M3Sj4sH Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 defaultowy wentyl jest na kolkach , wiec jest praktycznie zadne ryzyko uszkodzenia rdzenia , chyba ze jestes wybitnie zdolny :lol: tak , latwo ja mam meidziane , qpilem w siriusie bodajze 35,- za 4szt. coprawda troche je porozginalem zeby lepiej oddawaly cieplo , ale i tak jest rezerwa ~5mm. to sa te radiatory :http://sirius.pl/product.php?action=info&id=7740&sid=1 Dzieki. Jak je porozginales ? ;] Moglbys zapodac jakies foto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wik Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 a nie lepiej 9800 PRO :?: dołożyć 300 zeta i mieć swięty spokój na dłuższy czas. Jest na Allegro taki "janekbo" gość ze Stanów, i mniej więcej co 2 tyg. ma takie karty Saphira. Kupiłem od niego, dostawa w 7 dni. Burza nie karta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Mi wystarcza R9700. Testuje sobie go, to narazie idzie 295/295 bez artefaktow ... Ale dziwia mnie wyniki :P 3dmark 2k1 - 275/270 - 14444, 295/295 - 15603... 3dmark 2k3 - 275/270 - 4471, 295/295 - 4693 ... tylko 200 pkt a rdzen poszedl 20 MHZ wiecej a pamieci 25 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Mi wystarcza R9700. Testuje sobie go, to narazie idzie 295/295 bez artefaktow ... Ale dziwia mnie wyniki :P 3dmark 2k1 - 275/270 - 14444, 295/295 - 15603... 3dmark 2k3 - 275/270 - 4471, 295/295 - 4693 ... tylko 200 pkt a rdzen poszedl 20 MHZ wiecej a pamieci 25 8O Z tą kartą tak dziwnie jest - zmieniałeś biosa na ten od Herca Pro? Jak tak to spróbuj powrócić do starego i na tych samych taktowaniach polecieć i zobacz. U mnie lepiej wypada oryginalny bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Chciałbym przesiąść się z Ti 4600 na cos takiego: Radek 9700 - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9526 albo Gigabyte FX 5900 XT - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10167 Różnica w cenie 200 PLN wiec troche dużo :? No i nie wiadomo jak to będzie z wydajnością FX-a bo testy na stronie benchmarka nie są dla mnie przekonujące :?: Warto zmieniać tą grafę :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Chciałbym przesiąść się z Ti 4600 na cos takiego: Radek 9700 - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9526 albo Gigabyte FX 5900 XT - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10167 Różnica w cenie 200 PLN wiec troche dużo :? No i nie wiadomo jak to będzie z wydajnością FX-a bo testy na stronie benchmarka nie są dla mnie przekonujące :?: Warto zmieniać tą grafę :?: Jeżeli masz kasę i chcesz dobrą grafę to polecam 9700 :wink: A tak w ogóle to co człowiek to opinia - kartę masz dobrą, jeżeli jestes zadowolony z jej wydajności to nie zmieniaj. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Prośba - ma ktoś z Was może oryginalny bios z Radka 9700? Ten z Waszej karty bo mi dysk padł i <span style="color:red;">[ciach!]</span>ło mi plik :( Tylko prosiłbym nie o ten ze strony ale zachowany przez Was z karty. FrstJob@wp.pl Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Niestety moj radek idzie tylko 305/610 ;/ Zaloze arctica i zobaczymy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Niestety moj radek idzie tylko 305/610 ;/ Zaloze arctica i zobaczymy ... Moj podkreca sie na 364/317 z zamontowanym silenterem. Powyzej tych czestotliwosci zaczynaja sie artefakty. Mimo ze pamieci sa chlodne a procek ma solidne chlodzenie. Mysle ze to juz po prostu max mojej karty. Silenter dal mi tylko pare dodatkowych MHz. W moim przypadku jego jedyny ale za to wielki plus to cisza. Na wolnych obrotach zupelnie drania nie slychac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 a nie macie czasem jakiegos biosa, ktory by robil z "komputronikowego 9700np" wersje 9700 pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 a nie macie czasem jakiegos biosa, ktory by robil z "komputronikowego 9700np" wersje 9700 pro? Jest temat - można tam "dostać" biosa od Herca 9700Pro - najlepiej działający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 a teraz bardzo gupie pytanie :P jest sens zmieniac biosa jezeli karta jest przetaktowana jakims programem na czestotliwosci odpowiadajace wersji pro? da to w ogole jakies efekty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 a teraz bardzo gupie pytanie :P jest sens zmieniac biosa jezeli karta jest przetaktowana jakims programem na czestotliwosci odpowiadajace wersji pro? da to w ogole jakies efekty? To jest tak, że standartowo nie da się @ tego 9700 za pomocą programów-trzeba wyedytować bios(ale to wiesz :wink: ).Natomiast przy biosie (w tym przypadku od herca-9700Pro) udaje się przetaktowywać powyżej normy dla konkretnej pamięci - a właściwie jej czasu dostępu(1000/3,6ns=277 do tego maxymalnie doliczyć można 50Mhz - w niektórych wypadkach więcej :D).Z tego co zobaczyłem to tylko ten bios od herca nie kaszani obrazu po jakimś czasie. Najlepiej znajdź ten temat i przeczytaj cały. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Mam jedno pytanko! Zamówiłem wczoraj kolejnego R9700 ale z Komputronika. Dzisiaj rano dostałem od nich maila ze moje zamowienie zmienilo status na: przekazano do wysyłki i nie wiem czy mam jutro czekac na Servisco czy jeszcze dostane jakiegoś maila od Komputronika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Mam jedno pytanko! Zamówiłem wczoraj kolejnego R9700 ale z Komputronika. Dzisiaj rano dostałem od nich maila ze moje zamowienie zmienilo status na: przekazano do wysyłki i nie wiem czy mam jutro czekac na Servisco czy jeszcze dostane jakiegoś maila od Komputronika? Jeszcze dostaniesz - "Wysłano" Jak dziś (środa) otrzymasz taki status to karta przyjdzie w czwartek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Mam jedno pytanko! Zamówiłem wczoraj kolejnego R9700 ale z Komputronika. Dzisiaj rano dostałem od nich maila ze moje zamowienie zmienilo status na: przekazano do wysyłki i nie wiem czy mam jutro czekac na Servisco czy jeszcze dostane jakiegoś maila od Komputronika? Jeszcze dostaniesz - "Wysłano" Jak dziś (środa) otrzymasz taki status to karta przyjdzie w czwartek. Nidgy u nich nie kupowałem -stąd moje pytanie :P . Jak narazie nie otrzymałem od nich: WYSŁANO... ile czasu mniej wiecej trzeba czekać ażeby zmienili ten status :PRZEKAZANO DO WYSYŁKI na WYSŁANO? Trochę dałem ciała bo mogłem podać adres do firmy a nie do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 sorki ze tak pozno radiatory porozginalem srubokretem , poprostu odginasz w bok tyle ile ci pasi i to wsio. pozniej zarzuce fotami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Mam jedno pytanko! Zamówiłem wczoraj kolejnego R9700 ale z Komputronika. Dzisiaj rano dostałem od nich maila ze moje zamowienie zmienilo status na: przekazano do wysyłki i nie wiem czy mam jutro czekac na Servisco czy jeszcze dostane jakiegoś maila od Komputronika? Jeszcze dostaniesz - "Wysłano" Jak dziś (środa) otrzymasz taki status to karta przyjdzie w czwartek. jak zamawialem tego radzia pare tyg temu to zajelo im rowny tydzien dostarczenie mi przesylki. a status przekazano do wysylki to mialem jeszcze tego dnia w ktorym zamowilem sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Mam jedno pytanko! Zamówiłem wczoraj kolejnego R9700 ale z Komputronika. Dzisiaj rano dostałem od nich maila ze moje zamowienie zmienilo status na: przekazano do wysyłki i nie wiem czy mam jutro czekac na Servisco czy jeszcze dostane jakiegoś maila od Komputronika? Jeszcze dostaniesz - "Wysłano" Jak dziś (środa) otrzymasz taki status to karta przyjdzie w czwartek. Nidgy u nich nie kupowałem -stąd moje pytanie :P . Jak narazie nie otrzymałem od nich: WYSŁANO... ile czasu mniej wiecej trzeba czekać ażeby zmienili ten status :PRZEKAZANO DO WYSYŁKI na WYSŁANO? Trochę dałem ciała bo mogłem podać adres do firmy a nie do domu. Dzwoń kiedy tylko możesz i ich męcz :D . Jak dadzą Ci numer do spedytora weź nr swojego listu przewozowego i będziesz mógł śledzić gdzie aktualnie znajduje się Twoja karta. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 sorki ze tak pozno radiatory porozginalem srubokretem , poprostu odginasz w bok tyle ile ci pasi i to wsio. pozniej zarzuce fotami. Czekam z niecierpliwoscia ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Mam jedno pytanko! Zamówiłem wczoraj kolejnego R9700 ale z Komputronika. Dzisiaj rano dostałem od nich maila ze moje zamowienie zmienilo status na: przekazano do wysyłki i nie wiem czy mam jutro czekac na Servisco czy jeszcze dostane jakiegoś maila od Komputronika? Jeszcze dostaniesz - "Wysłano" Jak dziś (środa) otrzymasz taki status to karta przyjdzie w czwartek. Nidgy u nich nie kupowałem -stąd moje pytanie :P . Jak narazie nie otrzymałem od nich: WYSŁANO... ile czasu mniej wiecej trzeba czekać ażeby zmienili ten status :PRZEKAZANO DO WYSYŁKI na WYSŁANO? Trochę dałem ciała bo mogłem podać adres do firmy a nie do domu. Dzwoń kiedy tylko możesz i ich męcz :D . Jak dadzą Ci numer do spedytora weź nr swojego listu przewozowego i będziesz mógł śledzić gdzie aktualnie znajduje się Twoja karta. Pozdrawiam. Dzisaj dostałem maila o nowym statusie: WYSŁANO ale nie dostałem nr listu przewozowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Dzisaj dostałem maila o nowym statusie: WYSŁANO ale nie dostałem nr listu przewozowego? Jak jutro zadzwonisz do gościa który jest odpowiedzialny za Twoje zamówienie, da Ci zapewnie nr do spedytora (żebyś zadzwonił) i spytał się co z paczką. Spedytor zapewne powinien Ci dac nr listu. Skoro wysłano to jutro/po jutrze powinienieć mieć kartę :wink: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 ok , juz mam. sorki ze tak pozno. to jest choinka na waz 12/16 gwint 3/8' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Więc tak: W poniedziałek zamówiłem R9700 a w czwartek rano Servisko mi ją dostarczyło. Brawa dla Komputronika za szybką realizację zamówienia. Oczywiście RivaTuner nie mogłem @ ale ściągłem Rage 3D Tweak ver.3.9b stery mam Omegi 2.5.04. Na ustawieniach defaultowych (276/270) mam w 3DMarku'01 14785 pkt, na: (285/285) mam 15274 pkt. na: (300/300) mam 15574 pkt. Dziwi mnie ten wzrost na 285/285 o ok. 500 pkt ??? -przy ust.300/300 ten wzrost jest już mniejszy ok. 300 pkt. To tyle jeśli chodzi o szybkie (wstępne) testy R9700 :P Acha! Zamówiłem radiatorki miedziane OCZ na pamięci tylko nie wiem czy jeszcze nie zamówić dodatkowych 4 szt. na te kości na spodzie karty? Jak myślicie jest sens zamawiać czy może starczą te 4 szt? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 ok , juz mam. sorki ze tak pozno. to jest choinka na waz 12/16 gwint 3/8' Ponawiam pytanie - jak zrobiłeś? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Witam. Skończyłem modyfikacje R9700. Więcej na temat samych przeróbek tujaj http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=55225&start=180. foty: http://www.acn.waw.pl/xsara18/mod/index.html Wyniki: max o/c 363/640 17000 / 5480 3dmarków (omegi 3.9) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Dołącze sie do tematu Kupiłem sobie radiatorki Revolteca na pamiatki. Jak je lepiej przyczepić ta taśmą co jest juz naklejona czy czymś innym?? Propozycje mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 @DR.Zepsu moje radiatoki (z taśmą termoprzewodzącą) musiałe lekko spiłować w niektórych miejscach przez co opiłki metali włazły na taśme. Musiałem ją zedrzeć i przekleić na klej thermopox 85CT (na amen). Ogólnie zamontowania samych radiatorów daje połowe rezulatów. w celu zwiększenia wydajności pamieci daj na nie jakiś nawiew. W moim poscie powyżej szczegółowo opisałem montaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 no jak to jak. wkladam srubokret [plaski ofcoz] miedzy finy i odginam na zewnatrz. very simple ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 no jak to jak. wkladam srubokret [plaski ofcoz] miedzy finy i odginam na zewnatrz. very simple ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...