Aquarium Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 i Herce 9800SE po 1149 ... mi wystarczy aż nadto zwykła 9700, i tak siedzę na ukochanej nokii 15'' w 800x600 :twisted: - teraz trzeba by zasilacz konkretny sprawić sobie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Jak ktos juz dostanie niech napisze czy kreca sie na pro jakie taktowania max itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Koledzy moze cos poradzicie: mam tego herca, jade na omegach 3.9 i standartowo tylko 11500 w 3dmark01se a po podkreceniu 310/310 ledwo 12500, przy 330/310 spada do 11900 smarkow, co jest grane? sprzet jak w podpisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 chyba nowy rekord jak na r9700. wlasnie dzis odebralem z komputronika. tak jak pisałem wcześniej włożyłem go do starego kompa: P4 socket 423 proc 1.5 512 RDRAM wynik na ustawieniach def. i cat 3.9 ..... 8600 pkt 3dmark 01 na r8500 miałem 6900.... troche ten wynik zonk ale to przyspieszy zmiane reszty bebechów.... :) czy reinstalka xp i sterów od nowa (teraz jest wyczyszczone driver cleanerem po cat 3.2) moze przynieść lepszy efekt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 chyba nowy rekord jak na r9700. wlasnie dzis odebralem z komputronika. tak jak pisałem wcześniej włożyłem go do starego kompa: P4 socket 423 proc 1.5 512 RDRAM wynik na ustawieniach def. i cat 3.9 ..... 8600 pkt 3dmark 01 na r8500 miałem 6900.... troche ten wynik zonk ale to przyspieszy zmiane reszty bebechów.... :) czy reinstalka xp i sterów od nowa (teraz jest wyczyszczone driver cleanerem po cat 3.2) moze przynieść lepszy efekt? Najlepiej reinstal/ ale ten z formatem :wink: / Ale swoją drogą wynik kolegi powyżej też jakiś dziwny. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 chyba nowy rekord jak na r9700. wlasnie dzis odebralem z komputronika. tak jak pisałem wcześniej włożyłem go do starego kompa: P4 socket 423 proc 1.5 512 RDRAM wynik na ustawieniach def. i cat 3.9 ..... 8600 pkt 3dmark 01 na r8500 miałem 6900.... troche ten wynik zonk ale to przyspieszy zmiane reszty bebechów.... :) czy reinstalka xp i sterów od nowa (teraz jest wyczyszczone driver cleanerem po cat 3.2) moze przynieść lepszy efekt? no niby moze pomoc, ale slabo, rzedu max 200ptk, chyba ze masz windowsa mocno zasmieconego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 eee tam, 3d mark sucks - miedzy radkiem 9000 a 9600 miałem dosłownie symbliczną różnicę, a gierki chodziły o niebo płynniej - nieistotne są jak dla mnie maxymalne osiagi karty, ważne żeby potrafiła utrzymać stałą normę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 ja na tym radku z komputronika mam w 3dmarku 2001 13624 pkt a w 2003 800/600 5380 pkt stery omegi 3.9 na cat. mialem mniej ... a podobno to omegi zanizaja wyniki ... sprzet nie podkrecony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Dobry sprzęcior, nie ma co.Ja się zdecyduję na upgrade dopiero jak 256MB na karcie będzie recommended, bo gram w 1024x768, chociaż chciałbym to cudeńko już teraz.Jednak lista upgradeuff do kompa długa i niestety trza przecierpieć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 jak już pisałem powyżej, lekko zaskoczony wynikami w 3dmarku 2001 zabrałem się za delikatne kręcenie. do tej pory doszedłem do 322/618 co daje 8818 i 4483 pkt. w odpowiednich benchmarkach 3d. Na core 350 pojawiły sie smieci. Jutro bede probował dalej. Jade na Omegach 3.9 ale jutro zainstaluje chyba Cat3.9 na których miałem na dzień dobry bez kręcenia 8600... chyba że coś polecacie innego. pytanie: Który z fragmentów 3d2001 jest najbardziej wrażliwy na o/c ? nie chce mi się za każdym razem czekać 6 minut i testować całości. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 jak już pisałem powyżej, lekko zaskoczony wynikami w 3dmarku 2001 zabrałem się za delikatne kręcenie. do tej pory doszedłem do 322/618 co daje 8818 i 4483 pkt. w odpowiednich benchmarkach 3d. Na core 350 pojawiły sie smieci. Jutro bede probował dalej. Jade na Omegach 3.9 ale jutro zainstaluje chyba Cat3.9 na których miałem na dzień dobry bez kręcenia 8600... chyba że coś polecacie innego. pytanie: Który z fragmentów 3d2001 jest najbardziej wrażliwy na o/c ? nie chce mi się za każdym razem czekać 6 minut i testować całości. pzdr. Najlepiej by było, jakbyś podał cały cfg, zrób sobie w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 może i słuszna uwaga ale główne parametry podałem kilka postów wyżej. mam troche inny komputer niz Wy tutaj obecni. Tzn. nierozwojowy.... został mi sie w spadku z pracy markowy komp Hewlett Packard wersja biurowa w obudowie desktop. Od tego momentu zacząłem go rozbudowywać. Dokupiłem ramu, drugi dysk, spaware, augidy, radka i w końcu zasiłke chiefteca. Jedyne co zostało stare to fajna i cicha obudowa. Niestety do lepszego oc sie chyba nie nadaje bo słaby przewiew. Dlatego kiedys pomyśle o nowej budzie i przesiadce na szybszy zegar. A teraz specjalnie dla Ciebie naskrobie co tam w środku piszczy ;) Asus P4T wersja dla HP (zero podkręcania), chipset Intel850 proc 1.5 socket 423 :( (też zero podkręcania oraz rozbudowy) 4 x 128 MB RDRAM PC-800 :) dość szybkie ale okazały się ślepym torem 80/7200/2MBc Seagate + 120/7200/8MBc WD CDRW Liteon 48x24, DVDx12 Creative SB Audigy + 5.1 Creative 5xxx do tej pory R8500 ale od dziś R9700 :) 19cali monitorek Hewlett Packard zasilacz Chieftec 360DualFan i na koniec manipulatorki : kiera MOMO Racing FF, joy M$ Sidewinder i gamepad Logi DualAction ;) pozdrawiam i ide spać bo jutro zasne przed północą :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 petrumi->Ile czasu od zamówienia minęło zanim dostałeś Radka? Postaw od nowa system, zainstaluj Omegi 3.7 :!: Stery do płyty :wink: I wtedy odpalaj Marki 2001SE z patchem, tak samo 2003 również z patchem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 frstjob: zamowielem w poniedziałek rano i odebrałem osobiscie następnego dnia o 17 (po interwencji ;) ze sterami od plyty to sytuacja wyglada następująco. do kompa miałem Restore Disk z windows 2000. Gdzieś się zapodział. Teraz instaluje stery ze strony hp.com ale nie wiem czy wszystko robie w dobrej kolejnosci. kiedys przyglądając do forum trafiłem na link do strony z instrukcją (ang.) jak step-by-step dobrze zainstalowac windows xp . wiem, ze mowe to troche lamowe ale chetnie bym sprawdzil czy dobrze robie. jesli ktos umie to znależć proszę o pomoc. dzieki za rade. dzis zrobie reinstalke od zera bo mój obraz z ghosta ma juz wgane catalysty 3.2 do poprzedniego radka8500. Czy jest zalecany format czy czyszczenie driver cleanerem?? houk! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 frstjob: zamowielem w poniedziałek rano i odebrałem osobiscie następnego dnia o 17 (po interwencji ;) ze sterami od plyty to sytuacja wyglada następująco. do kompa miałem Restore Disk z windows 2000. Gdzieś się zapodział. Teraz instaluje stery ze strony hp.com ale nie wiem czy wszystko robie w dobrej kolejnosci. kiedys przyglądając do forum trafiłem na link do strony z instrukcją (ang.) jak step-by-step dobrze zainstalowac windows xp . wiem, ze mowe to troche lamowe ale chetnie bym sprawdzil czy dobrze robie. jesli ktos umie to znależć proszę o pomoc. dzieki za rade. dzis zrobie reinstalke od zera bo mój obraz z ghosta ma juz wgane catalysty 3.2 do poprzedniego radka8500. Czy jest zalecany format czy czyszczenie driver cleanerem?? houk! Najlepiej format i wszystko od nowa :wink: A nie orientujesz się ile może iść ta karta - od nich do mnie? (ew. niech odpowie kotoś inny :lol: ) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 do mnie (okolice Łodzi) w zeszłym miechu router asmaxa szedł całe 3 dni od daty złożenia zamówienia... Ale odbiór R9700 musiałem przełożyć na 11 stycznia, wcześniej moga co najwyżej zostawić w skrzynce na listy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 do mnie (okolice Łodzi) w zeszłym miechu router asmaxa szedł całe 3 dni od daty złożenia zamówienia... Ale odbiór R9700 musiałem przełożyć na 11 stycznia, wcześniej moga co najwyżej zostawić w skrzynce na listy :twisted: Myszaqu-> Zadowolony jesteś ze współpracy ze sklepem? Czy lepiej brać z siriusa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Koledzy moze cos poradzicie: mam tego herca, jade na omegach 3.9 i standartowo tylko 11500 w 3dmark01se a po podkreceniu 310/310 ledwo 12500, przy 330/310 spada do 11900 smarkow, co jest grane? sprzet jak w podpisie To masz straszną lipe! Ale sądze, że to wina płyty. Sam miałem tą płyte i zmieniłem na Epoxa! Na moim 9600TX na L7S7A2 (FSB200) przy max oc karty udawało mi się dochodzić do 13000marków. Teraz na Epoksie mam ponad 15000marków. Więc moja rada to: zmień płyte. FirstJob Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z komputronikiem i raczej nie brałbym nigdzie indziej, chyba że byłaby jakaś promocja warta świeczki. A przesyłka szła do mnie 3dni. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Koledzy moze cos poradzicie: mam tego herca, jade na omegach 3.9 i standartowo tylko 11500 w 3dmark01se a po podkreceniu 310/310 ledwo 12500, przy 330/310 spada do 11900 smarkow, co jest grane? sprzet jak w podpisie To masz straszną lipe! Ale sądze, że to wina płyty. Sam miałem tą płyte i zmieniłem na Epoxa! Na moim 9600TX na L7S7A2 (FSB200) przy max oc karty udawało mi się dochodzić do 13000marków. Teraz na Epoksie mam ponad 15000marków. Więc moja rada to: zmień płyte. FirstJob Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z komputronikiem i raczej nie brałbym nigdzie indziej, chyba że byłaby jakaś promocja warta świeczki. A przesyłka szła do mnie 3dni. Pozdro dzięki kojak_ct :D:D:D:D i chyba będe brał komputronika, chociaż słyszałem, że kiepsko wywiązują się w sprawach serwisowych :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 a ja mam pytanko do wszystkich ludzi ktorzy brali r9700 z siriusa/komputronika [slawna seria za ~1k]. Otoz chodzi o to , ze mi i mojemu koledze po jakims czasie wylacza monitor. Jest to strasznie wmordejezajace , szczegolnie jak sie zostawia kompa na noc ;)) ale to nie wszystko. ofcoz powrocily komunikaty ze win odzyskal sprawnosc po awarii sprzetu:((((( tez macie podobne problemy? moja karta i tak jedzie do serwisu , ale jak nie uda jej sie wymienic na dzialajacy egzemplarz to sie chyba powiesze... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Czy ja wiem czy ciezko wywiązują się z serwisów? Hmm. Sam oceń. Młody zamówił tą myche microsoftu i jak przyszła byla uszkodzona (obudowa troche odstawała). Pozatym wszystko extra. Odesłał i po chyba 2tygodniach miał nówke w domu. :wink: I zero problemów z wymianą! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Ciekawe kiedy do mnie dojdzie. Zamowilem w dosc pechowym terminie. Tzn wtedy, kiedy byly po 949 zl, [ 29.12]. 30 dostalem maila, ze przygotowana jest karta do wysylki. Wysla w ciagu 1-3 dni. No to w srode nie wyslali, dzis wolne, wiec jutro powinni najpozniej wyslac. Tak strasznie bym chcial, zeby to przyszlo w sobote ... Bo od poniedzialku buda i nie bedzie czasu sie porzadnie zajac karta... Grrr !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 a ja mam pytanko do wszystkich ludzi ktorzy brali r9700 z siriusa/komputronika [slawna seria za ~1k]. Otoz chodzi o to , ze mi i mojemu koledze po jakims czasie wylacza monitor. Jest to strasznie wmordejezajace , szczegolnie jak sie zostawia kompa na noc ;)) ale to nie wszystko. ofcoz powrocily komunikaty ze win odzyskal sprawnosc po awarii sprzetu:((((( tez macie podobne problemy? moja karta i tak jedzie do serwisu , ale jak nie uda jej sie wymienic na dzialajacy egzemplarz to sie chyba powiesze... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 hie hie ale macie problemy, ja tam jestem szczęśliwy jak sprzęt działa bez problemu na nominalnym takowaniu, to co uda się ekstra wycisnąć to już sprawa indywidualna, nie wliczona w cenę produktu 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ja to sobie chyba poczekam, bo zamówiłem w czwartek późnym wieczorem a dzisiaj (sobota) nie przyszło powiadominie, że towar gotowy jest do wysyłki :cry: Wtorek najwcześniej :?: Jak to wyglądało u Was? PS. Brałem tego z radiatorami. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobik Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ja zamawialem we wtorek... po 15 minutach dostalem potwierdzenie ze towar gotowy i oczekują na wpłate. Wybrałem funkcje wpłaty na konto...kase wpłaciłem w sylwka...czyli nastepnego dnia.. do dzis nie dostalem potwierdzenia, ze dostali kase....chyba sobie dluższy weekend wzieli. pewnie w poniedzialek ruszy się coś pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 zamawiałem we wtorek, dzisiaj przyszło potwiedzenie przekazania do Servisco :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ehhh, Wy to macie fajnie. Ja zamowilem w poniedzialek ( 29.12.2003 ) i JESZCZE nie dostalem potwierdzenia przekazania do servisco ! Pisalem kilka maili, ale oczywiscie bez odpowiedzi !!! Zaczyna mnie to w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iac! GSM nie odbiera, a do komputronika poki co nie dzwonie. Strasznie zalezlo mi, zeby dostac karte na weekend bo bym ja potestowal. A takto w tygodniu nie bardzo, mam duzo do zaliczenia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 No to wszyscy jedziemy na tym samym wózku :wink: Zachciało nam się kart przed/po sylwestrze. Może w przyszły weekend będziemy mogli je pokatować :twisted: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 hm, w usa radeon 9700 pro (powercolor na 2,86 ns ram) wychodzi po przeliczeniu 840 zł ....ciekawe kiedy u nas beda takie ceny ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...