Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

no oficjalnie jest to druga połowa marca - czy w to wierzyć czy nie to inna sprawa. Ja raczej stawiałem na wrzesień ale wczoraj jak podano to info to dosyć konkretnie określono, że clear sky jest już na ukończeniu więc te 3 miesiące może są nawet realne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czego możecie oczekiwać od świata S.T.A.L.K.E.R.a? Oczywiście nowej części historii świata gry, Zony i postaci wewnątrz niej. Grywalność będzie bliższa tej jaką pierwotnie zakładaliśmy. Będą właściwe frakcje z możliwością dołączenia do nich i wykonywania dla nich zadań, z tętniącymi życiem bazami wraz z liderami, handlarzami, barmanami, ludźmi od napraw i unikalnymi budynkami. NPC będą zachowywać się bardziej jak stalkerzy wraz z symulacją, poszukiwaniem artefaktów, kontrolowaniem terytoriów i współpracując w wojnie frakcji. Zobaczymy również nowe podejście do artefaktów i anomalii gdzie artefaktów nie znajdziemy bez detektora, a przed bardzo niebezpiecznymi anomaliami będziemy musieli zabezpieczyć się. Strefa będzie nękana spięciami jak i innymi rzeczami.

Pozyjemy, zobaczymy. Poki co lista features'ow brzmi bardzo ladnie...poprzednio tez tak bylo, a co dostalismy, kazdy kto gral widzial :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc nic poza nowymi mapami to ja nic tutaj nie widzę. Miejmy nadzieję, że obszar rzeczywiście będzie tym razem obszerny, a nie tak jak w ostatnich obiecankach przy Cieniu Czarnobyla. Fajnie by było ;]

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=242 - nareszcie zaczyna się coś dziać;

Machina promocyjna z nowym rokiem wreszcie zaczyna się rozpędzać. Dziś mam dla was zbiór kilku nowych grafik z gry. Wpierw cztery rendery npc jak widać nowej frakcji, dwa screeny, które pojawiły się z już z miesiąc temu aczkolwiek nie miałem za bardzo okazji ich wrzucić więc są teraz, a na koniec deser. Jeden screen przedstawia rendery Sidorovicha wykonane za pomocą silnika gry w 2007 roku jak i obecnie na X-ray 1.5 - myślę, że komentarz z mojej strony jest zbędny. Z kolei na sam koniec zostawiłem wam jak wszystko na to wskazuje, główne menu Clear Sky.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja co prawda mam wrażenie, że lekko przyspieszył ale raczej tylko tak mi się wydaje ;) w changelogu nie ma nic o wydajności tylko poprawki dla multi z kolei w 1.0004 miało być 10-20% więcej fps, a było ~5% więc patche i wydajność nie idą w tej grze w parze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Clear Sky wygląda ciekawie, nie powiem .... szczerze mówiąc to dopiero teraz sie dowiedziałem że GSC coś wiecej robi dla fanów stalkera.

Trochę screenów:

Klick

klick

klick

klick

klick

Pewnie już było podawane, ale tu jakieś dwa filmiki

Download - HD Video 1 (Gameradio.de)

Download - Video 2 (Jeuxvideo.fr)

Kilka informacji z GSC Q&A klick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś już bawił się w instalowanie Oblivion Lost Project albo Priboi Story?

Strona domowa projektu: http://www.fpsbanana.com/studios/1645

Temat na GSC Forum: http://www.gsc-game.com/main.php?t=communi...1&sec_id=17

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że zdjęcie które wkleiłeś pochodzi z dx8, na dx9 CoD4 wymięka przy Stalkerze.

Wcale nie. Na co mi DX8 na nowym GTSie? Pisałem, że trochę niesprawiedliwe, bo chmury i nie ma "ładnych" cieni.

Stalker nadal ładnie wygląda ze swoimi dynamicznymi cieniami, ale już nie robi takiego wrażenia.

Dołączona grafikaDołączona grafika

Świat poszedł do przodu ;)

I tak sobie pomyślałem, że coś ala CoD4 to by było to.

Dołączona grafikaDołączona grafika

W ogóle ta snajperska misja w CoD tak mnie rozwaliła, że zainstalowałem i odnowa przechodzę Stalkera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyznam, że wątek czarnobyla w codzie był bardzo fajny.Graficznie? Nie dziękuje wolę x-raya w szczególności 1.5 :) Przede wszystkim CoD miał lepsze modele wielu obiektów niż stalker co widać choćby na przykładzie śmigłowca ale nad resztą to już można się sprzeczać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie pytanko. Jakie patche i dodatki instalować do wersji pl.?? Przeglądałem FAQ itp, ale nadal nie bardzo wiem. Będę bardzo wdzięczny z odpowiedź. Kilka najbardziej potrzebnych dodatków/ patchy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowilem zagrac w Stalkera kolejny juz raz.

Zainstalowalem gre ,najnowszego patcha 1.5 gram sobie od poczatku

zrobilem pare sajvow i zonk , za kazdym razem jak wczytuje

gra wychodzi do pulpitu :/

Dziwne jest to ze jak wczytuje Sajva z przed ponad miesiaca ( chyba z wersji 1.4 )

to sie wczytuje i gra chodzi bezblednie .

Chyba bede musial zrobic Reinstalke .

Kolejne pytanko , ponoc najnowszy patch daje obsluge 2 Rdzeni ??

bynajmniej u mnie jedno jajko lezy odlogiem 5% wykozystania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm u mnie nigdy nie było problemu z patchami i saveami ; 1.0004 dodawał obsługe 2 rdzeni ale nie jestem ci w stanie powiedzieć czy tak istotnie jest powód w sygnaturce ;) a ogólnie rzecz biorąc nie widziałem by ktoś wypowiadał się na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedzialnym za moj problem byl MOD Endurance :/

Moja prosba jesli ktos ma moda umozliwiajacego dzwiganie wiecej niz 50Kg

dzialajacego z Patchem 1.5 to prosze o info.

Jakos juz nie mam sil biegac nonstop do Tradera aby mu odsprzedawac graty .

to byl o dobre jak gralem pierwszy raz

Musisz najpierw wyeksportować plik gamedata\config\system.ltx - z plików gamedata.db* albo wziąśc go z któregoś z modów. Nastepnie w tym pliku masz linijkę:

max_weight =

max_ruck =

Zastosowania tych linijek tłumaczyć chyba nie trzeba :P

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi