Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w nowej becie jest jaka kolwiek fizyka badz interakcja, czy znowu nie mozna przesunac nawet beczki ?

Poprawili kod sieciowy ?

Z tego co piszecie to zmiany sa jakies marginalne.

---

Lagow podobno juz nie ma. :]

I jak z tym cd-key'em, zalogowalem sie na FP i mi nic nie wyskoczylo...

Fizyki niet ... kod sieciowy raczej tak (mam lepsze pingi) .... lagi sa ale nie tak duze (to nie to co counter-strike i pingi rzedu 25-30ms ;( )

No kija nie dostaniesz tak od, trzeba sie bylo zglosić.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
P.S.: Ci ktorzy nie dostali klucza, a gre jakims cudem pozyskaja, radzilbym sprobowac wprowadzic do configu taki domyslny cd-kij jak to bylo w poprzedniej becie ..... cos w stylu cd-key xxxx-xxxx-xxxx-xxx, lub klucz ktory sie pokazywal po uruchomieniu stalker_net.exe Moze w ten sposob dacie rade uruchomic ta bete chociaz lokalnie.

Pomyliłeś się, czy nowsza betka ma starszy build?? Oo

Nie nie pomylilem sie, build jest o dziwo starszy od poprzedniej bety :o Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jesli w grze nie bedzie grama interakcji (o fizyce juz nie wspominam) to niezly lol, nawet w 'glupim' doomie3 dalo sie wiele rzeczy niszczyc i przesuwac. :D

Tak jak napisal Corso, c o oni w zasadzie od 2002 r. zrobili od strony technicznej gry ? Dodali kilka ef. graf i po sprawie, ehh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grał będę tak czy tak, jednak wolałbym żeby była zachowana podstawowa geografia terenu, rzeka tam gdzie jest, reaktor oraz Prypeć i Czarnobyl też tam gdzie są naprawdę. Dopiero do tego wymyślać jakieś lokacje, żeby gra nie była monotonna.

Bronie też wyglądają jakoś jak kupione na bazarze, jakieś takie plastikowe czy coś. Wyblakłe, nie wiem. (Wydaje mi się, że na screenach z 02'-03' wyglądają lepiej) No i to psucie się. Wszystko ok, tylko dlaczego nie można jej naprawić? Powiedzmy kupie broń na którą musiałem zbierać parę godzin gry, pójdę na Q a tu zonk, popsuła się :D

Bohater. No nie wiem jak dla was, ale mi się wydaje. że albo ma pampersa, albo co gorsza nie ma i łazi z "narobionymi" portkami, bo łazi naprawdę dziwnie. No i te papcie frankensteina.

Mutanty... hmm, w zasadzie mutanty to mutanty, ale te które mogą znikać zbyt przypominają mi FEAR.

Ale mimo wszystko, czekam za STALKERem jak dziecko za prezentami na gwiazdkę :D

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2006

prawdopodobnie DX9

http://games.tiscali.cz/clanek/screen_deta...mp;img=ahgb.jpg

ten sam obiekt tylko z przed ponad roku

2005

chyba DX8.1

http://games.tiscali.cz/clanek/screen_deta...mp;img=akga.jpg

To nie obiekt tylko wczesna wersja białoruśki - w Polsce występowało to jako Yumz a później mtz82 - mieliśmy to ustrojstwo i rzeczywiście mosty się sypały :smile2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nosz kur*** mialem sie nie odzywac do premiery ale nie moge.

Nie zasmiecajcie watku gadaniem o grafice ?

Kto dzisiaj pamieta DIII z grafiki ?

Ja wspominam, ze sie zachlysnalem grafika ale dzisiaj nie gralbym w niego dla grafiki bo jest juz slaba, a nadal gra wzbudza takie emocje ba zadzi klimatem.

Kto dzisiaj zagra w MAFIE dla grafy, ktora niby zadzila 5 lat temu ?

Zejdzcie z grafiki !!!

Nie nauczyliscie sie tego, ze grafika to chwyt marketingowy, ktorym mozna ew. produkcje wypromowac ?

Grafika przemija i jezeli tworca gry skupi sie w glownej mierze na niej to przepadl predzej czy pozniej jako developer.

To byl ostatni raz o grafie mam nadzieje. Poogladajcie sobie screeny a nie komentujcie tutaj kazdego z osobna bo juz pol watku o bezsensach nawijacie.

Z filmikow widac, ze Prypiat bedzie swietnie odtworzony, a czy bedzie na polnoc czy na poludnie od elektrowni to mnie akurat mniej obchodzi jak to, ze wogole bedzie i to pieknie odwzorowany z klimatem postnuklearnym.

I prawde mowiac bardziej podobaja mi sie screeny z neta niz te, ktore potworzyliscie swoimi konfigami smiesznymi.

PS. Jeszcze sie nie dowiedzialem czy w fullu bedzie Havoc jak zapowiadaly filmiki technologiczne pokazujace dzialanie broni na rozne elementy otoczenia. Nawet w recenzji nie ma slowa o tym.

Peace and out.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fizyka napewno bedzie, to ze w becie multiplayer jej nie ma to nic dziwnego w sumie, gdyz instalka zajmowala by troche wiecej niz 400MB. A wypuszczenie bety imho mialo tylko jeden cel marketingowy, aby przypomniec ludziom o samej grze i podsycic atmosfere. Co juz osiagneli poprzednia beta. A to czy fizyka w niej jest cyz jej nie ma, nie przeszkodzilo w osiagnieciu zamierzonego celu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a właśnie mnie obchodzi gdzie będzie znajdował się Prypeć. Albo robią grę o Czarnobylu albo sobie w kulki lecą. W czym problem aby Prypeć był tam gdzie ma być !? To tak jakbym chciał zmonotować Fiata 126, tylko silnik dał z przodu, zrobił 4 drzwi, a koła dał na dach. Co mi z tego Fiata pozostało chyba tylko nazwa bo to Fiatem nazwać nie można. Tak samo jest w Stalkerze... może dla Ciebie to pikuś ale dla mnie to jakbym grał w pokemony. Tyle się czekało na grę a tu po trochę zabierają co najważniejsze i najlepsze to, że ze względów MARKETINGOWYCH więc nie będę potulnym ludkiem, który przyjmie ochłap jaki mu dadzą. Zresztą większość ludzi na świecie nawet nie wiem gdzie leży Prypeć - w jakim kraju - dlatego mogłoby to trochę rozjaśnić umysły co niektórym, a tak zonk.

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a właśnie mnie obchodzi gdzie będzie znajdował się Prypeć. Albo robią grę o Czarnobylu albo sobie w kulki lecą. W czym problem aby Prypeć był tam gdzie ma być !? To tak jakbym chciał zmonotować Fiata 126, tylko silnik dał z przodu, zrobił 4 dzwi, a koła dał na dach. Co mi z tego Fiata pozostało chyba tylko nazwa bo to Fiatem nazwać nie można. Tak samo jest w Stalkerze... może dla Ciebie to pikuś ale dla mnie to jakbym grał w pokemony. Tyle się czekało na grę a tu po trochę zabierają co najważniejsze i najlepsze to, że ze względów MARKETINGOWYCH więc nie będę potulnym ludkiem, który przyjmie ochłap jaki mu dadzą.

Czesciowo racje masz, ale z drugiej strony za razem nie. Czy to tak na prawde ma znaczenie, czy bedziesz sie przemieszczac z polnocy na poludnie, czy z poludnia na polnoc. Raczej nie to tylko kwestia umowna.

Poza tym, tworcy gry w bardzo prosty sposob dopasowali mape do fabuly, co takze sprawia wrazenie ze masz totalna wolnosc poruszania sie. Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi, ale w uproszczeniu ukldajac fabule musieli umiescic poszczegolne lokacje w wiekszym lub mneijszym stopniu jedna za druga. W ten sposob idziesz w sumie w jednym kierunku z dolu do gory tak jak zaklada fabula i tak jak to sobie zaplanowali developerzy, jednym wyborem bedzie to czy pojdziesz zygzakiem przez mape, srodkiem czy bokiem ;) Pierwsze co na to wskazuje, jest od razu przebieg jednej z pierwszych misji, w ktorej przejsc do nastpenego obszaru (zony) mozna jedynie przekraczajac most kolejowy. Innego rozwiazania nie ma, mostu nie da sie obejsc ani w inny sposob ominac. Tak towrcy chcieli i tak zrobili.

Tak wiec ulozenie mapy w ten sposob ma sens, o czym sie pewnie przekonamy gracjac w ta genialna produkcje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po odpaleniu tego bulid'a i hmm , w sumie calkiem najs , niebo , blyskawice ;) i efekt promieniujacego ciepla od ognia w beczkach ;)

I pod wplywem emocji zamowilem sobie full'a ;)

A wlasnie jak to jest z gra w sieci ? Czy mozna postawic swoj serwer ?

A jesli tak to moze ktos postawi :> i jakis purepc meczyk ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejną tak bardzo oczekiwaną grą jest bioshock. W sumie takich gier jest jak na lekarstwo. Są oczywiście dobre i nawet bardzo dobre, które wciągają jak wir ale stalker to imo mistrzostwo świata na ten czas.

Pozdrawiam.

ja tez, dopuki nie zobaczylem tego duzego filmika, i mi ta gra przypomina prey'a ( fuj )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ale nie sądzę abyśmy szli na północ jak zaczarowni, myślę, że będziemy szli i później się cofali bo mapa nie jest aż tak wielka, dlatego między innymi zabrali samochody. Co do lokacji to niestety nie idzie nawet sobie wmówić, że idziemy z Prypeci do Elektrowni w kierunku południowo-wschodnim gdyż obracająć mapę rzeka Prypeć znajdowała by się na zachodzie a w realu jest na wschodzie. Mogliby zrobić tak jak jest w rzeczywistości a te małe zakłady, fabryki, obozy umieścić gdzieś po drodze. Wtedy byłaby większa przyjemność z gry - przynajmniej dla mnie.... ahhh biegnę w tym kierunku bo chcę zobaczyć jak coś tam ciekawego dla mnie wygląda, a tak biegnę tam i nic tam nie ma bo to fałsz. Nie wiem jak Ty ale ja znam Zonę jak własną kieszeń i to dla mnie jest problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ale nie sądzę abyśmy szli na północ jak zaczarowni, myślę, że będziemy szli i później się cofali bo mapa nie jest aż tak wielka, dlatego między innymi zabrali samochody.

No nie wiem, ja bym nie powiedział, że mapa "nie jest taka wielka" ... imho jest ogromna. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalnie dla Ciebie @Miazga obliczyłem ile się idzie z jednego na drugi koniec mapy w SP. Na mapie którą zapodałem kilka stron wcześniej, czyli tej z fulla... jest to dokładnie 43 minuty - prędkość chodu standardowa jak po naciśnięciu strzałek.

43 minuty (3 km i 700 metrów)

Mapa ogromna, nie sądzę :) Gdybyś ją chciał przejechać pojazdem to ile by Ci to zajęło? Dlatego zrezynowali z pojazdów ;)

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalnie dla Ciebie @Miazga obliczyłem ile się idzie z jednego na drugi koniec mapy w SP. Na mapie którą zapodałem kilka stron wcześniej, czyli tej z fulla... jest to dokładnie 43 minuty - prędkość chodu standardowa jak po naciśnięciu strzałek.

Mapa ogromna, nie sądzę :) Gdybyś ją chciał przejechać pojazdem to ile by Ci to zajęło? Dlatego zrezynowali z pojazdów ;)

Wiem dlaczego zrezygnowali z pojazdow itp.

43 to dla ciebie malo ... moze przliczajac to jak ty w lini prostej ni jest to mega-super-extra wiele, lecz szmat dogi to jest. Ale w lini prostej na pewno nie bedziesz mogl przejsc, jednostajnym tempem, nie zbaczajac nigdzie z drogi. Tak wiec takie jałowie przleiczenie jest zupełnie nie na miejscu i nie udowadnia niczego ;)

Ale co tam sie bede sprzeczac, gra wyjdzie to sie zobaczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klucze dla wszystkich !!! :]

Szybki download - click

---

Wreszcie da sie po ludzku pograc w wiecej os. lagi nie sa takie zle. :]

Dołączona grafika

Tylko mi ktos powie jak wlaczyc dx 8.1, bo nie ma juz tego *.bat'a w folderze gry... a na dx 9.0 w takiej zadymie to jednak sie nie da grac. :] Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ładnie, ale nie dostałem ani maila, ani nic nie mam w Beta Key Display na stronie ;/

Zalogowany na FP ? Wpisujesz w okienku to co sie wyswietla nizej (literki, cyferki) i za chwile na ekranie pokazuje sie klucz, bez maili i innych [ciach!]lek.

Cool man. Dzięki, już stoję w kolejeczce za betą.

Qq jaka kolejeczka, nie rob scen... :] Masz wyzej linka do dl, wczesniej podawali tez na sendspace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qq jaka kolejeczka, nie rob scen... :] Masz wyzej linka do dl, wczesniej podawali tez na sendspace.

Hehe, scen nie robię. Wiem, że linki już zostały podane ale jak się już tam wbiłem to co za różnica czy będę miał za godzinę czy godzinę i dziesięć minut.

Późnym wieczorkiem i tak dopiero będę to odpalał bo zanim się ściągnie to dzieciaki się obudzą i grać mi nie pozwolą. Chyba, że na własne klucze się załapią.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Spoko. :]

Moze ktos podac zawartosc wiersza polecen z pliku, ktory odpalal gre w dx 8.1 (dx8.bat czy jakos tak) ? Moze tutaj to zadziala, bo jak pisalem domyslnie nie ma zadnego exe'ca do uruchamiania gry w tym trybie.

---

Haha ownuje. :]

Dołączona grafika

Plik release.bat odpowiada chyba za dx 8.0, bo odpalilem to i jest lux. :]

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalogowany na FP ? Wpisujesz w okienku to co sie wyswietla nizej (literki, cyferki) i za chwile na ekranie pokazuje sie klucz, bez maili i innych

niestety kluczyk mi nie działa

jurcze mam dwa klucze ( z dwoch roznych kont) i oba po wpiosaniu z stalkerze w pole cdkey podaje mi ze sa bledne

co mam robic aby pograc ???

ja też proszę o radę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi