Liquid Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Czy jest program który sam poprawi czasy wyświetlania napisów wzglądem filmu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Raczej nie bo niby w jaki sposob? Bedzie analizowal co mowia aktorzy, tlumaczyl i dopasowywal? Bardzo ladnie poprawia sie napisy w VPlayerze (F4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 ręcznie- 2 godzinny film :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Nie ma programow, ktore same beda ustawialy napisy. O jakis konkretny film Ci chodzi (napisy) ? Jezeli napisy sa przesuniete do przodu lub do tylu to jeszcze pol biedy ale jak sa calkowicie porozrzucane to niestety albo zostaje wersja bez napisow albo poprawianie calego filmu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weron Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Bardzo fajny do tego jest takze SubEdit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Sciągnołem w Kazie- SW:Epizod I i napisy za szybko się pokazują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost15 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 zgadzam sie z Xonem, w Vplayerze bardzo latwo poprawic czas wyswietlania napisow (oczywiscie recznie) wejdz tylko w subtitles i postaraj sie tam troche pogrzebac. Ja tak zrobilem i mi sie udalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 ręcznie- 2 godzinny film Przeciez to jest chwila, zwykle wystarczy przesunac o pare sekund napisy do przodu lub do tylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Poprostu mam złe doświadczenia z czymś takim. Kiedyś poprawiałem napisy do FFantasy i myślałem że mnie trafi :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost15 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Do tego chyba nie trzeba miec doswiadczenia ja robilem cos takiego tylko raz z filmem Spiderman wlasnie w taki sposob jak napisal Xon i mi sie udalo bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Poprostu mam złe doświadczenia z czymś takim. Kiedyś poprawiałem napisy do FFantasy i myślałem że mnie trafi :x Poprostu musisz sprawdzic ile sekund roznicy jest miedzy napisami i glosem i o tyle przesunac. Albo poszukaj innej wersji napisow. Czasem takie pojedyncze przesuniecie niestety sie nie udaje i po jakims czasie napisy sie rozjezdzaja ale badz dobrej mysli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 W SW:E1 ustawiłem już, ale w Blade 2 nie wychodzi. jak daje przyspieszenie wyświetlania to odnosi się tylko do jednej linijki :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost15 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 u gory masz opcje offset subtittles wejdz w nią ta mozesz ustawic o ile sekund do przodu lub do tylu ma dawac napisy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost15 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 powinno chodzic jezeli nie to mozesz miec cos nie tak z napisami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weron Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Napisy mimo wszystko nie jest latwo ustawic gdyz czasami nalezy zrobic przesuniecie geometryczne albo moga byc o innym fps niz film wtedy sa problemy. Najlepiej poszukac innych w sieci. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Tak a propos skąd bierzecie napisy? Co mi z tego, że ściągam film z Kazy jak nie mam do niego txt po polsku :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Magiczne zrodelko napisow :) http://www.napistrefa.prv.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 http://www.pato.pasimito.com/ tam jest chyba wszytsko czego mozna tylko chciec jak to pisze to jest tam 6085 napisow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Moja recepta na rozjeżdzające się napisy...: Otóż zdarzyło mi się parę razy, że napisy, które wcześniej były OK, przy następnym oglądaniu się rozjeżdżają. Wniosek : wina Billa G., kolesi od Divx i reszty :lol: Poprawianie vplayerem czy czymkolwiek innym działa tylko doraźnie i kupa roboty z tym, jeśli rozjeżdżają się nieliniowo. Więc polecam zainstalować VobSuba, potem tylko zmienić rozszerzenie napisów z .txt na .sub, wrzucić je do katalogu z filmem i działa w MediaPlayerze 6.4. Uwaga :!: :!: :!: MPlayer 7 robi cuda nieraz, a 8 to już wogóle... Napisy muszą być w formacie ramkowym. I jeszcze jedno ważne spostrzeżenie : zauważyłem, że napisy rozjeżdżają się często, kiedy ... są dłuższe od filmu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Wielkie dzięki za te linki :-* Nie no z tym całusem to przesadziłem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Poprostu mam złe doświadczenia z czymś takim. Kiedyś poprawiałem napisy do FFantasy i myślałem że mnie trafi :x Poprostu musisz sprawdzic ile sekund roznicy jest miedzy napisami i glosem i o tyle przesunac. Albo poszukaj innej wersji napisow. Czasem takie pojedyncze przesuniecie niestety sie nie udaje i po jakims czasie napisy sie rozjezdzaja ale badz dobrej mysli ;) tylko zauważ że to tylko działa wtdy gdy opóźnienie/przyspieszenie testów jest w czasie xcałego filmu takie samo.Ja miałem problem że nie było i musiałem, cały film ręcznie zrobić. Zajęło mi to ok. 4-5 h i przy okazji poprawiłem sporo kwestii (trochę też podopisywałem) i cube chodzi jak trza. NO i jeszcze satysfakcja dochodzi. Choć jak dobrze pamiętam to cube już skasowałem po 5 -krotnym obejrzeniu. Ale ta metoda nie zawodzi nigdy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Jest nowy polski program do ogladania filmikow, mozna w nim sobie dopasowywac napisy jeszcze prosciej niz w vplayerze. W ALLPLAYER- bo o nim mowa- napisy sa "inteligentne". Zreszta sprawdzcie sami. http://www.marbit.com.pl/MBPlayer/ALLPlayer.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 tylko zauważ że to tylko działa wtdy gdy opóźnienie/przyspieszenie testów jest w czasie xcałego filmu takie samo. Oczywiscie, ale dosc czesto to wystarcza. Pozatym malo komu chce sie poprawiac napisy, jedni szukaja odpowiednich inni ogladaja bez napisow. Reczne poprawianie o ktorym piszesz faktycznie jest skuteczne ale pracochlonne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Jest nowy polski program do ogladania filmikow, mozna w nim sobie dopasowywac napisy jeszcze prosciej niz w vplayerze. W ALLPLAYER- bo o nim mowa- napisy sa "inteligentne". Zreszta sprawdzcie sami. http://www.marbit.com.pl/MBPlayer/ALLPlayer.htm Sciagam i sprawdze czy jest cos wart ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weron Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Ja tam wole SubEdita, ktory przy okazji bardzo dobrze poprawia napisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...