Skocz do zawartości
kapkama

Czym wyciąć??!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w planach zrobienie sobie małego moda. Mam na myśli wycięcie prostokąta w bocznej ściance. Mam teraz do tego pytanie!! Mam na stanie wyżynarkę Boscha. Czy można by było nią wyciąć prostokąt w blasze? Czy potrzebuje specjalnego ostrza?? Za każdą uwagę dziękuje!! Nie patrzcie na odpowiedzi, ja poprostu zmienilem troche sens mojego posta :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak kubasik powiedzial te katody z Sunbeama sa naprawde dobre mam 2 niebieskie i roświetlaja mi calutki pokój(oczywiscie sa w kompie :P)

a co do wlasnej roboty: Zelowa katoda podswielanie za grosze zrobilem sobie tesh taka i nawet fajnie wygladalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiadam na pytanie glowne.

ja u siebie wycinam wyrzynarka z ostrzem do metalu takie niebieskie.

Robie to w ten sposob. najpierw wierce maly otwor okolo 3 mm potem 6,5 mm i w to moge wlozyc ostrze wyrzynarki.

I wazna uwaga, blacha musi miec dobre podparcie od spodu bo przy cieciu zaczyna latac i sie wichruje. Rob tez czeste przerwy bo ostrza szybko sie grzeja u mnie mniej wiecej co 10 cm wyciecia przy blasze o grubosci 1 mm. Raz przecholowalem to mialem czerwone ostrze i zeby sie starly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi