Skocz do zawartości
R4VeN_pl

Radki 9700 za 950 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Elo, mam pytanko. Nie chce zakladac nowego posta, wiec napisze tutaj, szybkie pytanko.

Dostalem R9700, a teraz mam GF2 MX400, chce to zmienic, najpierw mam wyciagnac GF2 i wlozyc ATI, a pozniej dopiero formata ?

Czy jakas inna kolejnosc ?

I jakie stery najlepiej zainstalowac ? OMEGI na jakich Catalystach, 3.10, 3.7 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostalem R9700, a teraz mam GF2 MX400, chce to zmienic, najpierw mam wyciagnac GF2 i wlozyc ATI, a pozniej dopiero formata ?

Czy jakas inna kolejnosc ?

A po co w ogole robic reinstalke systemu przy wymianie karty ?

Jeszcze sie nie spotkalem by w jakiejs powaznej redakcji przy testach kart za kazdym razem reinstalowali system.

Sam tez nigdy nie zauwazylem straty wydajnosci. Cos mi sie wydaje ze to jakis maly zabobon. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy macie fajnie - przynajmniej dostaliście grafy - ja teraz muszę sidzieć u kumpla na kompie bo u siebie nie mogę :evil: Zamówiłem Radka z czwartku na piątek (w zeszłym tygodniu) dzisiaj jest niedziela i kupa - nic :!: Pozostaje mi tylko czekać - a status zmienił mi się we wtorek ok 14 -> przekazano do wysyłki (sic!). Zobaczymy, jak zleci jeszcze ten tydzień to ja nie wiem co zrobię. Ehh ten komputronik, wiedzieli przecież, że ludzie rzucą się na te grafy a teraz wszyscy muszą czekać (wszyscy-tzn ja :lol: )

Pozdrawiam i życzę Wszystkim cierpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co w ogole robic reinstalke systemu przy wymianie karty ? 

Jeszcze sie nie spotkalem by w jakiejs powaznej redakcji przy testach kart za kazdym razem reinstalowali system. 

Sam tez nigdy nie zauwazylem straty wydajnosci. Cos mi sie wydaje ze to jakis maly zabobon.  ;)

Moze i nie trzeba ale nikt (wlacznie z microsoftem) nie wie jaki zly wplyw maja juz nie uzywane sterowniki :lol: Moje od geforca zostaly w systemie i nie moglem ich nijak wyrzucic po zakupie ati.

A tak na serio, to w redakcjach uzywaja obrazow dysku z czystym systemem co sie przywraca w 5 minut od zera i dorzucaja tylko nowe/inne stery i testuja. Nie instaluja od nowa windozy przez 1 h.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy macie fajnie - przynajmniej dostaliście grafy - ja teraz muszę sidzieć u kumpla na kompie bo u siebie nie mogę :evil: Zamówiłem Radka z czwartku na piątek (w zeszłym tygodniu) dzisiaj jest niedziela i kupa - nic :!: Pozostaje mi tylko czekać - a status zmienił mi się we wtorek ok 14 -> przekazano do wysyłki (sic!). Zobaczymy, jak zleci jeszcze ten tydzień to ja nie wiem co zrobię. Ehh ten komputronik, wiedzieli przecież, że ludzie rzucą się na te grafy a teraz wszyscy muszą czekać (wszyscy-tzn ja :lol: )

.

Mam to samo co Ty. Sprzet zamowilem tydzien temu w poniedzialek i do

dzis jeszcze go nie otrzymalem. Jak sie wk...e to nie odbiore paczki i niech mnie pocaluja w ..... Wielkie dzieki za takie olewanie klienta.

Zamawialem juz mase razy przez net i zawsze dostawy byly expressowe.

Natomiast jak widac komputronik specjalnie nie przejmuje sie tym czy zamawiajacy beda zadowoleni czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos mi sie wydaje, ze moja zasilka nie wyrabia z radeonem po o/c... no ale nic straconego, pozbieram troche kase i kupie jakiegos chiefteca 420W :D na tym zasilaczu max o/c proca to jakies 2350mhz... przy napiecie >1.800 wchodzi do windozy i konczy sie prąd :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie sobie podkrecam R9700np z komputronika na razie udalo mi sie wyciagnac 4800markow w 2003. Pozniej zaczynaja sie pokazywac artefakty.

Chce przykleic radiatory na pamiec. Tylko tak sie zastanawiam czy po ich przyklejeniu moge stracic gwarancje ?

wiem ze pytanie troche absurdalne ;) ale w naszym kraju to roznie bywa :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi udało się (po zamontowaniu wentyla w obudowie) podciągnąc GPU z 318 na 350. pamięć narazie ustawiłem na 618.

na nie kręconym axp2500+ wychodzi odpowiednio

3d2k1 14778 defualt

3d2k1 4410 (1600x1200 6xAA i max)

3d2k3 5111

wyżej już się śmieci. mi wystarczy - jestem zadowolony ze swojego egzemplarza. teraz rozważam opcje heat-pipe'a . chyba kupie zalama i wiatrak. dobrze robie? poza tym , że bedzie cicho bede mógł coś jeszcze wysicnąc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. teraz rozważam opcje heat-pipe'a . chyba kupie zalama i wiatrak. dobrze robie? poza tym , że bedzie cicho bede mógł coś jeszcze wysicnąc??

Ja zamawiam sobie cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19720599

Poczytaj sobie testy do ktorych podali linki albo poszukaj w googlu IMHO niezle urzadzonko no i cena rozsadna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Gorgus. Dzieki za podpowiedz. Już byłem prawie zdecydowany na Zalmana + wiatrak ale już i tak mam ciepło w obudowie. Zalman jeszcze by pogorszył sprawe. A tak pewnie zamontuje Arctica VGA Silencera. Jedynym minusem jaki wymieniają testujące serwisy jest brak chłodzenia pamięci. Ale jeśli zamontuje np. http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=504 (rozumiem, że 4 szt. mi starczą) to możliwości o/c wzrosną.

Kwastia tylko czy zmieszczą się one pod to chłodznie? Może ktoś już spróbował???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wszystkim tego Arctica, zalozylem sobie go wczoraj na Radka 9700 i rdzen (na razie) - 380 bez najmniejszych problemow, gorzej z memorkami, pomimo miedzianych radiatorkow tylko 620 :( 3Dmark2001-17tys. 3Dmark2003-6tys Aha, po zalozeniu arctica temp. w obudowie spadla o 3st. i jest bardzo cichy nawet na max obrotach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe czeku komputronik i sirius kaza sobie z gory wplacac pieniadze na konto , ostatnio kolesiowi chcialem kupic gf3 to w siriusie powiedzieli ze wplata na konto z gory , i dlatego im teraz nie spieszno , a jak mieli za zaliczeniem pocztowym to sie musieli sie spieszyc zeby pieniadze mieli szybciej

a tym ktos probowal krecic ta grafike ? RivaTuner 2.0 RC 14.3 + SoftR9x00 + SoftFireGL , bez wgrawania biosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie co daje mod 9700@9800 ??? w Omegach 3.7. :?: Wiem, że wcześniej w sterach do 9800 były wprowadzane optymalizacje które Omegacorner chciało zaaplikować dla innch GPU, ale czy tylko na tym ten mod się kończy :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie co daje mod 9700@9800 ??? w Omegach 3.7. :?: Wiem, że wcześniej w sterach do 9800 były wprowadzane optymalizacje które Omegacorner chciało zaaplikować dla innch GPU, ale czy tylko na tym ten mod się kończy :?:

Nic ten mod nie daje, tylko gry sie wieszaja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieeeeeee no normalnie. silencer jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>ny!!!

karte udalo m isie puscic na 400/280 na nim , i co najlepsze , to nie jest jej max :twisted: a montaz latwy , tylko u mnie zajal ok.30min bo kolki nie chcialy wylesc :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieeeeeee no normalnie. silencer jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font>!!!

karte udalo m isie puscic na 400/280 na nim , i co najlepsze , to nie jest jej max :twisted: a montaz latwy , tylko u mnie zajal ok.30min bo kolki nie chcialy wylesc :/

u mnie nie chciala wylesc ta mala wtyczka od zasialnia wiatraczka :)))

mam takie pyt tego shima ta taka blaszke zerwales ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieee , nie zrywalem. weszlo ladnie i bez tego. a karta idzie 410/280 bez vmodow!!!!!! dowale lepsze radiatorki i bedzie wiecej. ale i tak jest super i do tego cicho.

Moje pytanka zadam tez tutaj ;]

1. Ma ktos moze zainstalowane to cacko [ VGA Silencer ] na Abicie NF-7 S rev.2.0 ? Bo miedzy AGP a 1 slotem PCI sa jakies 2 kondensatorki, nie wiem czy nie zachacze ;]

U mnie w miescie jest gosciu co ma te silencery po 49 zl ;] Mysle, ze dobra cena ;]

2. Latwo sie odkreca stary radiatorek z wentylem ? Nie urwe/ukrusze rdzenia ?

3. Latwo to pozniej cale zamontowac ? ;]

4. Wejda jakies radiatorki po silencera ? Najlepiej jakby byly miedziane i do 70-80 zl za 8 szt...

Pozdr i czekam na odpowiedzi ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

defaultowy wentyl jest na kolkach , wiec jest praktycznie zadne ryzyko uszkodzenia rdzenia , chyba ze jestes wybitnie zdolny :lol:

tak , latwo

ja mam meidziane , qpilem w siriusie bodajze 35,- za 4szt. coprawda troche je porozginalem zeby lepiej oddawaly cieplo , ale i tak jest rezerwa ~5mm. to sa te radiatory : http://sirius.pl/product.php?action=info&id=7740&sid=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi