LPKorn3324 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=241 - 9 nowych bardzo fajnych screenów + kilka informacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Wiadomo juz cos na temat daty premiery ? Trzeba przyznac ze to oswietlenie Volumeryczne robi wrazenie mam nadzieje ze moj sprzet pociagnie nowego Stalkera w max detalach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 no oficjalnie jest to druga połowa marca - czy w to wierzyć czy nie to inna sprawa. Ja raczej stawiałem na wrzesień ale wczoraj jak podano to info to dosyć konkretnie określono, że clear sky jest już na ukończeniu więc te 3 miesiące może są nawet realne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 fajnie by było jakby w marcu wyszedł Clear sky. Klimatycznie to wygląda. Jak bedzie jeszcze więcej podziemi to bedzie miód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Czego możecie oczekiwać od świata S.T.A.L.K.E.R.a? Oczywiście nowej części historii świata gry, Zony i postaci wewnątrz niej. Grywalność będzie bliższa tej jaką pierwotnie zakładaliśmy. Będą właściwe frakcje z możliwością dołączenia do nich i wykonywania dla nich zadań, z tętniącymi życiem bazami wraz z liderami, handlarzami, barmanami, ludźmi od napraw i unikalnymi budynkami. NPC będą zachowywać się bardziej jak stalkerzy wraz z symulacją, poszukiwaniem artefaktów, kontrolowaniem terytoriów i współpracując w wojnie frakcji. Zobaczymy również nowe podejście do artefaktów i anomalii gdzie artefaktów nie znajdziemy bez detektora, a przed bardzo niebezpiecznymi anomaliami będziemy musieli zabezpieczyć się. Strefa będzie nękana spięciami jak i innymi rzeczami. Pozyjemy, zobaczymy. Poki co lista features'ow brzmi bardzo ladnie...poprzednio tez tak bylo, a co dostalismy, kazdy kto gral widzial :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Szczerze mówiąc nic poza nowymi mapami to ja nic tutaj nie widzę. Miejmy nadzieję, że obszar rzeczywiście będzie tym razem obszerny, a nie tak jak w ostatnich obiecankach przy Cieniu Czarnobyla. Fajnie by było ;] Edytowane 2 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 I niech pomysla nad fizyka, bo to troche niepowazne, ze nie bylo jej w pierwszej czesci, nie musi byc taka zaawansowana jak w crysisie, wystarczy ta z hl2. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=242 - nareszcie zaczyna się coś dziać; Machina promocyjna z nowym rokiem wreszcie zaczyna się rozpędzać. Dziś mam dla was zbiór kilku nowych grafik z gry. Wpierw cztery rendery npc jak widać nowej frakcji, dwa screeny, które pojawiły się z już z miesiąc temu aczkolwiek nie miałem za bardzo okazji ich wrzucić więc są teraz, a na koniec deser. Jeden screen przedstawia rendery Sidorovicha wykonane za pomocą silnika gry w 2007 roku jak i obecnie na X-ray 1.5 - myślę, że komentarz z mojej strony jest zbędny. Z kolei na sam koniec zostawiłem wam jak wszystko na to wskazuje, główne menu Clear Sky. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 haha nowy sidorovic wygląda jak koleś z thinga ;D. http://www.stalker.funday.pl/images/photoa...dorovich_en.jpg Po za tym to po przyjsciu nowego gpu wracam do stalkera i czekam na clear sky. Klim jednak ta gra ma ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Faktycznie Sidorovich na nowym silniku wyglada X razy lepiej. Mam tylko obawe co do wymagan nowego Stalkiera - juz pierwsza czesc miala nietegie, a teraz patrzac na screeny zastanawiam sie czy GTX starczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) Bez przesady nie ma dużych wymagań , a patch 1.004 zwiększył wydajność o 15-20%. Edit: Jak wogóle można grać w tą gre na dx8 :wink: Edytowane 4 Stycznia 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zalezy czy grasz na Dx9 czy Dx8 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Gdzie znajdę redux'a do wersji 1.004? Na googlach mogę znaleźć tylko do wersji 1.003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 A czy ktos sprawdzal patcha 1.0005? Podobno zwieksza wydajnosc...podobno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 ja co prawda mam wrażenie, że lekko przyspieszył ale raczej tylko tak mi się wydaje ;) w changelogu nie ma nic o wydajności tylko poprawki dla multi z kolei w 1.0004 miało być 10-20% więcej fps, a było ~5% więc patche i wydajność nie idą w tej grze w parze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Clear Sky wygląda ciekawie, nie powiem .... szczerze mówiąc to dopiero teraz sie dowiedziałem że GSC coś wiecej robi dla fanów stalkera. Trochę screenów: Klick klick klick klick klick Pewnie już było podawane, ale tu jakieś dwa filmiki Download - HD Video 1 (Gameradio.de) Download - Video 2 (Jeuxvideo.fr) Kilka informacji z GSC Q&A klick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) Czy ktoś już bawił się w instalowanie Oblivion Lost Project albo Priboi Story? Strona domowa projektu: http://www.fpsbanana.com/studios/1645 Temat na GSC Forum: http://www.gsc-game.com/main.php?t=communi...1&sec_id=17 Edytowane 5 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) @Miazga skąd Ty się urwałeś, wszystko to już było ;) Edytowane 5 Stycznia 2008 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Napisałem że nie wiem czy to już było, wiec? Dawno nie zaglądałem do stalkera i nie mam pojęcia co sie w tej dziedzinie wydarzyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ja tam bym się nie obraził jak nowy STALKER byłby na silniczku CoD4 :D Fotka ze Stalkera trochę niekorzystna, bo pochmurno akurat było ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Tyle, że zdjęcie które wkleiłeś pochodzi z dx8, na dx9 CoD4 wymięka przy Stalkerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Źle im nie życzę ale imo będzie coś w stylu - nowe mapy kilka giwer i na tym koniec. Z reszta - po co mieli by się spinać kiedy i to co zrobili miało wzięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Tyle, że zdjęcie które wkleiłeś pochodzi z dx8, na dx9 CoD4 wymięka przy Stalkerze.Wcale nie. Na co mi DX8 na nowym GTSie? Pisałem, że trochę niesprawiedliwe, bo chmury i nie ma "ładnych" cieni. Stalker nadal ładnie wygląda ze swoimi dynamicznymi cieniami, ale już nie robi takiego wrażenia. Świat poszedł do przodu ;) I tak sobie pomyślałem, że coś ala CoD4 to by było to. W ogóle ta snajperska misja w CoD tak mnie rozwaliła, że zainstalowałem i odnowa przechodzę Stalkera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 przyznam, że wątek czarnobyla w codzie był bardzo fajny.Graficznie? Nie dziękuje wolę x-raya w szczególności 1.5 :) Przede wszystkim CoD miał lepsze modele wielu obiektów niż stalker co widać choćby na przykładzie śmigłowca ale nad resztą to już można się sprzeczać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 No w sumie może masz rację, ale to oświetlenie na zewnątrz plus szczegóły takie bliżej "foto". No i jeszcze kwestia "wolnego" zwiedzania. W codzie dookoła "ekrany" z malunkami krajobrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ja mam takie pytanko. Jakie patche i dodatki instalować do wersji pl.?? Przeglądałem FAQ itp, ale nadal nie bardzo wiem. Będę bardzo wdzięczny z odpowiedź. Kilka najbardziej potrzebnych dodatków/ patchy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Postanowilem zagrac w Stalkera kolejny juz raz. Zainstalowalem gre ,najnowszego patcha 1.5 gram sobie od poczatku zrobilem pare sajvow i zonk , za kazdym razem jak wczytuje gra wychodzi do pulpitu :/ Dziwne jest to ze jak wczytuje Sajva z przed ponad miesiaca ( chyba z wersji 1.4 ) to sie wczytuje i gra chodzi bezblednie . Chyba bede musial zrobic Reinstalke . Kolejne pytanko , ponoc najnowszy patch daje obsluge 2 Rdzeni ?? bynajmniej u mnie jedno jajko lezy odlogiem 5% wykozystania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 hmm u mnie nigdy nie było problemu z patchami i saveami ; 1.0004 dodawał obsługe 2 rdzeni ale nie jestem ci w stanie powiedzieć czy tak istotnie jest powód w sygnaturce ;) a ogólnie rzecz biorąc nie widziałem by ktoś wypowiadał się na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Panowie mam prob. zacząłem w to grac dopiero teraz i..... na cmentarzysku maszyn po wybicu bandziorów zaczynam gadac z kolesiem , a tu wyskakuja ciągle bandyci, ciągle i ciągle..... what's up? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trojanuch Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Odpowiedzialnym za moj problem byl MOD Endurance :/ Moja prosba jesli ktos ma moda umozliwiajacego dzwiganie wiecej niz 50Kg dzialajacego z Patchem 1.5 to prosze o info. Jakos juz nie mam sil biegac nonstop do Tradera aby mu odsprzedawac graty . to byl o dobre jak gralem pierwszy raz Musisz najpierw wyeksportować plik gamedata\config\system.ltx - z plików gamedata.db* albo wziąśc go z któregoś z modów. Nastepnie w tym pliku masz linijkę: max_weight = max_ruck = Zastosowania tych linijek tłumaczyć chyba nie trzeba :P Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...