Skocz do zawartości
rumun_666

PixelView Play TV Pro Bt878p+

Rekomendowane odpowiedzi

nie bardzo wiedzialem gdzie to wstawic ale zdecydowalem sie tu... no wiec dzisiaj w mediamrkcie stara zrobiła mi prezent, bo strasznie narzekałem ze nie mam tv w pokoju i kupiła mi karte tv... oczywiscie zrobila to bez mojej wiedzy wiec jak wiadomo sa problemy... mam wina xp wiec podpialem karte podpialem antene zainstalowalem stery i progsy do odtwarzania i

:arrow: programy od pixelview pokazuja mi ze program wykonal jakas tam operacje i nastapi jego zamkniecie...

:arrow: showshifter pokazuje mi 2 kanaly czyli composite i svideo na ktorych nie ma nic

:arrow: prog DVB tv pokazuje mi lnb power off!

i nic nie da sie wlaczyc HELP ME!!! ;( ;(

UPDATE model karty to pixelview PlayTV pro z pilotem i stereo dokladniej

PV- BT878P+ w/FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukaj na roznych kanalach tunrey tv pixelview sa ogolnie wporzo ale trzeba sie niezle nameczyc przy ich konfiguracji. Sam kiedys mialem model Play TV Pro (dokladnie taki jak Ty!!) francuski premiere lecial az milo :twisted: Cholewcia pamietam ze pod winda XP byly jakies jazdy z driverkami tylko dawno to bylo i nie pamietam o co dokladnie chodzilo :? ale pomysle jak mi sie przypomni to dam znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam identyko tuner tylko bez stereo. 

Co do konfiguracji to niebylo zadnych problemow ale mam ME. :P

Sprobuj sciagnac najnowsze sterowniki ze strony producenta. Moze cos pomoze. Slyszalem ze ten wlasnie tuner niezbyt dobrze dziala po XP.

na bank dziala rowniez idelanie pod XP :!: na bank owniez ssalem inne drivery tylko jaki ich numerek byl to za cholere nie pamietam :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olej sterowniki i tak nie bedziesz ich uzywal niech sa zainstalowane ale nie musza dzialac... :D

poszukaj jtv , moretv , borgtv proffesional 11 pl , dscler i moze jeszcze ferro

i gwarantuje ci ze do szczesica ci to wystarczy :)

ps. orygiinalny soft i tak jest ddo d ... pupy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olej sterowniki i tak nie bedziesz ich uzywal niech sa zainstalowane ale nie musza dzialac... :D

poszukaj jtv , moretv , borgtv proffesional 11 pl , dscler i moze jeszcze ferro

i gwarantuje ci ze do szczesica ci to wystarczy :)

ps. orygiinalny soft i tak jest ddo d ... pupy :)

ja uzywalem moretv do encodingu premiera jak juz wczesniej powiedzialem ale jesli masz dekoder np.: cyfry + to i canal + mozesz bezproblemu ogladac :> ;) :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do win XP polecam ściągnąć z www.a.pl z ich FTP powinny być stery o których wspomniał obi oba, działają bez problemu. JTV, Borg może i nie potrzebuja sterów ale odpalić je w WinXP to katorga, Borg zawsze pokazuje że ma za mało pamięci a JTV nie wiedzi karty. Tak że do XP polecam orginalny soft który wystarczy troche ztuningować i będzie działał lux. Są opcje w plikach konfiguracyjnych po których zmianie soft działa znacznie lepiej i szybciej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JTV, Borg może i nie potrzebuja sterów ale odpalić je w WinXP to katorga, Borg zawsze pokazuje że ma za mało pamięci a JTV nie wiedzi karty.

po pierwsze borgtv 2.55 nie dziala pod xp bo zaostal pisany bardzo dawno temu ale autro napisal od nowa program który dziala pod xp wiec trzeba sciagnac BorgTv proffesional 1.1 (2.1 rozwala parycje ntsf wiec niepolecam :) )

co do jtv musiales cos skopac bo pod xp dziala bez problemu (zajrzyj do helpa)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do JTV to zauważ że sa bodajże trzy różne wersje wersji 3.x pisane przez JAAK'a (autora) i niedawno jakieś ruski coś w nim doprawiali. Wszystko zalezy od sterownika karty w JTV (na pewno wiesz o czym mówie :) ).

A BorgTV nie jest przypadkiem płatny w wersji Pro ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Borg sie nie nadaje do ogladania TV. Dużo z nim problemów. Czesto też powoduje awarie systemu. Polecam moretv który działa bezprolemowo na wszystkich wersjach windows.

dokladnie z moretv nie mialem rzadnych absolutnie rzadnych problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi