phn Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Hejka. Mam 2 obudowy do wyboru: Antec MidiTower SLK3700AMB LUB Chieftec AX-01-SLD-U Ktora mi radzicie ?? Prosze o podanie konkretnych odpowiedzi; dlaczego chieftec a nie antec, dlaczego antec a nie chieftec. Sam sie zastanawiam doszukujac sie roznych wad tych obudow... ale juz mi to porownywanie z mozgu galarete zrobilo.. wiec zwracam sie o rady do fachowcow :D ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 chieftec troche drozszy no ale to aluminium więc trochę lzejszy zasilacze o podobnej mocy i jakosci w antecu mozesz zamontowac 2 wentyle 12x12 w tym jeden dołączony , a w chieftecu mozesz zapodac 5 dmuchaw 8x8 wiec moze to byc troszkę głosniejsza opcja (w zaleznosci od wentylatorow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Jeśli chodzi o funkcjonalność to wydaje mi się, że obie będą się sprawowały podobnie. Ze względu na wentylator 120mm wybrałbym Anteca. Nawet na wolnych obrotach będzie robił niezły przeciąg w obudowie a na pewno bedzie cichszy niż np. dwa 80mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Ja bym wybral chiefa...miejsce na 5 wentylatorow.. .. to jest cos.. mozesz sobie dorobic regulator obrotow... i bedziesz mial super wentylacje budy... zasilka jest spox, i obudowa jest ladniejsza... duzo ladniejsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Ja też ci polecam Chiefa :) Miejsce na 5 wentyli ( będziesz miał spoko wentylacje budy - przeciąg :D ). Super zasilacz. A co najważniejsze jest dużo ładniejsza od Antec'a ( przynajmniej dla mnie ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Wyglad to kwestia gustu, mnie sie nie podobaja wogole obudowy z dzwiczkami. Z tych dwoch wybralbym jednak obudowe Antec, ze wzgledu na 3 lata gwarancji (buda + zasilacz), nizsza cena i kompletne wyposarzenie - do Chiefteca trzeba dokupic kilka wiatrakow i jesli maja byc ciche to beda duzo kosztowaly. Wentylatory 120 mm to chyba najwiekszy plus Anteca. Jeden taki wentylator ma wydajnosc 2 lub 3 wiatrakow 80 mm a robi duzo mniej halasu. jesli bedziesz mial poukladane kable w obudowie to do wydajnego chlodzenia wystarczy ci jeden taki wiatrak na tylnej sciance i te co sa w zasilaczu. Antec ma tez lepiej rozwiazane chlodzenie dyskow twardych, jednym wentylatorem mozna ochlodzic 5 dyskow, w Chieftecu tylko jedna komora na 3 dyski jest chlodzona i jest tam mniej miejsca na powietrze. Jesli zdecydujesz sie na Antec'a i napewno nie bedziesz jej modowal (np wycinal gril na tylnej sciance) to lepiej kup sobie SLK 3700BQE, jest to zmodernizowana wersja, posiadajaca kilka poprawek wobec AMB, przez co w wersji seryjnej jest troche lepsza pod wzgledem ciszy i chlodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavierx Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Weź Chiefteca bo Antec to nic innego jak Chieftec po maluteńkich modyfikacjach ot i cała tajemnica ich większych cen ( Antec ).Obudowa Chieftec jest naprawdę warta uwagi.a płacić tylko za nazwę tak jak w wypadku Anteca to chyba szkoda kaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Weź Chiefteca bo Antec to nic innego jak Chieftec po maluteńkich modyfikacjach ot i cała tajemnica ich większych cen ( Antec ).Obudowa Chieftec jest naprawdę warta uwagi.a płacić tylko za nazwę tak jak w wypadku Anteca to chyba szkoda kaski wez Ty juz lepiej przestan czytac Chipa i te ich durne testy (teksty) :P producnetem tych bud jest firma CHENMING i zarowno Chieftec jak i Antec jak tez ThermalTake itd biora je wlasnie od tej firmy a ze budy sie roznia jak to sie mowi klient placi, klient wymaga dlatego budy tych firm sa rozne Chieftec to golas - nie ma wentylatorow, dopiero od niedawan ma filtr przeciwkurzowy itd a dodatkowo ma gorsze zasilacze z firmy SIRTEC, Antec ma lepsze wyposazenie i 100x lepszy zasilacz piszesz ze szkda kaski na Anteca a widziales np ANTEC SONATA na zywo a nie na zdjeciu - na ten modle tez szkoda kaski - jezeli wg Ciebie tak to z mojej strony :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Weź Chiefteca bo Antec to nic innego jak Chieftec po maluteńkich modyfikacjach ot i cała tajemnica ich większych cen ( Antec ).Obudowa Chieftec jest naprawdę warta uwagi.a płacić tylko za nazwę tak jak w wypadku Anteca to chyba szkoda kaski wez Ty juz lepiej przestan czytac Chipa i te ich durne testy (teksty) :P W najnowszym Chipie w teście obudów napisali, że zasilacze do Chieftec'ów (seria Matrix, miditower) dostarcza FSP. Obok było duże zdjęcie z wnętrza obudowy w której był zasilacz Chieftec'a :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavierx Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Benek,właśnie oglądałem Sonatę co prawda na zdjęciu i moja ( BX-01B-B-B) oczywiście chieftec wygląda o niebo lepiej.Oczywiście Antec robi dobre rzeczy ale osobiście wolę mieć wpływ na to co mam w obudowie i sam ją wyposażać.A kasy na kompa nie żałuję bo sam mam taki oto zestaw AMD XP 3200+, HDD 160 GB,Hercules 3D Prophet ATI 9800 XT 256Mb DDR, Obudowa Chieftec BX-01B-B-B,zasilacz 420 W DF , DDR 466 2x512 OCZ ,Monitor 19" LCD ,Klawierka i mysz Logitech diNovo ,Głośniki Logitech Z 680 , K.Dzwiękowa SB A2 Platinum. W planach wodne chłodzenie. Więć ciężko mi zarzucić że oszczędzam na swój sprzęt,a jednak lubię nieprzepłacać za sprzęt i efektywnie go wykorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 soory benek , ale od kiedy zasilacze chiefteca sa 100% gorsze ? :lol: po drugie niegdy nie spotkałem obudowy chiefteca z innym niz jej firmy zasilaczem , a oglądalem dzis takich mase. nawet jedna mnie kusi , i jest nia matrix . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Weź Chiefteca bo Antec to nic innego jak Chieftec po maluteńkich modyfikacjach ot i cała tajemnica ich większych cen ( Antec ).Obudowa Chieftec jest naprawdę warta uwagi.a płacić tylko za nazwę tak jak w wypadku Anteca to chyba szkoda kaski wez Ty juz lepiej przestan czytac Chipa i te ich durne testy (teksty) :P W najnowszym Chipie w teście obudów napisali, że zasilacze do Chieftec'ów (seria Matrix, miditower) dostarcza FSP. Obok było duże zdjęcie z wnętrza obudowy w której był zasilacz Chieftec'a :lol: Opowiem ci stary dowcip: "Na plocie bylo napisane c.i.p.a, chcialem poglaskac i wbilem sobie drzazge." Xavierx, jesli patrzysz tylko na przednie panele, to rzeczywiscie Chieftec moze sie wydawac niektorym osobom ladniejszy. Dla mnie jednak wazniejszy jest dobry projekt wnetrza, ktory u Antec'a jest o niebo lepszy z powodow, o ktorych pisalem wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 soory benek , ale od kiedy zasilacze chiefteca sa 100% gorsze ? :lol: ...oj tak mi sie napisalo :P bo ze sa lepsze to fakt :) Benek,właśnie oglądałem Sonatę co prawda na zdjęciu i moja ( BX-01B-B-B) oczywiście chieftec wygląda o niebo lepiej...ale moj Antec i tak jest ladniejszy bo przynajmniej z przodu nie wyglada jak drzwi do TOI-TOI <joke> :P http://www.antec-inc.com/images/400/SX1040BII.jpg a na serio jak go kupowalem to nie bylo jeszcze DX-01-BDU (byl BD) a potrzebowalem tego panelu USB :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 A ja mam pytanie czy do chiefteca wejdzie Zalman 7000A nie wadzi z zasilaczem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...