Skocz do zawartości
j.h.hudy

zachcialo mi sie drive image-u

Rekomendowane odpowiedzi

zrobilem obraz partycji( tak profilaktycznie)

przed chwila sprobowalem czy dziala, minelo 15 minut,komunikat image restore is ok.

program mi rejbotnal kompa, winda sie uruchamia, wlacza sie pulpit,ja jestem hapy,wchodze do moj komputer a tam zginela mi partycja d( 55 gb) !!!!!!!

w zarzadzanie dyskami pokazuje mi ze nieznana partycja!!

owszem progs drive image pokazal mi za cos tam not lockated ale machnolem reka i dalem na restore...

juz sam nie wiem... moze treba bylo zformatowac dysk przed zrobieniem obrazu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pracy w cafejce moj szefuncio (feee nienawidze go :twisted: ) uzywa DI i uwazam, ze ten programik lipny jakis, nie przypadl mi do gustu. sprobuj pobawic sie GHOSTEM on jest dobry. zrob formata, walnij sysa na nowa i obraz ghostem i bedzie fiurgac na 100000%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdaje sie ze wystarczylo przeczytac o co jest napisane na ekranie...

w pracy uzywamy di i choc wczesniej uzywalem ghosta to do di mozna sie przekonac. fakt, przed zrobieniem restore chce miec wolne miejsce i musisz usunac isteniejaca partycje (potwierdzasz wpisujac OK). pewnie usunales przy okazji druga partycje :(

choiciaz w sumie dziwne jesli pisze nieznana partycja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzylem ghost 2003 eng i dziala super!!!!!

tylko jak z poziomu windy dawalem backub to wybralem partycje, potem on sie czepil ze mam urzadzenia na usb i wtedy cos tam cos tamm dalem ok, o dostalem komunikat ze musi jakiegos tam virtual driva zrobic czy jakos tak??

podalo ze jego pojemnosc to 2mb

no nic dalem na ok.

komp sie resetuje, wchodzi do ghostoego dosa, prosi o czysta plyte daje ok. i nagrywa, potem prosi o 2 i skonczone backub zrobiony!! :D 8)

potem jak wylaczym kompa a potem go znowu wlaczylem to wkladam plyte cd1 on sam startuje, wybieram resize partitions, on daje komunikat czy napeno bo musi overwite zrobic.kopiuje pliki, potem prosi o 2 plyte i okej!!!

komputer sie resetuje, wyciagam plyte on wchodzi do wimdowsa, ja patrze a tu wszystko tak jak bylo!!

ten program jest super, czyli co? jak bym sformatowal partycje c, dal opcie resize to dalej bede mial stan taki jak podczas robienie backupu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi