Skocz do zawartości
Ajantiz

3D Mark 2001 SE - Czemu tak mało pkt?

Rekomendowane odpowiedzi

Przed dwoma tygodniami kupiłem sprzęt, mianowicie: Barton 2500+, HiS Excalibur Radeon 9600 128mb 128 bit (nie SE), 256 kingstone ddr 400, msi nForce 2 - k7n2 delta-l, w 3d marki 2001 se mam tylko 9000 pktów - czym to może być spowodowane, tyle punktów mam bez kręcenia sprzętu

Jeżeli ktoś potrafi podać przyczynę albo przyczyny, i rozwiązanie byłbym bardzo wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pfffff... Wcale nie teeek malo jak dla takiego kompa chyba... ja mam ledwo 11900 na moim .. Ale naszczęście zmieniam kilka rzeczy uff... Pozatym nei sugeruj sie Markami bo to nie wiadomo co ludzie innym pchają do łapy.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pfffff... Wcale nie teeek malo jak dla takiego kompa chyba... ja mam ledwo 11900 na moim .. Ale naszczęście zmieniam kilka rzeczy uff... Pozatym nei sugeruj sie Markami bo to nie wiadomo co ludzie innym pchają do łapy.. ;)

miszczu ale ty masz karte msi co prawda pro ale msi, więc chyba pownienem mieć z 1000tys pkt'ow :P, jak mozesz to napisz co tam zrobiles zeby bardziej uwydajnic karte :P bo jak ja swoja przetaktowywalem z 324 na 351 (rdzeń - kijowe chłodzenie tylko radiator), pamięć (202 - 404 na 412) to miałem 9500 :D pktow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, ale czego się spodziewałeś po Radeonie 9600? Wydaje mi się, że wynik masz całkiem dobry jak na tą kartę. A jeśli porównujesz swoją grafikę do Radeona 9500 Pro, to pamiętaj o różnicach w architekturze, te karty dzieli duża różnica w wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miszczu ale ty masz karte msi co prawda pro ale msi, więc chyba pownienem mieć z 1000tys pkt'ow :P, jak mozesz to napisz co tam zrobiles zeby bardziej uwydajnic karte :P bo jak ja swoja przetaktowywalem z 324 na 351 (rdzeń - kijowe chłodzenie tylko radiator), pamięć (202 - 404 na 412) to miałem 9500 :D pktow
Ej ok ale zobacz ze Ty masz 9600 a ja 9500 pro ,a 9500 pro konturuje z 9600 XT ... Ale Ty masz lepszy sprzęt.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed dwoma tygodniami kupiłem sprzęt, mianowicie: Barton 2500+, HiS Excalibur Radeon 9600 128mb 128 bit (nie SE), 256 kingstone ddr 400, msi nForce 2 - k7n2 delta-l, w 3d marki 2001 se mam tylko 9000 pktów - czym to może być spowodowane, tyle punktów mam bez kręcenia sprzętu

Jeżeli ktoś potrafi podać przyczynę albo przyczyny, i rozwiązanie byłbym bardzo wdzięczny.

dołóż drugą kostkę ramu ta płyta wydajniej pracuje w dualu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehehe no dobra w 3d marku 01 mam te okolo 9000 pkt'ow ;P ale w 03 mam 3200 :P

Właśnie. Chodzi o to że Radeon 9600 ma słabą wydajność w direct 8.1, sam osobiście też się załamałem gdy zobaczyłem wynik swojego radka 9600 (muszę zmienić podpis), ale 3d mark 2003 to zupełnie inna bajka, kolejność kart graficznych trochę się zmienia.

Tak poza tym radki 9600 całkiem fajnie się kręcą, więc możesz sobie trochę podwyższyć wynik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Gigacube Radeona 9600 128MB/128bit i wyciskam 8000 tyśiaków jak ją lekko podkręce. Nie mogę podkręcić za dużo bo nie mam dobrego chłodzenia i się artefakty robią :D Co do 3Dmarka 2003 to miałem 2379 pkt. Wersja Pro ma ponoć dwa razy tyle. I faktycznie w aplikacjach 8.1 Radek 9100 którego miałem poprzednio lepiej zasuwał. Za to w takim konfigu jak mam teraz Radka 9600 miałem jeszcze pół roku temu Geforca 200 MX i wycisnołem 89 pkt. na 3Dmarku 2003 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...