendowane odpowiedzi

problem z abitem st6 i live 5.1 . niezaleznie od slotu pci i ustawionego przerwania w biosie komp sie wiesza jak dziki . sposob zawieszania - nagle zamarzniecie systemu i zapetlenie dzwieku wskazuja na problem z przerwaniami. sys to w2k .

jesli ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic to niech sie podzieli ....

rowniez uzytkownikow ww plyty + live prosze o podanie dokladnych ustawien biosu ktore odnosza sie do ww problemu oraz o podanie w ktorym slocie pci i na ktorym przerwaniu zestaw ten dziala stabilnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy naprawde nikt nie ma/mial takiej konfiguracji ?

dochodze do smutnego wniosku ze na tym forum  jedyne o co sie mozna spytac to "co kupic"  .... :>

Pytania pomocnicze - w jakim momecie wiesza sie system (gra d3d/opengl, divx itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pospekuluje troche bo nie wiem napewno w czym problem :P

Zmien slot PCI.

Service packi poinstalowane ?

Wylacz zintegrowany na plycie.

Ustaw dzielniki odpowiednio.

Nie wiem czy podkrecony procek, jaki bios, nic wiecej niz napisales wiec albo Ci juz pomoglem albo napisz wiecej szczegolow (np. rozmiar buta :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem z abitem st6 i live 5.1 . niezaleznie od slotu pci i ustawionego przerwania w biosie komp sie wiesza jak dziki . sposob zawieszania - nagle zamarzniecie systemu i zapetlenie dzwieku wskazuja na problem z przerwaniami. sys to w2k .

jesli ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic to niech sie podzieli ....

rowniez uzytkownikow ww plyty + live prosze o podanie dokladnych ustawien biosu ktore odnosza sie do ww problemu oraz o podanie w ktorym slocie pci i na ktorym przerwaniu zestaw ten dziala stabilnie .

jezeli nie uzywasz raida to chetnie bym sie zamienil.. bo ja mam st6 (a przydal by mi sie raid... oczywiscie plyta na gwarancji - i ja doplacam... )

a Ty zyskasz wolne irq :) poza kasa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj z service packiem 3.

Czy w menedzerze urzadzen nie ma zadnych wykrzyknikow ?

czemu mam probowac z roznymi sp jak to ma dzialac normalnie !!! ;)

jest jedno : pci device , lecz nie wiem co to jest

jesli ja dobrze pamietam to chyba Ty Kares miales/masz wlasnie st6+live 5.1 , jesli mozesz to podaj mi swoja konfiguracje ( ktory pci ,irq itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj z service packiem 3.

Czy w menedzerze urzadzen nie ma zadnych wykrzyknikow ?

czemu mam probowac z roznymi sp jak to ma dzialac normalnie !!! ;)

jest jedno nieznane urzadzenie : pci device , wykrzyknikow brak

jesli ja dobrze pamietam to chyba Ty Kares miales/masz wlasnie st6+live 5.1 , jesli mozesz to podaj mi swoja konfiguracje ( ktory pci ,irq itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...