MARTiiii Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Karta Hercules Prophet Radeon 8500 128ddr. Komp z podpisu. Sciągnołem najnowszą wersje biosu 8,5 ze strony Herculesa. Rozpakowałem do katalogu C:VGA zawartości pliku. W nim był.bin, flash.exe i inne jakieś pliki. Uruchomiłem kompa pod DOS z dyskietki sytemowej zrobionej pod W98. Wlazłem do C:VGA i flash enter. Niby wszsytko zrobił (utowrzył backup biosy.bin). Po restarcie WINXP wersja biosu karty nadal stara czyli v.8.01 z 2002r. O co biega, dlaczego bios się nie zmienił? Powtarzałem 2x, zmiane i nadal pozostaje stara wersja. Coś w biosie, jakieś ustawienia? !!! HHHEEEELLLLLPPPP !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Spróbuj innego flashera - atiflash. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Oki poszukam ten Atiflash. Może jakieś namiary? No ale jednak powino z tym co Hercules daje działać, o co biega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 http://ftp.mplik.ru/os/Drivers/video/Ati/R...adeon/AtiFlash/ Teraz uzywasz flashroma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Nie mam pojecia co to. Na stronie Herculesa byl caly pakiet plikow. Rozpakowałem i zrobił tak jak napisali na stronie Herculesa, a to napisałem na samym poczatku w tym temacie. Pliki w tmy pakiecie to: 8K5_840.bin Dos4gw.exe F.exe Flash.bat Flashrom.chg Flashrom.rom Pcidet.exe readme.txt Nie czaje o co biega. Uruchomi robo, robi, tworzy backup.bin tlyko po zakonczeniu ten sam bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 :/ Dziwne, próbowałeś juz atiflash? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Jeszcze raz ściągnołem i nadal to samo. Ten link co podałeś nie działa. Szukałem tego atiflash na stronie ati ale tam nie ma, a po chińsku nie czaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Proszę: http://halentech.czweb.org/biosy/download/...h/atiflash4.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Czy kiedykolwiek używałeś tego atiflash dobrze działa? Byłem u kumpla ma tą samą kartę i u niego to samo. Albo bios zwalony albo ten program flasciach!acy jakis dziwny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Czy kiedykolwiek używałeś tego atiflash dobrze działa? Byłem u kumpla ma tą samą kartę i u niego to samo. Albo bios zwalony albo ten program flasciach!acy jakis dziwny. Tak, uzywalem, działał bez problemów. Tutaj masz instrukcje obsługi* *źródło - twojepc.pl :) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...