qqrydza Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 nie zabardzo znam sie na Stalkerze ... Nie musiałeś tego pisać... poszczególne modele posiadają właściwości odpowiadające za celność, siłę rażenia i takie tam. :D W karabinie przełącz na pojedynczy strzał bo jak prujesz serią to odrzut powoduje, że ostatnie kule lecą już w kosmos. Po pierwszym strzale(widać w zasadzie gdzie uderza kula) koryguj namiar :wink: i dalej pojedynczymi strzałami... rozwalasz bez problemu gościa strzałem w głowę. Jest coś takiego jak trajektoria lotu kuli i każda broń inaczej strzela, różnie też trzeba zestroić muszkę, szczerbinkę i cel. Po dłuższej grze będziesz miał już wprawę i rozeznanie w tej sprawie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 ale wole celowanie z broni jak w innych grach pierwsze strzaly sa dokladne ale im dluzej strzelam tym wiekszy odrzut jak np. ET, CS czy inny fpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 ale wole celowanie z broni jak w innych grach pierwsze strzaly sa dokladne ale im dluzej strzelam tym wiekszy odrzut jak np. ET, CS czy inny fppNie wiem w jakiej broni w ET widziałeś rozrzut, ale ok. W CS zgadzam się <3 AK47 ^^. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Venom :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) signap Przebolej poczatek stalkera z pistolami i poczekaj na ak74u alko chociaż dwururkie I bedzie sie fajnie grało nawet bez modów ;]. Chociaż realism mod polecam jak prawie każdy. Venom :PTo chyba chodzi Ci o RTCW ;] w ET nie ma venoma ale mg42 tez ma odrzut ale tylko na stojąco :P. Edit: A to co innego: dla mnie ET bez pr0 mode nigdy nie istniało ;p Edytowane 23 Stycznia 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 jest i w ET w modzie NOQUATER :) ale ok koniec offa - sprawdzam Faiakes Mod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Mario2k - jesteś moim idolem :D ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Przeciez trzeba miec -4 dioptri zeby nie zauwazyc ze to spreparowane Zdjecia + giwera i lapa z gry. Zoom i oblookajcie lezace druty , zeby tak opisac krzywa musieli by znacznie przekroczyc ograniczenia silnika Zoom2 budynek ,szyby i okno bez szyby 99% to Zdjecie !!! !!! update: no na screenie z oknem to juz nawet moja kobicina zauwazyla ze to fake powodzenia w dalszym zgadywaniu Mario2k - jesteś moim idolem :D ;pA mówią, że nie da się żyć marzeniami, jak widać da i to jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.A.B Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 A bron caly czas jest 'lustrzanym odbiciem'... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=247 -w skrócie: 5 nowych screenów, Clear Sky dostępny będzie na steamie, Cień Czarnobyla od dzis w Platynowej kolekcji za 60 zł / 46 zł w sklepie gram.pl używając wPLNów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 ja licze po tym stalkerze - optymalizacje, naprawa ai, bledow oraz zeby byl jeszcze DX8 bo wtedy gra dziala mi lepiej mimo ze mam nawet 8600gt :/ na 9 zabardzo sie nie da grac z wysokimi ustawieniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Super ze SoC za 50zł :). Co do skrinów to jakies takie dziwne, a ten to mi outlaws przypomina :P: http://www.stalker.funday.pl/images/photoa...511.800x600.jpg a ten poniżej jakby w ogole nie pasował do klimatu Stalkera: http://www.stalker.funday.pl/images/photoa...512.800x600.jpg Edytowane 25 Stycznia 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Mnie najbardziej będzie boleć chyba to, że mimo masy postów na forum GSC nie wzięli do siebie postulatów o powiększenie lokacji i znów będzie je można przebiec w kilka minut ;/ i czekać na przeładowanie nowej lokacji. Gdzie często bywa tak, że by wykonać zadanie musimy się kilkakrotnie przemieszczać pomiędzy lokacjami i podziwiać przeładowania, co wg. mnie rujnuje klimat. Co do podziemi, to mnie specjalnie nie ciągną. Wolałbym wysoką zabudowę blokową Prypeci z możliwością eksploracji wszelkich pomieszczeń i zasadzaniem się ze snajperką na dachach wprowadzając chaos wśród patroli wojska i monolitu. No ale cóż. Nie można mieć wszystkiego. Mówiąc krótko, już podczas premiery SoC liczyłem na wiele wiele więcej i zawiodłem się niemało. Teraz już nie mam takich oczekiwań... co nie znaczy, że odpowiada mi porzucenie konwencji zapowiadanej przed SoC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Szawel Jednak każdy ma inne wymagania co do tej gry ;]. Ja wole wiecej podziemi (jakiś starych labów czy innego krapu) bo te z SoC były świetne tylko było ich mało ;]. Dalej gry nie muszą zmieniać mogli by tylko w prypeć jakoś "zagospodarować". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hagis Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam Chcialem sie podzielic ciekawostka, ktora mysle wspaniale opisuje jak rozbudowana jest to gra, oraz jaki ma potencjal. Mianowicie po odwiedzeniu pierwszego labolatorium wrocilem do Baru i wzialem zlecenie na bron czlonka powinnosci - jak wszyscy wiemy jest to Obokan z granatnikiem. Pierwszy raz jak przechodzilem - byl tam gdzie pokazuje mapa. Jakiez bylo moje zdziewinei gdy po 2 godzinnych poszukiwaniach juz wczesniej wyczyszczonego przeze nie terenu nie znalazlem rzeczonej broni. Odpuscilem - wczytalem wczesniejszego sejwa co by nie tracic czasu gry i pocszedlem do schowka Strieloka do Doktora. Tam spotkalem bandytow i zgadnijcie czym poslugiwal sie jeden z nich? Yeeep Obokan Deluxe :) Zabralem , w barze po powrocie wzialem zadanie i oczywiscie od razu je wykonalem. genialne. pozdrawiam Hagis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sQunsk Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) a co do stalkera to gra byłaby fenomenem w dziejach gier 80%, jakby programiści mogliby robić swoje od początku do końca . a nie rozwalane temu i ciecia budzetowe i wydania na siłe czegoś co nie było skoczone tak jak miało być. to jest moja subiektywna opinia o tej grze. ja polecam wam moda na którym gram teraz. zmienia niesamowicie duzo w rozgrywce pozwala uzywać artefaktów jako broni dodano potwory które miały być i zmienia gre w duzym stopniu pod rpg i masę innych rzeczy naprawde polecam w duzym stopniu przybliża gre w to co miało być w założeniu twórców jak by ktoś chciał to mogem wysłać spolszczenie do tego moda..... [ABC Inferno] Piekło na ziemi...... http://stalker.filefront.com/file/ABC_INFERNO;84144 a tu filmy http://pl.youtube.com/watch?v=CM42Pn8iY0Q http://pl.youtube.com/watch?v=FpQfLrvCKOY http://pl.youtube.com/watch?v=6ljmMYrN8vE Edytowane 26 Stycznia 2008 przez sQunsk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Tak btw przydało by sie dodać do FAQ najciekawsze mody bo nie każdy śledzi "na żywo" co sie dzieje na scenie Stalkera :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hagis Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 to moze kolego wrzuc gdzies to spolszczenie to bedziemy mogli w pelni tego moda docenic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sQunsk Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 to moze kolego wrzuc gdzies to spolszczenie to bedziemy mogli w pelni tego moda docenic Mówisz i masz http://www.sendspace.com/file/phlckq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 to jakie teraz mody sa w modzie? Oblivion Lost 1.2 ABC_INFERNO Faiakes Redux ??? ktory instalowac i jaki patch, ten pierwszy mod z tego co czytalem wymaga 1.0005, ale ten patch nic do sp nie wnosi, wiec 1.0004 jest chyba najlepsza opcja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 10005 poprawia tylko multi jak rowniez 10006... a w wywidzane napisali ze beda latac Stalkera jak dlugo bedzie to mozliwe.. " Zarówno do SoC jak i CS będą wychodziły patche. Działo się to będzie tak długo, jak będzie to potrzebne i warte robienia." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Nie no jak zobaczyłem 4-rty screen z FPSBANANA to prawie z krzesła nie spadłem, ale hola-hola. Czy to czasem nie jest zdjęcie jakiegoś pokoju z nałożoną teksturą ręki z bronią naszego STALKERA? Bo wykonanie dłoni i broni pozostawia wiele do życzenia porównując z resztą sreena. :? Nie, niech mnie coś trzaśnie, albo niech mi się komp spali ale to są zdjęcia!! Wszystkie!! I doskonale widać po zdjęciu NR1, gdzie naszemu kochanemu STALKEROWI brakuje kawałek ręki :D hahaha :lol2: Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Razan_r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Wy slepi jestescie przeciez to widac ze to sa foty z Prypeci i dorzucona postac z gry. FAKE Spoko troche za ostro naskoczylem : ) : ) : ) Edytowane 29 Stycznia 2008 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Mogłem nie dawać tych fotek, nie pomyślałem, że takiego bigosu narobię. Miała się łezka w oku zakręcić, a wylało się na głowe wiadro wody :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 to jakie teraz mody sa w modzie? Oblivion Lost 1.2 ABC_INFERNO Faiakes Redux ??? ktory instalowac i jaki patch, ten pierwszy mod z tego co czytalem wymaga 1.0005, ale ten patch nic do sp nie wnosi, wiec 1.0004 jest chyba najlepsza opcja? Niezwykle rzadko poruszamy na stronie temat modów do gry głównie za sprawą braku na prawdę wyróżniających się modyfikacji. Tym razem jednak sprawa ma sie zgoła inaczej. Trojanuch, członek naszego forum (i nie tylko;-)) opublikował najnowszą wersję modyfikacji całkowicie zmieniającej bardzo ważny element Cienia Czarnobyla, a mianowicie pogodę. Druga odsłona moda Weather Overhauled całkowicie zmienia pogląd na zjawiska atmosferyczne zachodzące w Zonie. Zmianie uległo praktycznie wszystko od nowych tekstur nieba po oświetlenie i cykl pogodowy. Całość sprawuje się tak dobrze, że jest to wg mnie jeden z absolutnie podstawowych modów jakie gracz powinien zainstalować. Na swój sposób dzięki temu plikowi zmienia się w sporej części klimat gry, która staje się jeszcze bardziej realna. Must have! S.T.A.L.K.E.R. Weather Overhauled v2.0 LITE (wersja bez pełnego pakietu wyostrzonych tekstur; oczywiście nie wpływa to na kwintesencję modyfikacji czyli pogodę) http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=248 - link do newsa http://stalker.funday.pl/pliki/S.W.O.v2.0_LITE.rar - bezpośrednio do moda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Przydalyby sie jakies skriny aby onlookac pogode po tym modzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) No właśnie. Pytanie do Trojanuch, albo kogoś kto jest w temacie. Czy Weather Overhauled v2.0 działa już pod 1.0005 ? Oraz czy będzie chodził razem z Oblivion Lost 1.2.1 pod 1.0005 ? EDIT: Dobra już wiem, że pod 1.0005 działa: http://forums.filefront.com/s-t-l-k-e-r-mo...vlerhauled.html Teraz tylko czy gryzie się z Oblivion Lost czy nie? P.S. Nie wiem jak na dynamicznych, ale na statycznych wersja 1.1 już robiła wrażenie. Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) jak narazie jade na 1.0004 + faiakes v24 - jest tam Weather Overhaul Mod 1.01, ale sciagam 2.0 i bede sprawdzal :) edit: LITE (wersja bez pełnego pakietu wyostrzonych tekstur; oczywiście nie wpływa to na kwintesencję modyfikacji czyli pogodę) kiedy bedzie wersja FULL z teksturami? Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Sam możesz pobrać S.H.A.R.P.E.R-Textures.v.0.95 Ma bodaj 220MB. EDIT: Weather Overhauled v2.0 działa z Oblivion Lost 1.2.1 Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) kurde mam laga w ruchach myszka gdy mam ponizej 40fps:/ wczesniej ma faikaes 2.4 fps mogl spasc ponizej 20 i bylo wszystko ok :( ktos ma pomysl co moze to powodowac? edit: poradzilem sobie z problemem, wystarczy zmienic wartosc cam_inert 0.7 na 0 Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...