Kittek Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 jak w temacie. Mam taką opcję w biosie ( w menu z ustawieniami fsb ) i za cholere nie moge rozgryźć co ona daje, a w opcjach ustawienia tego jest od 11,5% do 87.5% i disabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 powoduje ona (teoretycznie) spowolnienie procesora o ustawiony procent w przypadku jego przegrzewania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 powoduje ona (teoretycznie) spowolnienie procesora o ustawiony procent w przypadku jego przegrzewania. nie do konca... dokladnie rzecz biorac, opcja ta redukuje zuzycie energi przez procesor, kiedy jest on w trybie Suspend to RAM do wartosci wyrazonej w procentach. wplywa jedynie posrednio na czestotliwosc zegara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 NO TAK WSZYSTKO SIĘ ZGADZA TYLKO TEN TOPIC POWINIEN BYĆ W STEROWNIKI I BIOSY! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 W trybie Suspend to RAM procesor jest całkowicie wyłaczony, podtrzymywana jest tylko zawartość RAMu. Do podtrzymania zasilania pamięci (oraz przy okazji również kontrolera pamięci który przecież musi ją odświerzać - pamięć dynamiczna) używane jest napięcie +5V SB (Stand By) z zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 niemiec jest najblizej, dokladnie nie wiem na jakiej zasadzie to dziala, ale procek wykonuje mniej operacji i spada jego temperatura, kiedys to sprawdzalem, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Ja słyszałem opinie, że najlepiej to wyłączyć w celu zwiększenia stabilności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...