bajus Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 witam, mam procek 1.6a przekrecony na 2.13, aktualnie chlodzony jest box'owym wiatraczkiem, wszystko byloby dobrze.. gdyby nie zaczal 'glosniej lekko pracowac' ;) poza tym z lepszym wiatrakiem mozna pobawic sie w podkrecenie jeszcze wyzej (z.t.c.w. to na 'boxowym' mozna dojsc do 2.2 - 2.4,prawda?) zastanawiam sie nad zmiana jego na cos lepszego, ale tez nie super-hiper-kosmicznego :mrgreen: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19454067 ^ pierwszy raz sie z tym spotkalem ^ http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19198753 ^ ten ma 11 lopatek, moj ma 7 ;) co sadzicie o tym? z gory dzieki za pomocne informacje pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zalman CNPS 7000A-AlCu - niestety troche kosztuje 150zl bo OEM za 110zl nie ma zupelnie podporek dla Socketa 478 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 zalman 7000Cu i nic innego :) cisza i wydajnosc w jednym cena duza ale napewno sie oplaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 ... cena duza ale napewno sie oplaca tym bardziej ze przy PIV nic nie trzeba ciac w zapince i w przyszlosci cooler przyda sie np na procki AMD 64bitowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajus Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 dzieki.. :mrgreen: mimo, ze prosilem o reasonable price ;) swoja droga.. jak cos.. to przyda sie w przyszlosci, ale na pewno nie na amd ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 dzieki.. :mrgreen: mimo, ze prosilem o reasonable price ;) ... powiem tylko tyle ze zaden cooler ponizej 100zl nie bedzi rewelacja - jak potrzebujesz budrzetowego rozwiazania to proponawalbym poszukac nowego BOXa od Intela PIV 2.8-3.0 (bo ten Twoj jest troszke mnijeszy) takie coolery mozna dorwac w sklepach gdzie klient zyczy sobie Zalmana, Allegro, gieldzie itp mysle ze gora do 40zl dorwiesz od tych najszybszych Pentiumow (byle nie od Celeronow) - a powinien byc znacznie wydajniejsz od obecnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 A czym się różni zwykła wersja 7000 od oemowej? I czy warto dopłacac i brać miedziany, czy dobry jest tez AluCu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajus Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 powiem tylko tyle ze zaden cooler ponizej 100zl nie bedzi rewelacja - jak potrzebujesz budrzetowego rozwiazania to proponawalbym poszukac nowego BOXa od Intela PIV 2.8-3.0 (bo ten Twoj jest troszke mnijeszy) wiem, wiem.. o tym doskonale, lecz nie jestem takim 'super' fanem najcichszej ciszy.. bo wtedy mam wrazenie, ze cos jest nie tak ;-) swoja droga to wlasnie ten wentylek ogladlaem i dalem link do niego w 1 swoim poscie ;) i chyba zdecyduje sie na niego ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zalman CNPS 7000A-AlCu - niestety troche kosztuje 150zl bo OEM za 110zl nie ma zupelnie podporek dla Socketa 478Kolega moze zapytac np. w dziale "Kupię" czy jakis posiadacz AMD nie oddalby po kosztach przesylki akcesoriow dla Pentium. Ja chetnie bym swoje odstapil, bo nie mam zamiaru wyrzucac pieniedzy na Intela, i nie bede ich potrzebowal. Niestety daleko mieszkam i koszty wysylki bylyby dosyc wysokie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 A czym się różni zwykła wersja 7000 od oemowej? I czy warto dopłacac i brać miedziany, czy dobry jest tez AluCu? ad 1 - juz to kiedys pisalem - brak podporek dla Socket478 - tych 2 dlugich "belek" - brak pasty termoprzewodzacej - brak 2 srubek do przykrecania do podporek (trzeba samemu szukac - pasuja te do przykrecania napedow - chodzi o grubszy gwint) - sa tylko 4 srubki zeby przykrecic podporki SocketA do plyty glownej - biale papierowe podelko a nie przezroczyste plastikowe - i co ostanio zauwazylem - mocowanie wentylatora jest tylko wcisniete w radiator w OEMie, a w Retailu jest dodatkowo przykrecone 2 srubkami - ale w OEMie sa miejsca na srubki ... ad 2 - w wiekszosci testow przeprowadzanych na platoformie PIV roznica nigdy nie byla wieksza niz 2*C (najczesciej 1*C) na kozysc wersji Cu nie wiem czemu na PCLabie wyszlo inaczej - moze platforma SocketA (mniejesza powierzchnia styku rdzen<->radiator) albo zle zalozono wersje AlCu :?: (mozna tylko spekulowac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...