jonathan Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Jakby mial wejsc w zycie, to sie dowiecie :wink: Spokojnie. Narazie trzema zmienic troche innych rzeczy aby wszystko usprawnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Coś mi sie wydaje, że jeżeli nie zostaną podjęte jakies radykalne kroki co do regulaminu i co najważniejsze do przestrzegania tego regulaminu to to forum stanie się wielkim skupiskiem chaosu i większość porządnych userów poprostu przestanie odwiedzać forum, a wtedy zostana tylko smarkacze wyzywający się i wyzywający moderów, którzy tak naprawdę chcą spokoju i porządku na forum. Ufam moderom i adminom, że wiele rzeczy się w tym kierunku zmieni bo jesli mimo zabiegów nadal tak będzie to cieńko widze forum. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Widze ze do niektorych dotarlo ze jedynym rozwiazanem jest zamordyzm i tyrania :wink: No ale jest jeszcze wielu Userow ktorzy uwazaja ze sie rzadzimy i popisujemy przed innymi (tylko nie wiem po co mielibysmy to robic :?) No ale jest jak jest, mam nadzieje ze bedzie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 taaa potrzebny tu jakis IVAN GROZNY co reeda zastapi :) co teraz bedziemy mowic :P ... kiedys bylo " ojjj bo jak tu reed wpadnie " a teraz co ... ? moderki - siac groze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 ... kiedys bylo " ojjj bo jak tu reed wpadnie " a teraz co ... ? reeda nikt nie zastapi... on musi wrocic... Mam nadzieje ze tak jak zawsze bylo ( a przynajmniej rok temu ) z dniem pierwszego stycznia zostana wprowadzone zmiany... Ja czekam... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Widze ze do niektorych dotarlo ze jedynym rozwiazanem jest zamordyzm i tyrania :wink: No ale jest jeszcze wielu Userow ktorzy uwazaja ze sie rzadzimy i popisujemy przed innymi (tylko nie wiem po co mielibysmy to robic :?) No ale jest jak jest, mam nadzieje ze bedzie lepiej Heh no może niezupełnie tyrania, ale nowi jak i starzy userzy powinni czuć respekt przed moderami bo przecież to wy jesteście po to żeby utrzymywac tu porządek (mówie tu o ostrzeżeniach, banowaniu i usuwaniu topiców) chociaż sami userzy powinni patrzeć na to co sie dzieje na forum - powinni pouczac nowych członków - specjalnie mówie pouczac a nie besztać jak to niektórzy robią. To, że wszyscy jesteśmy tylko członkami forum nie oznacza, że sami nie możemy trzymać porządku na forum, wyręczając tym samym chociaż poczęści moderów. Co do popisywania - ja tak nie uważam, twierdze natomiast, że gdyby nie Wy to forum było by czymś w rodzaju chata, gdzie wszyscy sie bluzgają, a tylko nieliczni mają jakies poczucie porządku. Gdybym nie jechał na modemie to chętnie starałbym się o zostanie moderem - chociaż na próbę heh nie wiem za kogo mnie wszyscy uważacie i co myślą o mnie moderzy, ale znam siebie, a i chamstwa nie zniose i porządek musi być. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Kolejny raz: Amen ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 moze wprowadzic system oceniania dla nowych userów np w taki sposób: Nowy user moze zakładać nowe tematy po osiągnieciu pewnej oceny powiedzmy w skali 1-10 jak moder bedzie czytał wypowiedz usera wystawi mu jakąś ocene powiedzmy ze 5 ocen pozytywnych i nowy user bedzie mógł zakładać tematy jak bedzie pisał bzdury albo jakieś kłytnie to biedzie miał kijowe oceny i wyleci z forum - prawie jak w szkole w tedy nowy uzytkownik forum od "młodych lat" bedzie sie uczył kultury na forum tylko zostaje jesze 1 problem troche za duzo jest nowych uzytkowników nikt nie nadązy im wystawiać ocen a zeby tak ograniczyć i selekcjonować nowych uzytkowników jak przejdzie "okres szkolenia i dorastania" zkończy etap początkującego i wstapi do grona normalnych uzytkowników bedzie juz traktowany normalnie jak wszyscy jak wam sie nie podoba to trudno to taki 1 z moich pomysłów tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 noose - jeszcze noose na sieciach. I mamy komplet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 witam wszystkich ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 a ja na testowym prosze :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Grzechyu i Sheep dobrze gadaja :) pomysl Power tez nie jest glupi. jak snie nic nie zrobi to bedzie tu syf, kila i mogila, a wlasciwie juz jest na chlodzeniu i sprzecie, bo dzialu dla newbies nie licze.. sadze, ze dla najbardziej odwiedzanych dzialow potrzebne jest wzmocnienie bo nie zawsze jest mod pod reka a balagan robi sie co chwila. w jednym temacie staram sie wytlumaczyc jednemu newbie, ze rdae nie ma duala, dostaje linki do sklepu i strony producenta a nawet jakis posiadacz potwierdzil, ze mowie dobrze, ale ten swoje. i jest duzo takich zakutych pal, do ktorch mozesz pisac czerwonym boldem 16 z popartymi argumentami a i tak do nch nie dociera. z tym trzeba walczyc i to surowo i konsekwentnie. debilizm trzeba w zarodku niszczyc bo sie bedzie tylko rozrastal i bedzie jeszcze gorzej a i tak jest bardzo zle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Podstawowe Zagadnienia Jak podkręcić, gdzie znaleźć, co kupić - i dlaczego nie działa. Swoje pierwsze kroki skieruj właśnie tutaj a moze by tak to zrobic zeby sie bardziej w oczy rzucalo bo wciaz sa posty co kupic w tematach o grafach czy platrormach amd i intel ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Gie-eN-Zet : to malo da... I tak widzisz jak ludziska regulamin olewaja... a co dopiero taka "czcioneczke". Kto ci bedzie z nowych ( przepraszam za okreslenie :P ) lam walil posty do "podstawowych zagadnien"... Przeciez oni juz pozjadali wszystkie rozumy... i beda trzaskac posty na "profesjonalnych" dzialach... Zreszta... popatrzcie ile jest postow w Podstawowych zagadnieniach. Jedynie jestem za: - blokada dostepu na miesiac ( do konca stycznia ) - gwiazdkami dla rzucajacych sie do moderow, wypisujacych zbedne topici Nie jestem za pomyslem POWER BY AMD ( sorki :) ) ... EDIT ( zmienilem argument ).. Popatrz... teraz moderzy maja przerabane ze skargami i innymi duperelami od nowych userow.... a co dopeiro jezeli mieliby wystawiac po 100 pozytywow dziennie ( w koncu codziennie dochodza jacys nowi userzy... ) Troszke niewygodne... no chyba ze by im to pasilo... to tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Grzechyu i Sheep dobrze gadaja :) pomysl Power tez nie jest glupi. jak snie nic nie zrobi to bedzie tu syf, kila i mogila, a wlasciwie juz jest na chlodzeniu i sprzecie, bo dzialu dla newbies nie licze.. sadze, ze dla najbardziej odwiedzanych dzialow potrzebne jest wzmocnienie bo nie zawsze jest mod pod reka a balagan robi sie co chwila. w jednym temacie staram sie wytlumaczyc jednemu newbie, ze rdae nie ma duala, dostaje linki do sklepu i strony producenta a nawet jakis posiadacz potwierdzil, ze mowie dobrze, ale ten swoje. i jest duzo takich zakutych pal, do ktorch mozesz pisac czerwonym boldem 16 z popartymi argumentami a i tak do nch nie dociera. z tym trzeba walczyc i to surowo i konsekwentnie. debilizm trzeba w zarodku niszczyc bo sie bedzie tylko rozrastal i bedzie jeszcze gorzej a i tak jest bardzo zle. tacy uzytkownicy powinni od razu zegnać sie z forum po co on tu jest, jak przychodzi do nas po rade a w nia nie wierzy po co sie pytac kogoś komu soie nie ufa bez sensu totalnie moze jakaś czarna lista jeszce przed wyzuceniem bo zaraz wyjdzie ze chcemuy kazdego wyzucić według mnie liczba moderów jest jescze za mała ponieważ nikt nie wzioł pod uwage jak pręzie rozwija sie forum nie ma co ukrywać ze syf na dorum jest niesamowity wszedzie jest co kupić ludzi którzy mylą działy jest po ..... nie mówie juz o ludziach kórzy kłuca sie o co kolwiek przez 3str robiac kolejne mb w archiwum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Popatrzcie sobie na nowego uzytkownika bomer.. Przedchwila zobaczylem jak na raz w stronie glownej forum... bylo w kilku dzialach jego ostatni post ( postfucker nastepny )... W dodatku na "platformie amd" postawil temat "forum warezowe"... I co zrobic? NIe dosc ze nie w tym dziale... to w dodatku zabronione... ehhhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Ten pan już tu nie mieszka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Popatrzcie sobie na nowego uzytkownika bomer.. Przedchwila zobaczylem jak na raz w stronie glownej forum... bylo w kilku dzialach jego ostatni post ( postfucker nastepny )... W dodatku na "platformie amd" postawil temat "forum warezowe"... I co zrobic? NIe dosc ze nie w tym dziale... to w dodatku zabronione... ehhhhkolo zakladal ten topic w kazdym dziale forum :evil: co za idiot ... dostał ovoca w szybkim tempie i moze to go zniecheci i jemu podobnych.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Tak, tylko ze inni nie patrza na innych :).. Mysla ze ich nikt nie poczestuje owocem... To tak jak w zyciu realnym... Wiekszosc ludzi np ( wiem ze glupi ... ale zawsze jakis ) jadac szybko samochodem... nie myslisz o tym ze mozesz zginac. Tak samo oni. Jada z postami... Takich to trzeba :killer: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 moderzy nakarmcie głodujacych useroow (userzy nie przestrzegajacy regulaminu) rozdawajcie wiecej ovocoow ! sprawcie by głodujacy userzy juz nigdy wiecej nie byli głodni :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 moze ankiety czy powinno być wiecej moderatorów i czy powinni być bardziej surowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 moze wprowadzic system oceniania dla nowych userów np w taki sposób: Nowy user moze zakładać nowe tematy po osiągnieciu pewnej oceny powiedzmy w skali 1-10 jak moder bedzie czytał wypowiedz usera wystawi mu jakąś ocene powiedzmy ze 5 ocen pozytywnych i nowy user bedzie mógł zakładać tematy jak bedzie pisał bzdury albo jakieś kłytnie to biedzie miał kijowe oceny i wyleci z forum - prawie jak w szkole w tedy nowy uzytkownik forum od "młodych lat" bedzie sie uczył kultury na forum tylko zostaje jesze 1 problem troche za duzo jest nowych uzytkowników nikt nie nadązy im wystawiać ocen a zeby tak ograniczyć i selekcjonować nowych uzytkowników jak przejdzie "okres szkolenia i dorastania" zkończy etap początkującego i wstapi do grona normalnych uzytkowników bedzie juz traktowany normalnie jak wszyscy jak wam sie nie podoba to trudno to taki 1 z moich pomysłów tylko Pomysl jest dobry, ale zamiast moderatorow mozna by wybrac ( kazdy mod by typowal np. 10-20) "starych" i powaznaych userow i oni by przyznawali oceny. Po kilku negatywach gosc by dostawal owoc. Odciazylo by to moderatow bo to nie oni by wystawiali ocene dla nowego ale userzy przebywajacy i znajacy forum. PS. Jestem za zamordyzmem i przykrenceniam sruby,a komu sie niepodoba to droga wolna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 nie robcie tu teletomboli z tweaka ... po co jakies wyznaczanie userow przyznawanie punktow - dla mnie glupota i duuuuuzo niepotrzebnej roboty. jak juz ma byc jakis znaczek ze gosc podpadl to gwiazdka (pomysl sheepa) lub tez oficjalnie stworzyc temat z czarna lista i obok komentarz za co sie na niej znalazl - jak ktos sie tam zobaczy to moze sie opamieta i 2 raz tego samego bledu nie popelni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 nie robcie tu teletomboli z tweaka ... po co jakies wyznaczanie userow przyznawanie punktow - dla mnie glupota i duuuuuzo niepotrzebnej roboty. jak juz ma byc jakis znaczek ze gosc podpadl to gwiazdka (pomysl sheepa) lub tez oficjalnie stworzyc temat z czarna lista i obok komentarz za co sie na niej znalazl - jak ktos sie tam zobaczy to moze sie opamieta i 2 raz tego samego bledu nie popelni. na razie to sa tylko propozycje kazdy tu se moze pisac co che zdecyduja najwyżsi rangą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Mysle ze dobry bedzie pomysl z poziomem ostrzezen. Delikwent dostanie przykladowa gwiazdke i niejako bedzie "napietnowany". Mozna bedzie wprowadzic tez jakas skale - np 1 gwiazdka - ostrzezenie (widoczne przez wszystkich ze koles przegial), 2 - blokada zakladania watkow na jakis czas, 3-wylot. Przyznawanie punktow to faktycznie niepotrzebna robota - potem bedzie znowu narzekanie ze ten dostal a tamten nie. Spowoduje to jeszcze wiekszy chaos niz dotychczas i niepotrzebna agresje na linii user<->moderator/admin. A co do surowosci to jestem jak najbardziej za. Ostatnimi czasy to co sie dzieje jest naprawde smutne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Ja bym jeszcze usunal stare tematy ( z ponad 3 miechow ) z oslej laczki... Wedlug mnie i tak nie ma tam na co patrzec po jakims czasie. To jest forum... wiec rozmowy albo sie tocza albo nie ... ofkoz na sprzecie i innych dzialach archiwizacja sie przydaje... ale osla ?? zwolni sie przynajmniej miejsce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 mam jeszcze 1 pomyśł być moze głpupi ale to wy ocenicie przy rejestracji zadawać pare proctych pytan jak koles nie zna odpowiedzi ma prawo tylko do czytania dorum a prawo do pisania postów uzyska po jakimś czasie albo jak juz bedzie potrafił odpowiedzieć na te pytania to powinno obnizyć liczbe takich bardzo podstawowych pytan nie tam gdzie trzeba taki człowiek bedzie musiał zajzeć do działu podstawowe zagadnienia a jak tego ni umnie to tym bardzije nie powinien pisać postów a jego rozwój powinien zacząć sie od tego co juz jest napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 mam jeszcze 1 pomyśł być moze głpupi ale to wy ocenicie przy rejestracji zadawać pare proctych pytan jak koles nie zna odpowiedzi ma prawo tylko do czytania dorum a prawo do pisania postów uzyska po jakimś czasie albo jak juz bedzie potrafił odpowiedzieć na te pytania to powinno obnizyć liczbe takich bardzo podstawowych pytan nie tam gdzie trzeba taki człowiek bedzie musiał zajzeć do działu podstawowe zagadnienia a jak tego ni umnie to tym bardzije nie powinien pisać postów a jego rozwój powinien zacząć sie od tego co juz jest napisane Już o tym było mówione, ostatnio tutaj: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=630805#630805 Projekt takiego testu jest >TUTAJ<; byłbym wdzięczny, gdyby kilka osób zrobiło go, i podało jakich odpowiedzi udzieliło, bo sam formularz jeszcze nie działa, i zawsze mówi wam, że źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 test kwalifikacyjny do uzytkownikow?? zemu nie, tweak nigdzy nie byl forum dla szarych ludzi i jak ktos tu trafia to powinien przynajmniej minimalna wiedz o kompach posiadac. system punktowania jest niezly, bo ludzie beda wiedzieli, ze ktos komu cos "swieci" przy nicku ma cos na sumieniu i jest pod obserwacja. te znaczki powinny boc dosc duze i w oczojebnych kolorach, zeby bez przygladania sie i zbednego szukania mozna bylo zidentyfikowac, ze jest to jakis podpadziocha. chamstwu i debilizmowi na Tweaku mowmy stanowcze NIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 mam jeszcze 1 pomyśł być moze głpupi ale to wy ocenicie przy rejestracji zadawać pare proctych pytan jak koles nie zna odpowiedzi ma prawo tylko do czytania dorum a prawo do pisania postów uzyska po jakimś czasie albo jak juz bedzie potrafił odpowiedzieć na te pytania to powinno obnizyć liczbe takich bardzo podstawowych pytan nie tam gdzie trzeba taki człowiek bedzie musiał zajzeć do działu podstawowe zagadnienia a jak tego ni umnie to tym bardzije nie powinien pisać postów a jego rozwój powinien zacząć sie od tego co juz jest napisane Już o tym było mówione, ostatnio tutaj: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=630805#630805 Projekt takiego testu jest >TUTAJ<; byłbym wdzięczny, gdyby kilka osób zrobiło go, i podało jakich odpowiedzi udzieliło, bo sam formularz jeszcze nie działa, i zawsze mówi wam, że źle. przepraszam za moje nieoczytanie :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...