m@tys Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 WItam! znalazłem wkońcu firme z polski, która sprzedaje po rozsądnej cenie folie EL do wyświetlaczy LCD. z firmy conrad.pl Cena nie jest wygórowana 23 zł, lecz oczywiście nie ma róży bez kolców! Cena invertera na conrad.pl to 79 zł!!!!!!!! I tu moje pytanie. Ma ktoś shchemat takiego invertera??? Napewno wyszło by dużo taniej zrobienie go samemu.... dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 podobno w krakowie za 6 czy 10 zl mozna go kupic (inverter) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Tak ,przeczytaj ile biorą za wysyłke ,z tego z pamiętam to chyba 30 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@tys Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 jeszcze jedno pytanie. Gdzieś czytałem, że w skanerach jest inverter. Czy jakbym wyciągnął ze starego nieużywanego skanera taki to ruszyła by taka folia????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 inverter.... a co to jest???? Do zasilania folii NAJPRAWDOPODOBNIEJ wystarczy zwykly zasilacz prądu przemiennego tylko kwadratowy.. znaczy prostokątny. Ale nie dam sie zabic za to... Np folia w zegarku jest napędzana takim przebiegiem o czestotliwosci ok 400Hz . Przyłóz ucho do zegarka i włącz LIGHT to bedzie słychac ze buczy cos inside, albo pomachaj zegarkiem to bedzie widac ze folia mruga... Czyli mozna by spróbowac wybudowac sobie zwykły generator prostokątny i sprawdzic co sie stanie... To w koncu tylko 23 złocisze... chyba sobie tez zarzuce takom folie, a format rozumiem A4 kosztuje 23pln? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...