Skocz do zawartości
R4VeN_pl

Radki 9700 za 950 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mialem tego radeona kupilem jeszcze za 1049zl, kreci sie doskonale bo az 370/345 stable( pamieci 690 ) ale mialem z gory wiatrak od zasilacz bo sie juz grzalo, ale powiem jednak pamieci 3,6ns to nie to samo co 2,8, nie ma porownania do kart lepszych radeona o lepszych pamieciach, wyciagalem w 2001 15600pkt a w 2003 5100, na xp 17x 141 co dawalo cos kolo 3GHZ . pozdraiwam Lepiej kupic 9800 SE wondera i zmodowac 8 potokow i heja czad niesamowity, ponad 1800pkt w 2001 , a mozna juz kupic za 1150zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19516382 << a to widzieliscie ?? Bral ktos cos od tego jegomoscia ?

Tanio za dość dobrą kartę - jak miałem to w 2003 wykręciłem 3k.

A skoro gościu daje fakturę gwarę etc. to można spróbować.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh - a ja qpilem sobie TYDZIEN przed ta promocja Radeona 9600 PRO bo pytalem wszedzie i powiedzieli ze nigdzie tego juz nie ma :( No coz, takie jest zycie... Ale dzieki temu mam lepszy [zaje*****] zasilasz :) A 9600 PRO mi starczy jeszcze na 1-2 latka chyba.... Powodzenie w kreceniu :) Nie ma to jak pech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, taniocha !!! 2 lata gwarancji ...

Radek 9800 - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19696144 - 1110zl !!!

9800 PRO - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19696146 - 1250 zl !!

Karty od X-POWERA. Mysle, ze to nie jest najgorsza firma. Cholerka, tyle to jeszcze mialem uzbierane, trudno, zamowilem juz z komputronika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he :) uważajcie na tego sprzedawce mój kolega czekał na paczke od tego gościa miesiąc :D ja sobie zamówiłem jednak 9800PRO built By ATI z ebaya za 1250 zł z przesyłką za 14 dni bede miał tak myśle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he :) uważajcie na tego sprzedawce mój kolega czekał na paczke od tego gościa miesiąc :D ja sobie zamówiłem jednak 9800PRO built By ATI z ebaya za 1250 zł  z przesyłką za 14 dni bede miał tak myśle :)

On napisal, ze sprowadza towar z zagranicy i czas oczekiwania to ok. 2 tygodni. Ale kurde no, jak ktos dostanie od niego tego radka to zdajcie relacje. Wtedy mozna by sprzedac tego radka i kupic tamtego ;]

Ja z ebaya nie zamawiam. Wole w sklepie internetowym. Poza tym, jak cos Ci sie zepsuje, to musisz odsylac do USA i na karte poczekasz ponad miesiac.

UPDATE:

A poza tym, to troche drogo. Na www.allstarshop.com 279 $ [ ~1100 zl ]Built by ATI 9800 PRO, ver. BOX z 3 letnia gwarancja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, kupie sobie chyba VGA Silencer`a. Pojawily sie wlasnie na allegro.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19666747 - gwara 2 latka i caly komplecik od producenta.

84 zl 8O Taniocha ;]

Mam pytanie. Jakie radiatorki na pamieci zmieszcza sie pod niego :?:

Musze zapewnic radziowi dobre chlodzenie, zeby nie wybrzydzal ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak tego VGA silencera sie montuje? Trudne toto jest? I co z chlodzeniem pamieci? Tez wchodzii? Czy trzeba qpowac dodatekowa radiatorki MIMO TO?

Jak dostane Radzia to zobaczymy jak sie bedzie krecic...

http://www.arctic-cooling.com/en/support/i...a_silencer1.pdf - instrukcja instalacji, w sumie nie jest chyba az tak trudna ;]

Musisz sobie kupic dodatkowe radiatorki na pamieci [ tzn. nie musisz, tylko mozesz]. Ale z tego co wiem, to tam jest mala przestrzen i ciezko bedzie jakies dobre kupic ... Rozmawialem z tym gosciem to mowil, ze ma ich na magazynie 90 i tam bedzie miejsca jakies 8mm [ wysokosci ]. Podobno wchodza tam jakies radiatorki SPARKLE ~~

Nie wiem co o tym myslec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jestem happy :), założyłem posta i tyle zainteresowania.Chyba napsize do Ati, żeby mi działkę za reklamę odpalili w postaci jakiegoś 9800 XT :PP,

Co do radiatorków - ja mam ocz aluminiowe o wys. 9mm, na dniach przychodzi arctic, napiszę, czy się zmieściły.Bardzo możliwe, że będą się stykać z arcticem, więc jeszcze lepiej, bo ciepło będzie sobie wędrowało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz dac linka do tych aluminiowych OCZ? Bo ja wlasnie musze qpic RADIATORKI + COLLER i sie zastanawiam nad TYM:

1. http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=504

ORAZ

2. http://allegro.pl/show_item.php?item=19635167

mam nadzieje ze mowimy o tym samym zestawie :)

RADKI 9800 RULZ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad braniem arctica to się nie ma co zastanawiać, tylko brać.

Jeśli chodzi o radiatorki - to te z pierwszego linka miedziane są git, moje ocz na siriusie kupiłem:

http://sirius.pl/product.php?action=info&id=7118&sid=

Jak masz kase, to bierz miedź :D

U mnie sprawują się bez zarzutu, 330 mhz na pamięciach bez problemu (Hynix 3,3ns).Są solidne i estetycznie wyglądają.

Po zamontowaniu arctica prawdopodobnie na styk będą, bo 9mm wysokie są, a kumpel mówił, że ok 9-10 mm miejsca zostaje po zamontowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he :) uważajcie na tego sprzedawce mój kolega czekał na paczke od tego gościa miesiąc :D ja sobie zamówiłem jednak 9800PRO built By ATI z ebaya za 1250 zł  z przesyłką za 14 dni bede miał tak myśle :)

On napisal, ze sprowadza towar z zagranicy i czas oczekiwania to ok. 2 tygodni. Ale kurde no, jak ktos dostanie od niego tego radka to zdajcie relacje. Wtedy mozna by sprzedac tego radka i kupic tamtego ;]

Ja z ebaya nie zamawiam. Wole w sklepie internetowym. Poza tym, jak cos Ci sie zepsuje, to musisz odsylac do USA i na karte poczekasz ponad miesiac.

UPDATE:

A poza tym, to troche drogo. Na www.allstarshop.com 279 $ [ ~1100 zl ]Built by ATI 9800 PRO, ver. BOX z 3 letnia gwarancja.

+ przesyłka :) 50 $ to u mnie wyjdzie tyle samo :) i tak wogóle własnie z tąd postanowiłem brać bo wezme jeszcze Hynixy :) a co do arctica http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19662545 bierzcie od tego gościa ja napisałem do niego i spuścił mi cene do 70 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad wy bierzecie tyle kasy na karty za 1000 zeta? ja tam nie gram wiec mi to wszystko jedno chociaz jak gralem to czasami brakowalo czegos lepszego.

Reklamujemy na forum Radeony 9700 z komputronika :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad wy bierzecie tyle kasy na karty za 1000 zeta? ja tam nie gram wiec mi to wszystko jedno chociaz jak gralem to czasami brakowalo czegos lepszego.

Oszczędzamy na jedzeniu :P, a tak btw, skąd wziąłeś kase na OCZ?

Pograć czasem można w coś fajowego, ja lubie AAx6 i Anizo x 16, wszystkie gry w tym odpalam, jak coś się muli, to myślę nad upgradem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he :) uważajcie na tego sprzedawce mój kolega czekał na paczke od tego gościa miesiąc :D ja sobie zamówiłem jednak 9800PRO built By ATI z ebaya za 1250 zł  z przesyłką za 14 dni bede miał tak myśle :)

UPDATE:

+ przesyłka :) 50 $ to u mnie wyjdzie tyle samo :) i tak wogóle własnie z tąd postanowiłem brać bo wezme jeszcze Hynixy :) a co do arctica http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19662545 bierzcie od tego gościa ja napisałem do niego i spuścił mi cene do 70 :D

Heh spoko ... Tylko jak sie stamtad towar sprowadza, to przydaloby sie tam kogos miec. Oni po calych USA wysylaja za friko. Czli wychodzi Cie to tyle ile jest koszt karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"MAZ MALTRETOWANY PRZEZ ZONE" © TVN. Zony nas maltretuja i dostajemy odszkodowanie i ladujemy w kompy. :D :D :D :D 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UPDATE:

Dla mnie to się nie opłaca! Gościo z allegro daje fakturke czyli jak dla mnie 22% wraca do kieszeni ;) i 9800 będzie mnie kosztował ok 910zł :D

Z nieba nam kapie! ;) Hehe. A tak na serio to raczej pracujemy i mało wydajemy a potem grafy nowe kupujemy! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi