Skocz do zawartości
R4VeN_pl

Radki 9700 za 950 zł

Rekomendowane odpowiedzi

chyba nowy rekord jak na r9700.

wlasnie dzis odebralem z komputronika. tak jak pisałem wcześniej włożyłem go do starego kompa: P4 socket 423 proc 1.5 512 RDRAM

wynik na ustawieniach def. i cat 3.9 ..... 8600 pkt 3dmark 01

na r8500 miałem 6900....

troche ten wynik zonk ale to przyspieszy zmiane reszty bebechów.... :)

czy reinstalka xp i sterów od nowa (teraz jest wyczyszczone driver cleanerem po cat 3.2) moze przynieść lepszy efekt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie dzis odebralem z komputronika. tak jak pisałem wcześniej włożyłem go do starego kompa: P4 socket 423 proc 1.5 512 RDRAM

na r8500 miałem 6900....

czy reinstalka xp i sterów od nowa (teraz jest wyczyszczone driver cleanerem po cat 3.2) moze przynieść lepszy efekt?

Najlepiej reinstal/ ale ten z formatem :wink: / Ale swoją drogą wynik kolegi powyżej też jakiś dziwny.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na r8500 miałem 6900....

no niby moze pomoc, ale slabo, rzedu max 200ptk, chyba ze masz windowsa mocno zasmieconego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry sprzęcior, nie ma co.Ja się zdecyduję na upgrade dopiero jak 256MB na karcie będzie recommended, bo gram w 1024x768, chociaż chciałbym to cudeńko już teraz.Jednak lista upgradeuff do kompa długa i niestety trza przecierpieć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już pisałem powyżej, lekko zaskoczony wynikami w 3dmarku 2001 zabrałem się za delikatne kręcenie.

do tej pory doszedłem do 322/618 co daje 8818 i 4483 pkt. w odpowiednich benchmarkach 3d. Na core 350 pojawiły sie smieci. Jutro bede probował dalej.

Jade na Omegach 3.9 ale jutro zainstaluje chyba Cat3.9 na których miałem na dzień dobry bez kręcenia 8600... chyba że coś polecacie innego.

pytanie: Który z fragmentów 3d2001 jest najbardziej wrażliwy na o/c ? nie chce mi się za każdym razem czekać 6 minut i testować całości.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już pisałem powyżej, lekko zaskoczony wynikami w 3dmarku 2001 zabrałem się za delikatne kręcenie.  

do tej pory doszedłem do 322/618 co daje 8818 i 4483 pkt. w odpowiednich benchmarkach 3d. Na core 350 pojawiły sie smieci. Jutro bede probował dalej.

Jade na Omegach 3.9 ale jutro zainstaluje chyba Cat3.9 na których miałem na dzień dobry bez kręcenia 8600... chyba że coś polecacie innego.

pytanie: Który z fragmentów 3d2001 jest najbardziej wrażliwy na o/c ? nie chce mi się za każdym razem czekać 6 minut i testować całości.

pzdr.

Najlepiej by było, jakbyś podał cały cfg, zrób sobie w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może i słuszna uwaga ale główne parametry podałem kilka postów wyżej.

mam troche inny komputer niz Wy tutaj obecni. Tzn. nierozwojowy.... został mi sie w spadku z pracy markowy komp Hewlett Packard wersja biurowa w obudowie desktop. Od tego momentu zacząłem go rozbudowywać. Dokupiłem ramu, drugi dysk, spaware, augidy, radka i w końcu zasiłke chiefteca. Jedyne co zostało stare to fajna i cicha obudowa. Niestety do lepszego oc sie chyba nie nadaje bo słaby przewiew. Dlatego kiedys pomyśle o nowej budzie i przesiadce na szybszy zegar.

A teraz specjalnie dla Ciebie naskrobie co tam w środku piszczy ;)

Asus P4T wersja dla HP (zero podkręcania), chipset Intel850

proc 1.5 socket 423 :( (też zero podkręcania oraz rozbudowy)

4 x 128 MB RDRAM PC-800 :) dość szybkie ale okazały się ślepym torem

80/7200/2MBc Seagate + 120/7200/8MBc WD

CDRW Liteon 48x24, DVDx12 Creative

SB Audigy + 5.1 Creative 5xxx

do tej pory R8500 ale od dziś R9700 :)

19cali monitorek Hewlett Packard

zasilacz Chieftec 360DualFan

i na koniec manipulatorki : kiera MOMO Racing FF,

joy M$ Sidewinder i gamepad Logi DualAction ;)

pozdrawiam i ide spać bo jutro zasne przed północą :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

petrumi->Ile czasu od zamówienia minęło zanim dostałeś Radka?

Postaw od nowa system, zainstaluj Omegi 3.7 :!: Stery do płyty :wink: I wtedy odpalaj Marki 2001SE z patchem, tak samo 2003 również z patchem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

frstjob:

zamowielem w poniedziałek rano i odebrałem osobiscie następnego dnia o 17 (po interwencji ;)

ze sterami od plyty to sytuacja wyglada następująco. do kompa miałem Restore Disk z windows 2000. Gdzieś się zapodział. Teraz instaluje stery ze strony hp.com ale nie wiem czy wszystko robie w dobrej kolejnosci. kiedys przyglądając do forum trafiłem na link do strony z instrukcją (ang.) jak step-by-step dobrze zainstalowac windows xp . wiem, ze mowe to troche lamowe ale chetnie bym sprawdzil czy dobrze robie. jesli ktos umie to znależć proszę o pomoc.

dzieki za rade. dzis zrobie reinstalke od zera bo mój obraz z ghosta ma juz wgane catalysty 3.2 do poprzedniego radka8500. Czy jest zalecany format czy czyszczenie driver cleanerem??

houk!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

frstjob:

zamowielem w poniedziałek rano i odebrałem osobiscie następnego dnia o 17 (po interwencji ;)

ze sterami od plyty to sytuacja wyglada następująco. do kompa miałem Restore Disk z windows 2000. Gdzieś się zapodział. Teraz instaluje stery ze strony hp.com ale nie wiem czy wszystko robie w dobrej kolejnosci. kiedys przyglądając do forum trafiłem na link do strony z instrukcją (ang.) jak step-by-step dobrze zainstalowac windows xp . wiem, ze mowe to troche lamowe ale chetnie bym sprawdzil czy dobrze robie. jesli ktos umie to znależć proszę o pomoc.

dzieki za rade. dzis zrobie reinstalke od zera bo mój obraz z ghosta ma juz wgane catalysty 3.2 do poprzedniego radka8500. Czy jest zalecany format czy czyszczenie driver cleanerem??

houk!

Najlepiej format i wszystko od nowa :wink: A nie orientujesz się ile może iść ta karta - od nich do mnie? (ew. niech odpowie kotoś inny :lol: )

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do mnie (okolice Łodzi) w zeszłym miechu router asmaxa szedł całe 3 dni od daty złożenia zamówienia... Ale odbiór R9700 musiałem przełożyć na 11 stycznia, wcześniej moga co najwyżej zostawić w skrzynce na listy :twisted:

Myszaqu-> Zadowolony jesteś ze współpracy ze sklepem? Czy lepiej brać z siriusa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy moze cos poradzicie: mam tego herca, jade na omegach 3.9 i standartowo tylko 11500 w 3dmark01se a po podkreceniu 310/310 ledwo 12500, przy 330/310 spada do 11900 smarkow, co jest grane? sprzet jak w podpisie

To masz straszną lipe! Ale sądze, że to wina płyty. Sam miałem tą płyte i zmieniłem na Epoxa! Na moim 9600TX na L7S7A2 (FSB200) przy max oc karty udawało mi się dochodzić do 13000marków. Teraz na Epoksie mam ponad 15000marków. Więc moja rada to: zmień płyte.

FirstJob

Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z komputronikiem i raczej nie brałbym nigdzie indziej, chyba że byłaby jakaś promocja warta świeczki. A przesyłka szła do mnie 3dni.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy moze cos poradzicie: mam tego herca, jade na omegach 3.9 i standartowo tylko 11500 w 3dmark01se a po podkreceniu 310/310 ledwo 12500, przy 330/310 spada do 11900 smarkow, co jest grane? sprzet jak w podpisie

To masz straszną lipe! Ale sądze, że to wina płyty. Sam miałem tą płyte i zmieniłem na Epoxa! Na moim 9600TX na L7S7A2 (FSB200) przy max oc karty udawało mi się dochodzić do 13000marków. Teraz na Epoksie mam ponad 15000marków. Więc moja rada to: zmień płyte.

FirstJob

Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z komputronikiem i raczej nie brałbym nigdzie indziej, chyba że byłaby jakaś promocja warta świeczki. A przesyłka szła do mnie 3dni.

Pozdro

dzięki kojak_ct :D:D:D:D i chyba będe brał komputronika, chociaż słyszałem, że kiepsko wywiązują się w sprawach serwisowych :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko do wszystkich ludzi ktorzy brali r9700 z siriusa/komputronika [slawna seria za ~1k]. Otoz chodzi o to , ze mi i mojemu koledze po jakims czasie wylacza monitor. Jest to strasznie wmordejezajace , szczegolnie jak sie zostawia kompa na noc ;))

ale to nie wszystko. ofcoz powrocily komunikaty ze win odzyskal sprawnosc po awarii sprzetu:(((((

tez macie podobne problemy? moja karta i tak jedzie do serwisu , ale jak nie uda jej sie wymienic na dzialajacy egzemplarz to sie chyba powiesze...

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy ciezko wywiązują się z serwisów? Hmm. Sam oceń. Młody zamówił tą myche microsoftu i jak przyszła byla uszkodzona (obudowa troche odstawała). Pozatym wszystko extra. Odesłał i po chyba 2tygodniach miał nówke w domu. :wink: I zero problemów z wymianą!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe kiedy do mnie dojdzie. Zamowilem w dosc pechowym terminie. Tzn wtedy, kiedy byly po 949 zl, [ 29.12]. 30 dostalem maila, ze przygotowana jest karta do wysylki. Wysla w ciagu 1-3 dni. No to w srode nie wyslali, dzis wolne, wiec jutro powinni najpozniej wyslac. Tak strasznie bym chcial, zeby to przyszlo w sobote ... Bo od poniedzialku buda i nie bedzie czasu sie porzadnie zajac karta... Grrr !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko do wszystkich ludzi ktorzy brali r9700 z siriusa/komputronika [slawna seria za ~1k]. Otoz chodzi o to , ze mi i mojemu koledze po jakims czasie wylacza monitor. Jest to strasznie wmordejezajace , szczegolnie jak sie zostawia kompa na noc ;))

ale to nie wszystko. ofcoz powrocily komunikaty ze win odzyskal sprawnosc po awarii sprzetu:(((((

tez macie podobne problemy? moja karta i tak jedzie do serwisu , ale jak nie uda jej sie wymienic na dzialajacy egzemplarz to sie chyba powiesze...

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to sobie chyba poczekam, bo zamówiłem w czwartek późnym wieczorem a dzisiaj (sobota) nie przyszło powiadominie, że towar gotowy jest do wysyłki :cry: Wtorek najwcześniej :?: Jak to wyglądało u Was?

PS. Brałem tego z radiatorami.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamawialem we wtorek... po 15 minutach dostalem potwierdzenie ze towar gotowy i oczekują na wpłate. Wybrałem funkcje wpłaty na konto...kase wpłaciłem w sylwka...czyli nastepnego dnia.. do dzis nie dostalem potwierdzenia, ze dostali kase....chyba sobie dluższy weekend wzieli. pewnie w poniedzialek ruszy się coś

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh, Wy to macie fajnie. Ja zamowilem w poniedzialek ( 29.12.2003 ) i JESZCZE nie dostalem potwierdzenia przekazania do servisco ! Pisalem kilka maili, ale oczywiscie bez odpowiedzi !!! Zaczyna mnie to w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iac! GSM nie odbiera, a do komputronika poki co nie dzwonie.

Strasznie zalezlo mi, zeby dostac karte na weekend bo bym ja potestowal. A takto w tygodniu nie bardzo, mam duzo do zaliczenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi