Skocz do zawartości
lukasrz

Michael Jackson - i jego muzyka ! co myslicie ?

Muzyka i przeboje Michaela Jackson'a  

1. 1. Muzyka i przeboje Michaela Jackson'a

• Niezla
      16
    • Zawalista ! super przeboje
      10
    • Taka sobie
      10
    • Wez jaki lol !!
      30

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM !

Tak wpadłem na pomysł takiej małej ankiety, co sądzicie o Michael'u Jackson-ie a dokłądnie nie o nim bo wiadomo jak teraz wygląda :) Tylko o jego muzyce i jego największych przebojach ?? , Jego teledyskach Teraz tak zapóściłem sobie kilka jego mp3 i normalnie wypas przypomniały mi się najlepsze przeboje i lata '90 :) 8)

Pozdro. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piosenki to mial w latach 80 najlepsze potem chlam sie zrobil ciagle operacje  :roll: i tak slucham calkowicie innej muzyki ale jak bylem mlody to bylo cos ;]. 8)

Ja też słucham innej muzyki ale jego najwięsze przeboje dalej mi sie podobają :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak każdy wielki artysta ma nie pokolei w głowie. Napewno kiedyś był kimś i miał świetną muzykę. Teraz już niestety nic nowego nie pokazuje i ogólnie się skiepścił :(

Dla mnie zawsze zostanie kimś wielkim mimo tego, że nie jest do końca normalny.

A co do jego rzekomych molestowań to szczerze mówiąc w nie nie wierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie podoba w szczególności kawałek  Give it to me !! Niezłe klimaty :) Dobre na imprezki  8) 

Pozdro !!!

no goscinnie ze slashem z G'n'R

jak sie miało 10 lat to sie słuchało majkela a teraz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, ze ma niepokolei w glowie to nic wielkiego, swietny przyklad jaki wplyw na czlowieka moga miec pieniadze, kariera i slawa, Wisniewski to moze jest bardziej "normalny" ze swoimi czerwonymi wlosami, mowiac w mediach "moja matka nie istnieje" ? Łysa Sinead o'Connor? wyzywający swoją matke od xxx i xxx Eminem itd itd w nieskonczonosc... Tu o to chodzi zeby byc wlasnie nie... normalnym :-) Z tym ze Jacksonowi nie wyszlo to tak jak chcial, w plotki o pedofilii wierze, nie ma tu nic nadzwyczajnego - takich ludzi jest wiecej niz by sie wydawalo dopiero media nam to uzmyslawiaja... bywali ksieza pedofile to czemu nie Michael Jackson? Z tym ze to jest prawne pieprzenie bo np seks z 18-latką (m. in. u nas) jest dozwolony a z 17 latką której brakuje jednego dnia do 18-tego roku życia to pedofilia, to czyste prawnicze pieprzenie, szukanie stałej granicy, która w sferze erotycznej tak na prawde nie jest stała...

Dla mnie afera taka sama jak "afera rozporkowa" - po prostu duzo się o tym mówi a szczerze mówiąc nie jest to nic szczególnego...

Ogolnie nie wypowiadam sie w ogole na temat jego muzyki, moglbym powiedziec zarazem ze byla wyjatkowa i zarazem ze byla kiczem, wszystko zalezy od gustu. Fakt faktem Michael Jackson osiągnął sławę o jakiej większość ludzi może pomażyć, ja osobiście nie dażę go zbyt wielką sympatią...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BAD w czasach mojej mlodości był OK.

To była ostatnia płyta, która była w miarę dobra...

Teraz jak widzę tego frajera, który wystawia dziecko poza barierke balkonu, słyszę jego "muzykę" i czytam o jego przygodach z małoletnimi chłopcami o których on opowiada, że "często spał z dziećmi, utuleł je do snu we własnym łóżku, bo sam czuje się jak dziecko" - mam jedno zdanie:

DO GAZU Z NIM :evil:

OT1: barbie jest bardziej ludzka

OT2: pamiętacie jak chciał kupić część bemowa? co za ci.l :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys uwielbialem jego muzyke (albumy z lat 80, poczatkow 90)

robil naprawde dobry pop, nie takie badziewie ktore mozna uslyszec dzisiaj np na vive czy w radio..

do dzisiaj lubie sobie czasem posluchac albumu "bad" czy "thriller"

tyle o jego muzyce, o nim nie bede sie wypowiadal bo mnie on i jego zycie nie obchodzi (czytaj: lata mi jaki jest, ile mial operacji i z kim sie kochal etc.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jak widzę tego frajera, który wystawia dziecko poza barierke balkonu, słyszę jego "muzykę" i czytam o jego przygodach z małoletnimi chłopcami o których on opowiada, że "często spał z dziećmi, utuleł je do snu we własnym łóżku, bo sam czuje się jak dziecko"

Masz dokładnie to samo odczucie co ja :lol: Nie mam mu tam za zle co sobie robi z twarzą, w koncu to jego twarz, nie bardzo obchodzi mnie to o czym spiewa, ale faktycznie spiewal duzo o dzieciach, krecil sie w ich towarzystwie, to daje wiele do myslenia :?

MJ mial muzyke wyjątkową i myślę, że ocenianie tej muzyki teraz jest niesprawiedliwe ponieważ czasy tej muzyki już przeminęły, tak jak tek napisał teraz robi sie przecietne badziewie, MJ mial wyjatkowy niepowtarzalny styl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gosc pograzyl sie straszliwie

a na dodatek sie rozpada

charakteryzatorzy nie chca z nim pracowac

wybielil sie z nienawisci do ojca i teraz ma

tylko nieodpowiedzialny drut wystawia dziecko za balustrade

w jednym z teledyskow z jego zona lisa marie presley bylo widac mu przez chwile fiutka a skomentowal to w ten spsob :

ze to dowodzi jedynie jego meskosci

hueh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do tej pory bardzo lubie jego muzyke (nie jego osobe).

To ze on jest debilem i wrakiem, to nie znaczy ze jego muzyka taka sie stala.

Ostatnia dobra plyta bylo HIStory. Nastepne(Blood on the Dance Floor i Invincible) byly juz slabsze.

Ale i tak go bardzo szanuje za to co zrobil i za to jaki sobie wypracowal styl tanczenia (byl pierwszy i jedyny...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genrlanie lata 80 poczatek 90 z jego muzyki spora czesc utworow swietna a nawet momentami genialna tak jak wspomnial MicJes ostatnim dobrym albumem bylo HIStory , no i fantastyczny styl tanczenia ktory zawsze robil na mnie wrazenie , a takze teledyski z tych wlasnie starszych tez przebojowe i wiele wnoszace nawet w dzisiejszych czasach , a co do czlowieka to hmm operacje faktycznie mu uderzyly do glowy i sfiksowalo mu sie .... zdarza sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no do Jacksona to nie można mieć nic poza tym, że nie jest już od dawna podobny do człowieka... To nie tylko jego wina, ale w pewnym sensie fanów też - bo kiedy słyszy, że dla niektórych staje się swoistą religią no to palma mu może odbić i w tym momencie całkiem słusznie. Jego muza jest świetna i na pewno facet ma talent. Jako muzyk => wielki plus, ale jako osoba??? Kto podrzuca dzieciaka na którymś tam piętrze..... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie tylko jedna jego piosenke podobala, ale juz jej nie pamietam, ale w teledysku tej pioski bylo m.in. Michael Jackson byl na statule wolnosci i cos tam nie pamietam. Co do jego twarzy, to jak go widze to mi sie robi niedobrze :twisted:

Pozdrawiam Harry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi