Skocz do zawartości
phranzee

kto uzywa *nixa jako podstawowego sysa ?

Rekomendowane odpowiedzi

ja dokonalem tak: fdisk, instalacja linuxa i juz ;]

w moim przypadku doszedlem do tego ze przy windzie nic mnie nie trzymalo, nie gram, a jak juz to na emulatorach, ktore tez sa dostepne pod tuxem. windows sie moze schowac, za malo mozliwosci. jednyne co to mozna sobie tapete zmienic ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Linuxa używam nie wiem od kiedy, ale kilka lat będzie.

Obecnie Slack ale próbowałem wszystkiego :D jednak prostota tej dystrybucji jest genialna i to w niej cenię.

Nie spodobał mi się natomiast Mandrake (bo się ostatnio strasznie zwindowsiały zrobił i są z nim problemy typowo nielinuksowe, typu brak stabilności).

PLD 2.0 jak tylko będzie w wersji chociażby beta, to super bo obecne testowe (pre-alpha) iso udało mi się nawet zainstalować i uruchomić, ale są problemy z zależnościami.

Windy używam od jakiegoś miecha żeby sobie pograć (bo mam wreszcie na czym :D ), ale do niczego innego się nie nadaje. Jakaś taka niestabilna, powolna i wogóle bez sensu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze wielu ulega numerkomanii i musi miec prawie najnowsza wersje jadra. Panowie, to troche inny system niz Windows i tutaj nie trzeba sie zaraz na nowe nieprzetestowane jeszcze jadro przenosic, chyba ze owo jadro udostepnia jakies nowe sterowniki, dzieki ktorym nasz sprzet w koncu zadziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciec to moc. ktos powie ze pod linuxa nie ma dla siebie potrzebnych programow - to niech poszuka innych podobnych. ktos powie ze pod linuxem sobie nie pogra w najnowsze gierki - to trza pokombinowac z wine'm (albo poszukac odpowiednikow moze sa na linuxa).wszystko sie da trzeba chciec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sprawdzałem qcad-a kiedyś... niestety nie da się w nim normalnie pracować (brak wielu funkcji i sporo przyzwyczajeń+nie idealna współpraca z nowszymi acad-ami). Druga sprawa, że część programów mam powiedzmy, na przedłużonym okresie próbnym i na ich zakup szybko nie będzie mnie stać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lubmich podobnie u mnie :( na uczelnie potrzebuje cada, visualnego srodowiska programistycznego pod winde (nie chce mi sie szczerze powiedziawszy pisac pod linem akompilowac pod winda), czekam na laptopa to na malego pojdzie linux na stale a normalnie bedzie winda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi