walus Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Mam zamiar kupic dysk SATA do plytki abita NF7-S.Prosze o jakies sugestie.Szukalem ale nic sensownego nie znalazlem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 jestem osiadaczem WD 250 JD Sata i odradza ze wzgledu na trudnosc obsługi przez Win XP +SP1 tego dysku(ciezko ze strownikami podobno SP 2 ma rozwiazac problem-poczekamy zobaczymy) .Polecal bym raczej cos mniejszego120albo 160 oczywiscie WD z 8mb albo Maxtor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 sorki ze sie podepne -apropos sata sa jakies przejsciowki - kabel zasilajacy molex-->sata??? kupilem niedawno zasilacz ale nie mam na sata kabli??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Proponuje taki dysk Jak masz wiecej kaski to szarpnij sie na 74GB. Jezeli zalezy ci na pojemnosci to wez jakiegos Maxtora z 8MB cache'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 sorki ze sie podepne -apropos sata sa jakies przejsciowki - kabel zasilajacy molex-->sata??? kupilem niedawno zasilacz ale nie mam na sata kabli??? z tego co wiem i widziałem dyski Sata sa tak samo zasilane jak starsze dyski dlatego nie potrzeba zadnych przejsciuwek do zasilania dysku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walus Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Proponuje taki dysk Jak masz wiecej kaski to szarpnij sie na 74GB. Jezeli zalezy ci na pojemnosci to wez jakiegos Maxtora z 8MB cache'u. wiem,jest naprawde jest piekny,jednak zalezy mi na ciszy i pojemnosci.A maxtorki te pow.80GB ciche sa :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 sorki ze sie podepne -apropos sata sa jakies przejsciowki - kabel zasilajacy molex-->sata??? kupilem niedawno zasilacz ale nie mam na sata kabli??? z tego co wiem i widziałem dyski Sata sa tak samo zasilane jak starsze dyski dlatego nie potrzeba zadnych przejsciuwek do zasilania dysku :)serio???? hmmm a to dobrze bo ja wlasnie nie wiedzialem jak to jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 sorki ze sie podepne -apropos sata sa jakies przejsciowki - kabel zasilajacy molex-->sata??? kupilem niedawno zasilacz ale nie mam na sata kabli??? z tego co wiem i widziałem dyski Sata sa tak samo zasilane jak starsze dyski dlatego nie potrzeba zadnych przejsciuwek do zasilania dysku :)serio???? hmmm a to dobrze bo ja wlasnie nie wiedzialem jak to jest np. maxtor http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7113jest na zwyklego molexa :),a wracając do tematu to właśnie ten dysk polecam. Mam go (oraz Abita mf7-s) i jest nie tylko cichy ale jeszcze wydajny :D. JEdyna wada jaką do tej pory zauważyłem to jesgo temperatura - dość mocno się grzeje(7200obrotów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...