Skocz do zawartości
pawelec_x

Nokia 3210- malowanko

Rekomendowane odpowiedzi

Dałem to tutaj a nie do Elektroniki bo mało ma to związku z elektroniką :wink:

Zaczne od tego że tak sobie pomyślałem że pomaluje swojego koma którego niedawno dostałem za darmo. Mam kilka pomysłów jak to wykonać, i chciałem się was poradzić który będzie lepszy, a może podsuniecie inny. Mam dwa kolorki farb niebieski i srebrny, oba metaliki, oraz bezbarwny lakier.

Pomysł 1 to taki że pomaluje na jakiś kolor potem narysuje jakiś obrazek cienkopisem lub flamastrem i pomaluje to bezbarwnym lakierem

Pomysł 2 : pomaluje jednym kolorem, potem zakleje część tak by się ułożył jakiś wzór.

Pytanie 1: Który pomysł jest lepszy?

Pytanie 2 : Czy w Pomyśle 1 gdy namaluje wzór cienkopisem to przy lakierowaniu nie rozpłynie się?

Pytanie 3: Może jeszcze jakieś sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buehehhehe... Zawad.. Nudzi Ci sie, co?? nie wiem, weź sie upij porzadnie w Sylwka, to może Ci przejdzie z głupimi pomysłami.. a tak apropo telefonu.. zamaluj wyświetlac.z. ..wtedy bedzie to naprawde zajebisty i orginalny telefon:P

Pozdrawaim G@wel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gawel a moze ty chcesz aby tobie sie troche ponudzilo????

MOze ty przez jakis czas nie pozasmiecasz forum i nie ponabijasz sobie postow????

Pytanie moze i glupowate ale jakies. Jezeli chce modowac telefon ma prowo sie dowiedziec czegos od innych co juz to robili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dość ładnie rysujesz to w sumie fajny jest pomysł 1 ;) Wydaje mi się, że jakby wszystko przeschło to raczej podczas (ostrożnego) lakierowania nie powinno sie nic dziać :? (Chociaż nigdy nie próbowałem, może spróbuj najpierw coś zrobić na jakiejś płytce i sprawdź jak lakier na to działa :| )

Gawel > Nie rozumiem po co ktoś miał by sobie posty nabijać :? :?: Czyżby jakiś konkurs jest na forum czy co :?: (Bo ja nic o tym nie wiem ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.. nie no.. niema zadnego konkursu.. poprostu wkurozny wtedy bylem.. hehe.. juz mi przeszlo.. a co do tematu.. to jak chce sie lakierowac jakis wzor namalowany czyms, to wszystko zalez od tego, jaki to jest lakier, i czym jest namalowane.. to jest wszystko chemia, wiec lepiej to sprawdzic na jakiejs plytce, tak jak radzi CaPeK.

PS. pawelec_x pochwalisz sie jak to zrobisz, co??:P dasz fotki, albo przyniesiesz ta ciegielke do mnie na klatke:P

Pozdrawiam G@wel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już postanowiłem. Kumpel co fajnie rysuje, walnie mi jakiś obrazek z tyłu. Tło Zrobie niebeskie + z przodu jakieś srebrne wzorki. Zapodam foty przed i po jak skończe i znajde jakiś srewerek, niestety nie mam aparatu więc będą to tylko skany, ale mam nadzieję zę coś będzie widać.

A i jeszcze jedno. Chodzi o malowanie przodu, obudowa ma tam taką szarą część wokół wyświetlacza, mój brat twierdzi że można ją odkleić a potem przykleić, co wy o tym myślicie, uda cię, czy lepiej po prostu zakleić ten element?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi