boss Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Witam, Czy ktoś z was używa cyfrowego wyjścia/wejścia w karcie dźwiękowej do oprzesyłu dźwieku wielokanałowego (tzn >2 kanały)? Problem o tyle mnie interesuje, że bezskutecznie próbuje połączyć dwa komputery łączem optycznym tak, aby na jednym słuchać dzwięk 4kanałowy z drugiego. Schemat konfigu: NF7-S Optical Out >-------- [swiatlowod ]-------> Fortissimo2 Optical In Oczywiscie w obu kompach mam ustawione odtwrazanie 4 kanalowe, jednak to co dostaje po przeslaniu dzwieku to polaczenie przod+tyl z powrotem rozbite na 4 losniki, czyli karta "widzi" jakby stereo na wejsciu. Jeśli kotś ma jakieś doświadczenie w tej materii albo zetknął się z podobnym problemem proszę o pomoc :) Pozdrawiam wszystkich! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 W NF7-S musisz ustawić kodowanie do DD (wcale nie musi być 5.1). Ale czy Fortissimo będzie potrafiło rozkodować taki sygnał z wejścia optycznego, to już nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 wyglada na to ze F2 nie obsluguje DD na wejsciu - jak wlaczam kodowanie DD to slysze jedynie trzaski :( Kotre karty obsluguje DD przez wejscie optyczne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 raczej sprzetowo zadne - dekorer DD to zwykle osobny czip (licencja etc) ale na pewno są rozwiazania software-owe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...