G73 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 jak zmienic w windowsie zeby programy nie instalowaly sie domyslnie na C>program files it. np. tylko np. na D>katalog>itd. :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) jak zmienic w windowsie zeby programy nie instalowaly sie domyslnie na C>program files it. np. tylko np. na D>katalog>itd. icon_question.gif icon_question.gif chociażby programem Tweak xp Edytowane 25 Maja 2006 przez konnik_tl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersionDZIEKUJE, dziala jak nalezy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Mam Win XP. Problem to długie dogrywanie hdd po zalogowaniu użytkownika - jak można to przyspieszyć? z góry dziekuje za radę pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 bootvis http://www.google.pl/search?hl=pl&q=bootvi...ukaj&lr=lang_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Poniewaz czesto zostawiam komputer wlaczony gdy wychodze, a nie chce zeby inni mieli do niego w tym czasie dostep przyszlo mi do glowy pytanie: Jak ustawic zeby po np 10minutowej nieobecnosci trzeba wpisac haslo zeby moc korzystac z uruchomionego profilu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Wygaszacz ekranu z włączoną opcją "po wznowieniu chroń hasłem" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Panel sterowania > opcje zasilania > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Microsoft wprowadził to ograniczenie ze względów na szybkie rozprzestrzenianie się wirusów tj. Sasser czy Blaster. Niestety ogranicza nam ono korzystanie z programów peer2peer. W celu usunięcia ograniczenia wchodzimy do rejestru->HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters i zmieniamy wartość klucza 'TcpNumConnections' na '00000020'. Nie mam tego klucza i chyba przez to nie dziala mi p2p.... Mozecie mi powiedziec jak go stworzyc bo tu nie pisze jaki dokladnie jest ten klucz, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) jest napisane bez "\", czyli powinien wyglądać tak: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Ile razy mozna pisac, że to ustawienie nie działa? Poza tym nawet z limitem p2p działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unreality Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Ogólnie 90% opcji już miałem zaaplikowane ale męczy mnie Prefetch a w zasadzie jego brak. Kiedyś opcje wyłączyłem ale teraz komp zdecydowanie przytył w kostki RAM i drugi dysk dzięki czemu zawalenie całego dysku mi nie grozi. Jak uruchomić spowrotem Prefetchera ? Powiem tylko tyle że w rejestrze zmieniłem już opcję na "4" i nadal w katalogu Prefetch jest puściutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) A niech mi ktos powie jak wywalic z menu start : Moje dokumenty, Pomoc, wyszukaj wyloguj xxxx. bootvis http://www.google.pl/search?hl=pl&q=bo...&lr=lang_pl a jak sie to uzywa bo jakos nie za bardzo kapuje ten program acha, ktos wie co to jest za syf ? Mam wylaczona wyskakujace okienka, firewall i inne smieci z SP2 a tego sie pozbyc nie moge. Zaczyna mnie to denerwowac to cale super SP2 Edytowane 3 Lipca 2006 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksyho Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Ogólnie 90% opcji już miałem zaaplikowane ale męczy mnie Prefetch a w zasadzie jego brak. Kiedyś opcje wyłączyłem ale teraz komp zdecydowanie przytył w kostki RAM i drugi dysk dzięki czemu zawalenie całego dysku mi nie grozi. Jak uruchomić spowrotem Prefetchera ? Powiem tylko tyle że w rejestrze zmieniłem już opcję na "4" i nadal w katalogu Prefetch jest puściutko. Równie dobrze możesz wpisać "44" :) A tak na poważnie to ciągle krąży plotka o potencjalnych korzyściach z wpisywania "4" lub "5" dla opcji prefetch popierana subiektywną autosugestią użytkowników, że dzięki temu XP chodzi jeszcze lepiej. Microsoft dokumentuje tylko cztery ustawienia dla prefetch: 0 - wyłączony 1 - tylko aplikacje 2 - tylko start systemu 3 - wszystko (czyli 1+2) Ustaw w rejestrze "3" i sprawdź wtedy (dane prefetch dla startu systemu czyli tzw. layout.ini mogą pojawić się dopiero za parę restartów XP). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 acha, ktos wie co to jest za syf ? Mam wylaczona wyskakujace okienka, firewall i inne smieci z SP2 a tego sie pozbyc nie moge. Zaczyna mnie to denerwowac to cale super SP2 Proponuje uzywac normlanej przegladarki internetowej. Przy okazji syfu nie bedziesz lapac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Zobaczcie to: http://www.techtree.com/techtree/jsp/artic...&cat_id=584 Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Chce wylaczyc komputer. Klikam start/wylacz komputer/wylacz Czekam 5 min i nic Klikam start/wyloguj/przelacz uzytkownika/wylacz komputer/wylacz Wylacza sie Dlaczego nie moge go wylaczyc w normalny sposob ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Podczas startu systemu strasznie długo wgrywa mi hdd, jaka jest tego przyczyna? bootvis odpalałem tylko nie wiem czy prawidłowo bo jakoś nic to nie przyspieszyło. Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Wie ktos jak wylaczyc ikonke w tray'u, ktora informuje o 'bezpiecznym usuwaniu sprzetu' w przypadku posiadania np. napedow sata, bo ciagle sie wyswietla a w sumie nie jest mi to do nieczego potrzebne. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) pytanie w sumie dotyczące optymalnego działania windowsa xp: czy w sprzedazy znajdują się windowsy posiadające wszystkie wydane uaktualnienia i poprawki z 2006roku ? jesli nie, to czy sciaganie z sieci nieoficjalnych paczek z uaktualnieniami, łatkami, poprawionym kernelem i dodatkami z 2003 zwanych SP3 jest legalne ? Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez glo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Najnowsze OEM'y maja dodane aktualizacje po SP2, ale nie wszystkie. Chyba tylko jedna nieoficjalna paczka ma SP3 w nazwie i w dodatku zawiera spyware. Te, które zawierają zmodyfikowane pliki, lub pliki z inej wersj iWindows nei są legalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Podczas startu systemu strasznie długo wgrywa mi hdd, jaka jest tego przyczyna? bootvis odpalałem tylko nie wiem czy prawidłowo bo jakoś nic to nie przyspieszyło. Włącz progsa i dajesz tam Trace >>> Optimize System a potem naciskasz reboot. PC sie uruchomi ponownie i potem czekasz az zakonczy swoje działanie :) Btw zna ktoś jakiś inny podobny program do Microsoft Bootvis ? Bo u mnie ten ostatnio coś szwankuje :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Czy ktoś mógłby im wyjaśnić co to jest SWAP i jczym to się je ?? :) Ew. prosiłbym o jakieś linki... Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 W Windows NT 5.x nie ma czegos takiego jak swap. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Kto mi powiec jaka usluga jest odpowiedzialna za wykrywanie kompow w sieci bo czasami ladnie pieknie mi widzi wszystkich w otoczeniu a czasami mam freeza i sie wiesza nie wiem czemu siec dobrze skonfigurowana wszyscy maja ta sama maske i mniej wiecej z tej samej puli ip jakies pomysly ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Poczytaj opisy usług: - Połączenia sieciowe - Pomoc TCP/IP NetBIOS - Przeglądarka komputera - Rozpoznawanie lokalizacji w sieci (NLA) - Stacja robocza W sumie częściowo każda może mieć na to wpływ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Jeszcze wczoraj cos sobie namieszalem i nie moge sie dosta do zarzadaznia uslugami Edytowane 1 Września 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Witam, mam maly problemik: Zainstalowalem sobie 2 systemy: 1.Xp na partycji C 2.Windows 2003 Serwer na partycji D Dysk mam podzielony na 4 partycje, po formacie partycji c/d i zainstalowaniu na czysty dysk C windowsa XP, nadal mam na ekranie wybor systemu operacyjnego tj. XP badz 2003, o co biega, przeciez poszedl pelny format obu partycji :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 I? Odpowiedz znajdziesz w jednym z 100000000 tematów z takim samym "problemem" na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...