Skocz do zawartości
MARTiiii

Hercules - problem ze zmianą biosu karty

Rekomendowane odpowiedzi

Karta Hercules Prophet Radeon 8500 128ddr. Komp z podpisu.

Sciągnołem najnowszą wersje biosu 8,5 ze strony Herculesa. Rozpakowałem do katalogu C:VGA zawartości pliku. W nim był.bin, flash.exe i inne jakieś pliki. Uruchomiłem kompa pod DOS z dyskietki sytemowej zrobionej pod W98. Wlazłem do C:VGA i flash enter. Niby wszsytko zrobił (utowrzył backup biosy.bin).

Po restarcie WINXP wersja biosu karty nadal stara czyli v.8.01 z 2002r. O co biega, dlaczego bios się nie zmienił? Powtarzałem 2x, zmiane i nadal pozostaje stara wersja. Coś w biosie, jakieś ustawienia?

!!! HHHEEEELLLLLPPPP !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojecia co to. Na stronie Herculesa byl caly pakiet plikow. Rozpakowałem i zrobił tak jak napisali na stronie Herculesa, a to napisałem na samym poczatku w tym temacie.

Pliki w tmy pakiecie to:

8K5_840.bin

Dos4gw.exe

F.exe

Flash.bat

Flashrom.chg

Flashrom.rom

Pcidet.exe

readme.txt

Nie czaje o co biega. Uruchomi robo, robi, tworzy backup.bin tlyko po zakonczeniu ten sam bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy kiedykolwiek używałeś tego atiflash dobrze działa?  

Byłem u kumpla ma tą samą kartę i u niego to samo. Albo bios zwalony albo ten program flasciach!acy jakis dziwny.

Tak, uzywalem, działał bez problemów.

Tutaj masz instrukcje obsługi*

*źródło - twojepc.pl :)

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi