Skocz do zawartości
ssound

Coś cichego na grafe :|

Rekomendowane odpowiedzi

Witam doszedłem do wniosku ze jednak zaglosno mam, cały chałas mojego kompa to grafa.

Chce wymienic wiatrak w niej ale nie mam pomysłów na jaki i jak go zamocować grafike mam jak w podpisie, jak ktos nie kojaży to wyglada to tak:

Dołączona grafika

Cały w aluminium i jak tu coś założyć :| Doradźcie cos, moge nawet zalozyc jakis 80x80 na gumki byle by było cicho, ale chyba ten skoro taki hałaśliwy to i wydajny jest. Jak mozecie to dajcie jakiegos linka do sklepu/alegro z jakims cudem do tej grafy, ewentualne sposoby mocowania :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll:

tak dlugo na forum a nie umie szukac :P

dobra to opisze jak malej dzidzi :P

1. odpinasz wtyczke i wykrecasz sam wentylator - radiator firmowy zostaje

2. berzesz wentylator 80x80x25

3. bierzesz sledzia, prostujesz/wygniasz, wiercisz otworek

4. robisz tak http://www.scs.prv.pl/chlodny_radek.htm (najlepiej zeby rdzen wentyla byl mniej-wiecej tam gdzie wyciecie w radiatorze tworzy kat prosty L wtedy lopatki wentyla chlodza najwieksza czesc radiatora)

5. puszczasz ten duzy wentyl na okolo 7-8V (w zalewznosci jakiej jest mocy) powinno styknac gora okolo 1800rpm (przynajmnije tyle stykalo na lajtowo podkreconym Leadteku GF4 Ti4400)

TheEnd :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny pomysł tylko boje sie ze to bedzie za słabe, ale bede testowal najpierw na 12V, zabiore sie za to jak tylko znajde troche czasu. mysle tez zeby walnac takie coś też nad grafą, moze wiecej pamieci pójdą :)

aha... happy new year 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi