Chaos Gdańsk Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 u mnie roznica temperatury wody wzgledem bloku jest 8-9 stopni . czy idle czy stres roznica jest w tych wartościach. Odczyt w baniaku przeprowadzam zwykłym teromoetrem, a temp proca z mobo - wiem źle pewnie podaje ale nie mam innego termometra :) Temp pokoju oscyluje miedzy 19-22 stopnie. w idle temperatura wynosi po ustabilizowaniu sie 36 stopni a po wygrzaniu w prime dochodzi do 40. jak skombinuje chłodnice to zejde z temperaturami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Teraz zmieniłem durona 1200 na Athlona 2000+, kupiłem cooler za 39 zeta i temperatury są bardzo niskie : Windows - 38C Stress - 47C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 no to chyba jak na razie mam najnizsza temperaturke chłodnica za oknem robi swoje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Jodlasty, jak sie twój układ w lecie zachowuje i czy uszczelniasz jakoś go żeby sie nie skraplało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 eeee wleje zimnej wody tez bede mial tyle co jodlasty:P :wink: - najlepiej jak sa mrozy po -20*C - bierzemy bryle lodu duza wlewamy troszke zimnej wody zanuzamy ten lod - on sie topi dlugo ochladza wode to >0*C no i to wedruje do bloku chlodzac proca - to wyciagniecia wiec ok 10*C :P na procu :)) rok temu na tualatinie tak zrobilem teraz jeszcze nie bo mrozow nie ma takich :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 genghiskhan, sprawdza sie tylko jak ktoś ma przy wc wiadro albo inne akwarium :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 genghiskhan, sprawdza sie tylko jak ktoś ma przy wc wiadro albo inne akwarium :?trudno - ktos ma pecha:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Z mojego udładu nie wycisne wiecej bo termostat mam ustawiony na nim 14C (nizej juz sie nie da ) prawdobodobnie ponizej tej wartosci bedzie mi sie skraplac woda na bloku ale nie wiem dokładnie nie sprawdzałem tego czasami mnie korci zeby wywali termostat i puscic uklad na full roznica temperatury wody a powietrza jest okolo 10C wiec przy minus 20C pewnie bede mial minus 10C w ukladzie :) A latem to nie wiem jak to sie bedzie sprawowac bo wszystko zlozylem we wrzesniu Chłodnice mam na balkonie latem bedize w cieniu wiec i tal bede mial lepsze temperatury wody niz z chłodnica w domu pozyjemy zobaczymy na ta chwile jestem zadowolony wiatraczek na chlodnicy trzyma sie dzielnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 ja mam cos kolo 36-37 stopni w stresie na zwyklym Titanie i mnie to rajcuje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Athlon Thunderbird 1,2 w normalnych warunkach 34C w stesie 63C. Obudowa zamknieta. Wentylator jakis badziew green coś tam. To samo radiator tez jakis badziew. Ale paste mam srebrną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 durex 1400@ 2600+ v-core 1,475V temp. 35-38*C max!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 durex 1400@ 2600+ v-core 1,475V 2600+ na 1.475 wow chyba sie starzeje :) jutro ide z woltażem w dół zobaczym ile zejde teraz 1.7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Temperatura w idle nie przekracza mi 35 stopni Celsjusza. W stresie do 47 - wiecej nie widzialem... Obudowa otwarta. Ostatnio w idle mialem 8 stopni, a w stresie siegnela 21... byl mrozny wieczor i otwarte okno - wialo prosto w bude... :wink: Standardowe chlodzenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 proc tak jak w opisie. 28C stres 35C max! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Panowie, chyba zdajecie sobie sprawe ze ten temat jest bez sensu. Przeciez zaden z was nie wie jaka jest temperatura procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 w sumie to wiemy !!! jest pomiędzy 20-80 stopni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 25-30 (wielki radiator i wentylator z zasilacza :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Przecież takie odczyty z różnych MOBO z różnymi BIOSami można potłuc o kant czegokolwiek. Czujniki z MOBO pozwalajš co najwyżej ocenić, czy zmiana coolera miała sens (można porównywac tylko wyniki z tej samej płytki i z tš samš wersjš BIOSu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 >> można potłuc o kant czegokolwiek. hehe >>płytki i z tš samš wersjš BIOSu heh, cos o tym wiem - zmienilem BIOS i... temp poszla o +5 do gory a napiecia spadly o okolo 0,2V! Ladny update zrobilem :D Ja mam 46 w cos pomiedzy IDLE a STRESS (Winamp chodzi i IE), temp otoczenia jakies 15-17 stopni - wiem, ze zimno - ledwo pisze :/ Aha, teraz nic nie jest podkrecone bo zasilacz nie pozwala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ale to przy niskiej temp w pokoju, jak jest cieplej to w idle jest 40 stopni. Po primie dochodzi do 45-47. Na procu siedzi volcano 9 a na gore nad radiatorem mam jeszce jeden wiatrak 10 cm :> a z boku wywiewa jeszcze jeden 12 cm :D nie jest glosno bo to dobre wiatraki a i tak grafa wszystko zaglusza :> natomiast probowalem kiedys jeszce jeden dolozyc z boku, ale temp nie spadla nawet o 1 stopien :] wiec milalo sie to z celem ;>. btw ten aux fan to oczywiscie cpu fan :-) - nie wiedziec czemu tak pokazal :> Ostatnio kumpel mi rpzyniosl kompa, jakis wiatrak arctic cooling kupil. Taki z wywroconymi lopatkami , smieszny wentylator. Mialem "cos" z nim zrobic :-). Ale sie nie dalo, zmienilem wiatrak stralem sie wypolerowac spod, a proc dalej ma przy wlaczeniu kompa 47 stopni!! :) athlon 2000xp, nawet wiatraczek zmienilem i zalozylem tak jak u mnie obok jeszce jeden. Dokladnie to samo, w idle ma 50 stopni :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Duron 850 (bez kręcenia) 23-26 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali3n Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Mialem 45-47 ale wyczyscilem i uzupelnilem paste i mam 37 jak zamkne bude to mam 41 :]] ale teraz dokladnie mam 37 stopni i jest to chyba dobry wynik :]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 nie mialem kompa 2 dni padla zasilka i cooler na procq a wiec wymienilem na Speeze VultureSpin (co dziwne obsluguje socker a i no wiecie ten pod p4) i temp w stresie mam ok 37*C :) o wlasnie bym zapomnial przyszedlem do sklepu z kompami w piatek rano (czytaj ok 13 :P) i zapytalem sie jakie maja coolerki a sprzedawca wyskoczyl z textem zebym sobie qpil woodne bo jest jakis gotowy zestaw do qpienia u nich w sklepie za 160 zl, ja na to no tak fajnie 30*C i cisza a koles wyskoczyl ze bez krecenia na wodnym ma 57*C ja takie oczy o_O i wyszedlem ze sklepu i muahaahahahhahahahaahhahaha :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ja jeszcze tamtej zmimy na moim athlonie palomino 1600@1900+ osiągłem to: http://www.fuxmen.xu.pl/rekord.jpg otwarłem drzwi i już napewno było w budzie koło 5 st ale jak przyszłem to stary zamknął dżwi i taki zrzut ekranu zdążyłem zreobić :( co za zgred ciekawyjestem czy ktośma mniej na takim procu na AC A tera mam to co w podpisie i może mniej bym wyciągnął :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Powtorzylem jeszcze raz ten numer i daje tyle: (Procek byl podkrecony z poziomu BIOSa, a nie z FL) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: I CO WY NA TO? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 co dałeś kompa na pole wczoraj ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Przytworzylem okno i tak go postawilem, ze 100% pizdzilo w bude. Co do twojego obrazka, to nie mozna go zobaczyc :( Tego screena co podpisalem idle, robilem 15 minut po zabraniu budy z okna (juz go tam nie ma). Tutaj mam dwa nowe, zrobione przed chwila. Komputer od tamtej pory stal wlaczony i posysal sobie co nie co przez DC++. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 ale jamiałem 22 na procu i 15 w budzie jakby co ja też może tak dzisiaj zrobię ale się boję żeby coś sięnie skropliło :) nara idę do szkoły może po niej coś zdziałam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 generalnie temp u mnie tez taki 42-45. mam otwarta jedna wneke na stale, nie pale ale mimo to zbieraja sie takie skupiska kurzu ze wprost trudno mi w to uwierzyc, tez tak macie? u mnie teraz HOT ;) do 55C dochodzi ale wyciszałem kompa - to jakiś kompromis musi być - na starej mobo 2000+ (1.67 GHz) miał około 38-42C na titanie 35Cu + 2 wentyle 12V :) + zasilacz "odkurzacz" Huntkey'a ale kurzu łapał jak ruski odkurzacz co 2-3 m-ce musiałem czyścić - teraz na wolniejszych wentylkach (zasilacz, proc, obudowa) nie łapie prawie wcale, i przeniosłem kompa 20 cm wyżej nad podłogę pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 1.5V, otwarta buda i okno, prawie nie słyszalne tylko 2500 obrotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...