Major Zadek Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 ehe:P sorry ale ja o tym prawie nic nie wiem:P a gdzie sie te vcore i ew.dimm podnosi?? i o ile podnieść i czy jak dam na 2,8 to sie ni spali proc?:P Jeżeli masz Gigabyte jak w podpisie to w biosie musisz mieć coś takiego: Zmieniasz (od góry patrząc) "disable" na "enable" i możesz ustawiać magistralę, potem "auto" na "2.0" lub "2.5" (przy twoich pamięciach 2.0) i zmieniasz taktowanie pamięci a w tym wielkim kółku masz przełącznik idla taktowania RAM'u, AGP i CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 dzięki wam:) za ras ide podkręcać:P jak mowicie ze proc sie nie spali to pojade na 2,8 ale tego, o co chodzi z tym napięciem?? bo jak już mówiłem to jak dałem na 2,7 to mi sie komp resetował po godzinie pracy jakoś tak.I kumpel mi powiedzial ze mam zwiekszyc o 0.1 dopra zwieksze:P ale gdzie??:P help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 dzięki wam:) za ras ide podkręcać:P jak mowicie ze proc sie nie spali to pojade na 2,8 ale tego, o co chodzi z tym napięciem?? bo jak już mówiłem to jak dałem na 2,7 to mi sie komp resetował po godzinie pracy jakoś tak.I kumpel mi powiedzial ze mam zwiekszyc o 0.1 dopra zwieksze:P ale gdzie??:P help I tego jak dam na 3.00 ghz to nie ma możliwości żeby się proc spalił?? jak będzie coś nie tak to komp będzie niestabilnie chodził?? resetował sie itd??(jak to idzie rozpoznac ze procek za mocno podtaktowany jest??) i o ile mam zwiększyć napięcie na pamięciach?? i gdzie to zwiększyć? i tego kumpel mi mówił że zwiększyć mam o 0.1W prawda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 dzięki wam:) za ras ide podkręcać:P jak mowicie ze proc sie nie spali to pojade na 2,8 ale tego, o co chodzi z tym napięciem?? bo jak już mówiłem to jak dałem na 2,7 to mi sie komp resetował po godzinie pracy jakoś tak.I kumpel mi powiedzial ze mam zwiekszyc o 0.1 dopra zwieksze:P ale gdzie??:P help I tego jak dam na 3.00 ghz to nie ma możliwości żeby się proc spalił?? jak będzie coś nie tak to komp będzie niestabilnie chodził?? resetował sie itd??(jak to idzie rozpoznac ze procek za mocno podtaktowany jest??) i o ile mam zwiększyć napięcie na pamięciach?? i gdzie to zwiększyć? i tego kumpel mi mówił że zwiększyć mam o 0.1W prawda?? Do tego to masz program Aida 32 który maszhttp://walet-junior.webpark.pl/aida32.exeTU[/img] patrz tam podsumowanie/czujnik i zobacz temperature proca jak będzie w okolicach 65-70*C to zmniejsz taktowanie proca i wtedy uzbieraj kasy i kup se cooler pod proca [/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 proc sie nie grzeje max miałem 36* ale pamięci:( za słabe nie wyrabiają jak dam na 2,8 ghz po 20 min restet kompa;( a jak zwiększyłem napięcie na pamięciach to takie cos cie pojawiło byl czarny ekran i komp pi pi pi pi pi pi i potem bios sie resetnoł teras jade na 2,61 ghz bez problemu nic się nie dzieje a pamieci chyba lecą na 292 mhz a powyzej 300mhz to juz nie wyrabiaja;( a moze te napięcie trza ustawić a ja nie umie:(?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...