Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

agh. niektórzy ludzie sa ograniczeni jak puszka sardynek... :/ wiesz ze twoja wypowiedz charakteryzuje człowieka który nie ma żadnych argumentów?

Co ma CoD2 do Stalkera? Oba sa grami komputerowymi. I o to chodzi! Wydawcy wręcz beda sie zabijać by szybciej wydać CoD2, bo gra miala fajna czesc pierwsza i sa pewni ze 2 bedzie sie swietnie sprzedawac, choćby nawet byla gorsza od maluch racera (a bezmala tak bylo). A Stalker? Jakis nieznany team zrobil gre, która wcale nie musi okazać sie hitem, a tak wogle to juz ma opoznienia, to pewno nikt nie bedzie jej chciał kupić, bo po ludzie mogli sie juz nia znudzic... To wola przycisnać twórców 'murowanych' hitów, zmusić ich do wydania gry niedokonczonej (dlatego wspomnialem o CoD2) a gry niepewne odlozyc na polke, i wogóle olać.

argument potezny, wydawcow ma innych wiec jak calkiem inna firma moze blokowac wydanie gry przez inna?

ps. nie obrazalem ciebie wiec nie zycze sobie bys mnie obrazal, bo po twoich wypowiedziach wnioskuje zes za mlody na to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja, pan LCC mowi dobrze. nie wiem po co tu niektorzy wchodza, zeby pomarudzic ze dla nich stalker i tak juz nei wyjdzie i beda grac w duzo lepsze gry. prosze bardzo, nic mi do tego, ale po co sie tak afiszowac. RÓBTA SE CO CHCETA jakby to powiedzial leper. a ja i tak bede czekal na stalkera i nic tego nie zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche bzdury piszesz ale przynajmniej smiac mam sie z czego :).

Jakis jeden kontrargument, dziecko?

Bo z tego co widze po Twych postach, to jedyna gra jaka posiadasz legalna to HL2 z Counter Strike Source, czyli jak na razie to podpadasz pod to, co napisalem o przecietnym polskim graczu - zlodzieju. Bez obrazy.

Aha - co do patchy: fajnie, ze jest Source, bo w przeciwnym razie nie wiedzialbys jak grac w CS:S, bo tyle poprawek co do tej jednej gry to chyba jeszcze nigdy nie bylo. Czesc z tych poprawek zreszta wiecej psula niz poprawiala.

Co do Stalkera, zeby nie byc off topic: podniecacie sie, ze bedzie dokladnie odwzorowany Czernobyl - a skad to info? Bo wydawca tak powiedzial? Byl ktos z was w Czernobylu, zeby miec porownanie? Rownie dobrze mogliby powiedziec, ze w HL2 dokladnie odwzorowano Sofie albo Bukareszt - z poprawka na to, jak dane miasto by wygladalo po jakiejs wojnie. To jedna rzecz. Druga sprawa: Alfa Stalkera (bo tylko w Alfe jakas gralem) dziala pod DX 7 bodajze. W kazdym razie nic z DX8 tam jakos nie widzialem. I choc faktycznie wyglada kozacko jak na uzyte srodki (czyli bez shaderkow itp.) to wezcie pod uwage inna gre: COD2. Pod DX7 hula nawet na GF MX5200 i to hula az milo. Po wlaczeniu DX9 przycina sie na 6800. No comment. Trzecia sprawa: mam szczera nadzieje, ze opoznienie gry wynika z jej testowania i dopracowywania. Bo jak kupuje gre, to nie chce szukac potem i sciagac godzinami patchy, bo tworcy/testerzy cos przegapili. Dlatego mimo iz kupilem HL2 oryginalnego (jak ktos chce, to moge nawet odsprzedac CD-Keya) to gralem na piracie. Bo jak sciagnely mi sie poprawki ze Steama to dzwiek tak rwal, a FPS spadal do 5 klatek czasami, ze dostawalem bialej goraczki. A znajomy na slabszym sprzecie gral w pirata bez zadnych zonkow. Wiec pozyczylem od niego pirata i oryginal stoi na polce. Gra miala GIGANTYCZNE opoznienie, nie bylo w niej 2/3 tego, co bylo zapowiadane przed jej wydaniem, a jak wyszla, to mimo, ze kupilem wersje pudelkowa, to i tak musialem ja praktycznie rzecz biorac sciagac od nowa z netu, bo w miedzyczasie powychodzilo tyle poprawek, ze glowa mala. To sie nazywa robienie graczy w bambuko (i tak zadzialala tu autocenzura). A gdzie te efekty rozzarzonego dachu od slonca, gdzie ten HDR dzialajacy tak plynnie ponad dwa lata temu na demku - gdzie nie bylo jeszcze SLi ani (chyba) nawet kart z serii 6xxx? A gdzie te obiecane w zapowiedziach mozliwosci niszczenia budynkow, gdzie ten super realizm o ktorym tyle nam mowiono? Ja rozumiem optymalizacje pod slabsze sprzety - ale skoro zdecydowali sie na Steam, to mogliby pojsc krok dalej i dla posiadaczy lepszego sprzetu wypuscic jakas wersje ktora zawieralaby przynajmniej to, co pokazywali na filmikach przed wydaniem gry.

A teraz ten nieszczesny Stalker - zapowiedzi sa jeszcze bardziej huczne niz zapowiedzi HL2. Alfa robi wrazenie prawie takie, jakie robila alfa dooma 3 (pamietacie to pierwsze uruchomienie alfy i dynamiczne swiatla - az dech zapieralo!). I znowu podniecanie sie screenami, filmikami, ktore tyle pokazuja. Ja chcialbym, zeby wyszedl hit. Hit na miare mozliwosci obecnych PC. Cos, co zgniecie cala konkurencje. Cos, co spowoduje, ze gry z konsol stana sie dla mnie malo atrakcyjne przy tym tytule. Ale jak gra wyjdzie, a ja po miesiacu od jej wyjscia zobacze patcha oznaczonego numerkiem np. 1.23 to za nic w swiecie jej nie kupie i w nia nie zagram (granie w pirata odrzucam od pewnego czasu z definicji - wole juz zagrac w demko - i nie sa to czcze slowa, bo jestem w tej komfortowej sytuacji, ze naprawde moge sobie pozwolic na posiadanie oryginalow tych gier, w ktore chce zagrac). Bo to bedzie oznaczac jedno: zaplace za produkt ktory bedzie posiadal wady. Nawet najlepsze buty, w ktorych po tygodniu uzytkowania odkleja sie podeszwa, a jezyk sie przekrzywia mimo ich prawidlowego uzytkowania zasluguja na miano "smiecia" - wiec dlaczego inaczej traktowac gry? Bo producent da nam latke, ktora cos poprawi? To dlaczego do jasnej ciasnej nie poprawi tego w trakcie beta-testow??

Jesli ktos ma jakies argumenty za wypuszczaniem bubli, czyli gier, ktore wymagaja potem patcha do poprawnego dzialania, to slucham.

Edytowane przez sialala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakis jeden kontrargument, dziecko?

Bo z tego co widze po Twych postach, to jedyna gra jaka posiadasz legalna to HL2 z Counter Strike Source, czyli jak na razie to podpadasz pod to, co napisalem o przecietnym polskim graczu - zlodzieju. Bez obrazy.

Ale co szanownego Pana to obchodzi czy Gregor ma oryginały czy piraty!?

Kupuje Pan oryginały czy używane gierki ok, Pańska sprawa.

A to co Pan napisał ("przecietnym polskim graczu") wygląda mi na jakiś syndrom odnośnie Polaków.

Tak czy siak to nie temat na to forum bo tu mówimy o Stalkerze i tylko o tym, więc koniec z OT.

Co do Stalkera, zeby nie byc off topic: podniecacie sie, ze bedzie dokladnie odwzorowany Czernobyl - a skad to info? Bo wydawca tak powiedzial? Byl ktos z was w Czernobylu, zeby miec porownanie?

Tak się składa, że w Stalkerze jest bardzo dobrze odwzorowany Prypeć, Czarnobyl i inne wioski. Wiem to bo się tym akurat interesuję i przejrzałem już dziesiątki zdjęć, wideo i obrazów satelitarnych. Nie znam gry która jest na rynku albo wyjdzie w najbliższym czasie co choć troszkę zbliżyła się w tym do Stalkera.

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co szanownego Pana to obchodzi czy Gregor ma oryginały czy piraty!?

Kupujesz Pan oryginały czy używane gierki ok, Pańska sprawa.

To, ze grajac w piraty, czyli cos, co sie ukradlo, podswiadomie nawet nie oczekujemy najwyzszej jakosci i godzimy sie bez zadnych "ale" na poprawki, patche. Jednak placac za dany produkt, oczekuje, ze bedzie spelnial chociaz to minimalne wymaganie, jakim jest dopracowanie. Bo w przeciwnym razie jest to bubel, a moje pieniadze sa wyrzucone w bloto.

Poza tym edytowalem tamtego posta, bo nie chcialem zeby byl off topic.

A co do "syndromu odnosnie Polakow" to raczej skrzywienie odnosnie polskich graczy. Wysmiewacie sie z cen gier na konsole, bo na PC mozna miec kazda za darmo. To takie proste. I chlopaczek smieje sie ze mnie, bo ja gry kupuje a nie jestem "cwanszy" i nie zasysam z netu. Moze i ma racje - jestem glupi, bo place. Ale az tak glupi, zeby placic za buble nie jestem - i dlatego nie gram na PC (poza PES5). Jakos do zadnej gry na PS2 czy XBoxa jeszcze nie potrzebowalem patcha czy poprawki. Can you see the difference?

I tak jak pisalem - mam nadzieje, ze opoznienie Stalkera wynika z tego, ze ktos poszedl po rozum do glowy i gre dopracowywuja. A nie wypuszcza Bete (jak w przypadku HL2), ktora beda uzupelniac na biezaco pod wplywem beta-testerow (graczy, ktorzy gre kupili).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak jak pisalem - mam nadzieje, ze opoznienie Stalkera wynika z tego, ze ktos poszedl po rozum do glowy i gre dopracowywuja. A nie wypuszcza Bete (jak w przypadku HL2), ktora beda uzupelniac na biezaco pod wplywem beta-testerow (graczy, ktorzy gre kupili).

Dokładnie tak jest i będzie.

Chociaż Stalker to bardzo rozbudowana gra i zawsze coś może nie pasować do grafik czy sterów w przyszłych wersjach których jeszcze nie ma na rynku i fizycznie nie można ich przetestować. Wtedy patch jest jak najbardziej uzasadniony.

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jest i będzie.

Chociaż Stalker to bardzo rozbudowana gra i zawsze coś może nie pasować do grafik czy sterów w przyszłych wersjach których jeszcze nie ma na rynku i fizycznie nie można ich przetestować. Wtedy patch jest jak najbardziej uzasadniony.

Jesli gra bedzie zgodna z bibliotekami DirectX to nie ma prawa sie kaszanic z obecnymi/przyszlymi kartami/sterownikami. Po to biblioteki DirectX w koncu sa. Ale gry pisze sie pod sterowniki, a nie pod DX, wiec efekty jakie sa, takie sa. Poza tym wybacz - ale w dwa lata to mozna gre przetestowac wzdluz i wszerz i znalezc wszystkie babole i dostosowac ja do dzialania ze sterownikami od roku 2001. Tylko takie cos kosztuje, wiec lepiej wypuscic bubla i poprawiac, to co ludzie zauwaza i na co beda za duzo narzekac, bo moze cos "umknie" i ujdzie na sucho. Udalo Ci sie kiedys zawiesic jakas gre na XBoxa? Przeciez to ma peceta w srodku... I prosze mi tu nie pisac, ze XBox jest jeden i gry pisze sie wylacznie pod niego. Bo DirectX tez jest jeden (juz dziewiaty ;) ) i gry wymagaja wlasnie DirectX a nie sterownikow. Skoro stery obsluguja DX, testy DX dzialaja, to dlaczego ma nie dzialac gra oparta o tego DX? Bo optymalizacja pod nVidia/ATI? To niech napisza, ze gra dziala na nVidia dobrze, a pod ATI moga byc problemy i patche wychodza tylko dla posiadaczy ATI na przyklad. A nie jest tak, ze gra nie dziala dobrze ani na jednych ani na drugich kartach. Bo tak jest najczesciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Jesli gra bedzie zgodna z bibliotekami DirectX to nie ma prawa sie kaszanic z obecnymi/przyszlymi kartami/sterownikami. Po to biblioteki DirectX w koncu sa. Ale gry pisze sie pod sterowniki, a nie pod DX, wiec efekty jakie sa, takie sa. Poza tym wybacz - ale w dwa lata to mozna gre przetestowac wzdluz i wszerz i znalezc wszystkie babole i dostosowac ja do dzialania ze sterownikami od roku 2001. Tylko takie cos kosztuje, wiec lepiej wypuscic bubla i poprawiac, to co ludzie zauwaza i na co beda za duzo narzekac, bo moze cos "umknie" i ujdzie na sucho. Udalo Ci sie kiedys zawiesic jakas gre na XBoxa? Przeciez to ma peceta w srodku... I prosze mi tu nie pisac, ze XBox jest jeden i gry pisze sie wylacznie pod niego. Bo DirectX tez jest jeden (juz dziewiaty ;) ) i gry wymagaja wlasnie DirectX a nie sterownikow. Skoro stery obsluguja DX, testy DX dzialaja, to dlaczego ma nie dzialac gra oparta o tego DX? Bo optymalizacja pod nVidia/ATI? To niech napisza, ze gra dziala na nVidia dobrze, a pod ATI moga byc problemy i patche wychodza tylko dla posiadaczy ATI na przyklad. A nie jest tak, ze gra nie dziala dobrze ani na jednych ani na drugich kartach. Bo tak jest najczesciej.

oo taki pan madry a powiem panu ze mialem Xboxa i PGR2 zacial mi sie kilka razy i 2 miesieczne sejwy poszly w krzaki wiec STFU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ot: juz tylko patrzec jak przyjdzie moderator i zamknie topic spowodu waszych klotni

ja czekam na stalkera, w bete nie gralem, ale to co widze po screenach zapowiada sie ciekawie, nie porownuje tej gry do innych bo to nie ma sensu, nie powstala zadna gra o takim klimacie i tak dobrym odwzorowaniu jakiegos miejsca, sam klimat opuszczonego miasta w ktorym kiedys mieszkalo kilkadziesiat tysiecy ludzi przyciaga i zapowiada sie niezle ale... pozyjemy zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo taki pan madry a powiem panu ze mialem Xboxa i PGR2 zacial mi sie kilka razy i 2 miesieczne sejwy poszly w krzaki wiec STFU

Maly OT:

żeby pograć w nowe gry, wybrałem Xboxa za 700zł ( z chipem i dyskiem oczywiście)

Naprawde świetnie sie grało za darmo po sieci przez Xlinka w PGRy i Forze

Jedynm slowem: grales na piracie. Skad wiesz, ze cos takiego by Cie spotkalo, gdybys gral na oryginale? Wiec moze to Ty powinienes STFU?

I zeby nie bylo, ze tylko OffTopicuje:

Ja po prostu o tym Stalkerze slyszalem pierwszy raz juz pare lat temu (4? moze 5?) i juz wtedy obiecywano zlote gory, ze gra wyjdzie tuz-tuz. I [gluteus maximus]. Mi to ona kojarzy sie z Duke Nukem Forever z ta roznica, ze z DNF nie ma screenow - ale obietnic bylo prawie tyle samo... Lubie dobre gry. Ale lubie tez grac od razu po wlozeniu plytki do napedu (zainstalowaniu) - i dlatego jesli nawet Stalker mialby sie okazac najlepsza gra wszechczasow, to jesli okaze sie, ze beda babole i sciaganie setek megabajtow patchy jak w Far Cry, HL2, czy nawet polskim Painkillerze (w UK kosztuje 34.99 GBP!) - to mam ja gdzies. Koniec dyskusji z mojej strony - jesli ktos sie ze mna nie zgadza to zapraszam na priv bo nie chce procentow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Maly OT:

Jedynm slowem: grales na piracie. Skad wiesz, ze cos takiego by Cie spotkalo, gdybys gral na oryginale? Wiec moze to Ty powinienes STFU?

I zeby nie bylo, ze tylko OffTopicuje:

Ja po prostu o tym Stalkerze slyszalem pierwszy raz juz pare lat temu (4? moze 5?) i juz wtedy obiecywano zlote gory, ze gra wyjdzie tuz-tuz. I [gluteus maximus]. Mi to ona kojarzy sie z Duke Nukem Forever z ta roznica, ze z DNF nie ma screenow - ale obietnic bylo prawie tyle samo... Lubie dobre gry. Ale lubie tez grac od razu po wlozeniu plytki do napedu (zainstalowaniu) - i dlatego jesli nawet Stalker mialby sie okazac najlepsza gra wszechczasow, to jesli okaze sie, ze beda babole i sciaganie setek megabajtow patchy jak w Far Cry, HL2, czy nawet polskim Painkillerze (w UK kosztuje 34.99 GBP!) - to mam ja gdzies. Koniec dyskusji z mojej strony - jesli ktos sie ze mna nie zgadza to zapraszam na priv bo nie chce procentow.

O jaki pan madry nawet wie czy mam Xboxa z czipem czy bez :lol: a ja myślałem że jasnowidz to bajka

Niemiałem chipa w Xie to jak mogłem na piracie grać :blink: ?

Gra była oryginalna wiec moze STFU i przestań dalej wszystkich prowokować ?

A kto ci każe grać ? Człowieku wyjdz na dwór sie przewietrzyć zamiast sie kłucić na forum ja właśnie też tak zrobie wiec papa i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jaki pan madry nawet wie czy mam Xboxa z czipem czy bez :lol: a ja myślałem że jasnowidz to bajka

Niemiałem chipa w Xie to jak mogłem na piracie grać :blink: ?

Gra była oryginalna wiec moze STFU i przestań dalej wszystkich prowokować ?

Nie jasnowidz, tylko czlowiek potrafiacy uzywac opcji Szukaj na Forum. Cytat, ktory wkleilem zostal wyjety z watku o Crytecu bodajze (nie chce mi sie drugi raz szukac), zostal napisany przez Ciebie i wyraznie w nim piszesz: żeby pograć w nowe gry, wybrałem Xboxa za 700zł ( z chipem i dyskiem oczywiście) Naprawde świetnie sie grało za darmo po sieci przez Xlinka w PGRy i Forze. W PGRa swietnie sie gra przez Live! - wiec skoro grales przez Xlinka oznacza to, ze grales na piracie. I nie wymiguj sie dziecko, bo widac, ze do dyskusji nie dorosles. Oczekuje przeprosin i jednoczesnie przepraszam administracje za ciagniecie tego bezczelnego OT ale jak mi sie sugeruje chorobe to nie moge nie zareagowac. Kolega noob widac ma klopoty z czytaniem, bo bluzga tutaj, zamiast na PRV jak grzecznie prosilem - wiec i ja pozwalam sobie skorzystac z watku aby dac riposte.

@CarsonPoland - co do wchodzenia do pomieszczen - fajnie, ale to bylo mozliwe juz w takim Silent Hill 1 (szpital, szkola i praktycznie wszystkie pomieszczenia dostepne dla gracza) - kwestia tego, czy te pomieszczenia beda sie od siebie roznic czyms wiecej niz np. samymi teksturami - np. uklad pokoi, rozne meble, czy ich pozostalosci itp itd. Z tych wszystkich zapowiedzi mnie najbardziej interesuje zmienna pogoda i pory dnia. To moze dodac tej grze to "cos". Mozliwosc niszczenia (za pomoca odpowiednich srodkow oczywiscie) budynkow tez by byla ciekawa. Ale znajac zycie pogoda bedzie zeskryptowana i bedzie sie zmieniac w zaleznosci od miejsca w ktorym jestesmy, a nie w zaleznosci od czasu - tworzenie sie kaluz, zmiana tekstur podloza na wygladajace na mokre... jakos nie widze tego w pecetach - nie przez najblizsze 3-4 lata... Ale kto wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sialala - robisz burdel z tego tematu :x

g.... mnie to obchodzi czy masz same oryginalne gry czy nie, xbox tez mnie nie obchodzi

to jest temat o Stalkerze....

nie podoba sie to nie pisz, masz chyba jakies problemy ze sobą

lejesz na tą gre, a mimo to musisz sie wypowiadać

: Alfa Stalkera (bo tylko w Alfe jakas gralem) dziala pod DX 7 bodajze.

no właśnie - nie jesteś za bardzo w temacie, beta Mp miała już dx 8.1

proponuje nie pisać juz tylko na temat i nie powielać wypowiedzi innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Nie jasnowidz, tylko czlowiek potrafiacy uzywac opcji Szukaj na Forum. Cytat, ktory wkleilem zostal wyjety z watku o Crytecu bodajze (nie chce mi sie drugi raz szukac), zostal napisany przez Ciebie i wyraznie w nim piszesz: żeby pograć w nowe gry, wybrałem Xboxa za 700zł ( z chipem i dyskiem oczywiście) Naprawde świetnie sie grało za darmo po sieci przez Xlinka w PGRy i Forze. W PGRa swietnie sie gra przez Live! - wiec skoro grales przez Xlinka oznacza to, ze grales na piracie. I nie wymiguj sie dziecko, bo widac, ze do dyskusji nie dorosles. Oczekuje przeprosin i jednoczesnie przepraszam administracje za ciagniecie tego bezczelnego OT ale jak mi sie sugeruje chorobe to nie moge nie zareagowac. Kolega noob widac ma klopoty z czytaniem, bo bluzga tutaj, zamiast na PRV jak grzecznie prosilem - wiec i ja pozwalam sobie skorzystac z watku aby dac riposte.

@CarsonPoland - co do wchodzenia do pomieszczen - fajnie, ale to bylo mozliwe juz w takim Silent Hill 1 (szpital, szkola i praktycznie wszystkie pomieszczenia dostepne dla gracza) - kwestia tego, czy te pomieszczenia beda sie od siebie roznic czyms wiecej niz np. samymi teksturami - np. uklad pokoi, rozne meble, czy ich pozostalosci itp itd. Z tych wszystkich zapowiedzi mnie najbardziej interesuje zmienna pogoda i pory dnia. To moze dodac tej grze to "cos". Mozliwosc niszczenia (za pomoca odpowiednich srodkow oczywiscie) budynkow tez by byla ciekawa. Ale znajac zycie pogoda bedzie zeskryptowana i bedzie sie zmieniac w zaleznosci od miejsca w ktorym jestesmy, a nie w zaleznosci od czasu - tworzenie sie kaluz, zmiana tekstur podloza na wygladajace na mokre... jakos nie widze tego w pecetach - nie przez najblizsze 3-4 lata... Ale kto wie?

o jaki pan madry bo uzyl opcji szukaj a wiedzial to pan ze Xboxa przerobiłem dopiero po 3 miechach B) ? i że po przerobieniu tak czy siak też mi sie zaciął ale to niebyło zacinanie sie tylko raz na 2 miechy sie potrafił sciac i sejwy sie usuwały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sialala - robisz burdel z tego tematu :x

g.... mnie to obchodzi czy masz same oryginalne gry czy nie, xbox tez mnie nie obchodzi

to jest temat o Stalkerze....

nie podoba sie to nie pisz, masz chyba jakies problemy ze sobą

lejesz na tą gre, a mimo to musisz sie wypowiadać

no właśnie - nie jesteś za bardzo w temacie, beta Mp miała już dx 8.1

proponuje nie pisać juz tylko na temat i nie powielać wypowiedzi innych

Nie leje na ta gre - po prostu boje sie, ze wyjdzie przecietniak. Gdybys przeczytal moje posty wiedzialbys, ze mam nadzieje na hita ale wole byc sceptyczny. Bo juz za duzo gier mialo byc hitami i okazywaly sie przecietniakami.

A co do bety - w bete nie gralem. Pisalem, ze gralem w alfe.

Wypowiadam sie na temat gry i nadziei jakie z nia wiaza wszyscy i tylko glosno zastanawiam sie czy nie okaze sie, ze czekalo sie tyle lat, ze niby dopracowywana - i wyjdzie zabugowany bubel. Naprawde nikogo wiecej nie wkurza to, ze kazda gra, jaka sie ukazala na PC w ciagu ostatniego powiedzmy roku dostawala patcha, bo cos bylo w niej skopane? Wyjatkiem jest tu chyba tylko PES5 w ktorego gram bez zadnych patchy (chociaz i takie sa, ale sluza do czego innego ;))

I nie chwale sie tym, ze mam same oryginaly - bo jak pisalem dopiero od niedawna (jakies 2 lata) stac mnie na to, zeby sobie na nie pozwalac bez wiekszych wyrzeczen - po prostu wkurza mnie niezmiernie jak place za produkt, ktory potem okazuje sie niepelnym. A wkurza mnie to, bo place duze pieniadze. Wiec mam prawo wymagac - mam nadzieje, ze teraz to juz jasne.

Co do nooba - no comment. Osmieszasz sie dziecko. PLONK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

to tylko forum człowieku wyluzuj

nawet jeśli sie ośmieszam na forum to mi to nieprzeszkadza bo jak zauważyłeś pewnie to tylko internet a nie rzeczywistość. Nie wiem jak ciebie ale mnie śmieszą ludzie wymądrzający się na forum, ciekawe czy potrafią też komuś nawrzócać stojąc przed nim i patrzeć mu w oczy ;]

Co do sialala też jestem raczej sceptyczny, robienie z gry Hita przed jej premierą to bardzo głupi pomysł np. HL2 przecież ta gra była legendą ... do czasu kiedy każdy w nią niezagrał :lol:

A ocenienie gry zostawcie sobie dopiero po jej premierze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies czytalem wywiad z Oleg'iem i zadano takie pytanie odnosnie wchodzenia do budynkow. Oleg odpowiedzial ze do wiekszosci pomieszczen bedzie mozna wejsc ale nie do wszystkich.

Pewnie, że będzie można. Nawet są screeny jak to nasz stalker stoi na balkonie czy tarasie któregoś z wieżowców.

Kiedyś był reportaż o tym jak twórcy stalkera pojechali do strefy i zrobili dziesiątki tysięcy zdjęć.

Więc pewne jest, że mieszkania będą bardzo dobrze i unikalnie odwzorowane.

http://www.icpnet.pl/~eksel/opowiadania/4m.../czarnobyl7.php

Dziesiątki zdjęć ze strefy:

http://www.kiddofspeed.com/chernobyl-revis.../chapter11.html

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się składa, że w Stalkerze jest bardzo dobrze odwzorowany Prypeć, Czarnobyl i inne wioski. Wiem to bo się tym akurat interesuję i przejrzałem już dziesiątki zdjęć, wideo i obrazów satelitarnych. Nie znam gry która jest na rynku albo wyjdzie w najbliższym czasie co choć troszkę zbliżyła się w tym do Stalkera.

Dodam tylko , że jednął z takich gier jest/był Brothers in Arms obie cześci , odwzorowuje wszystkie lokacje praktycznie z najmniejszymi szczegółami.

A co do Stalkera to mam nadzieje , że jednak wyjdzie w końcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam tylko , że jednął z takich gier jest/był Brothers in Arms obie cześci , odwzorowuje wszystkie lokacje praktycznie z najmniejszymi szczegółami.

A co do Stalkera to mam nadzieje , że jednak wyjdzie w końcu.

2007 - nasze karty beda za slabe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chcialem was pocieszyc , ze znowu przesunieto premiere. Tym razem na poczatek roku 2007. Nie ma to tamto. Sam trace (jesli jeszcze nie stracilem ) nadzieje w tę gre. Mailo byc tak pieknie a chyba nie bedzie. Jesli jeszcze beda takie beki to bankowo gry nie kupie oryginalnej. Mam jeszcze gazete w ktorej oficjalną data premiery jest maj 2003. 4 lata poslizgu to troche za duzo ... ja wysiadam.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K k , srry ;P Ale reszta posta jest aktualna ;) Po prostu stracilem nadzieje w ta gre. A byla spora bo sam bardzo sie interesowalem Czarnobylem i chce nawet odwiedzic Prypec. Jednak jak widze wirtualna wycieczka do Czarnobyla nie bedzie taka fajna jak sie wydawalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2007 - nasze karty beda za slabe

Wiesz, akurat mi to pasuje :)

Chcę sobie zafundować nową kartę - specjalnie dla Stalkera - ale dopiero taką która będzie obsługiwać DX10 i PS4.0 (aby starczyła na następnych kilkanaście miesięcy), a takowa wyjdzie do 2007 roku. Więc gdyby teraz Stalker wyszedł to byłoby, przynajmniej dla mnie, nie fajnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, akurat mi to pasuje :)

Chcę sobie zafundować nową kartę - specjalnie dla Stalkera - ale dopiero taką która będzie obsługiwać DX10 i PS4.0 (aby starczyła na następnych kilkanaście miesięcy), a takowa wyjdzie do 2007 roku. Więc gdyby teraz Stalker wyszedł to byłoby, przynajmniej dla mnie, nie fajnie :)

A widzisz,a jakby gra juz wyszla to by gf6600gt bylo karta na full detale a tak to o mojej zapomnijmy podejrzewam,ze nawet na low :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi