MariuszDW Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 ponawiam powyzsze pytaniePatch'e to będziesz musiał chyba wgrać te same. Sejwy są kompatybile chyba tylko wstecz, ale do przodu to już nie. Jak chciałem wczytać sejwa z wersji 1.0004 na patchu 1.0003 to nie szło. Ostatnio też miałem jakieś dziwne problemy (wcześnie gra nie sprawiała zadnych kłopotów). Zainstalowałem sobie czystą kopię+spolszczenie+patch1.0004 i gra zaczęła się wywalać. Głównie przy próbie zapisu stanu. Czasmi wystarczyło wcisnąć ESC by wejść do menu i się wywalała. Potem spróbowałem tego samego bez spolszczenia i było to samo. Podejrzewam, że winą był patch. Za trzecim razem zainstalowałem na czysto + patch 1.0003 i było ok. Potem dograłem kolejne patche + spolszczenie i nadal jest OK. W instrukcji polskiej wersji coś tam widziałem, żeby prawidłowo instalować po kolei patche. A poza tym tylko na patchu 1.0003 miałem cienie trawy. Na kolejnych już nie ma. I widzę na screenach u innych, że też nie mają. OCB :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 patch 1.0004 + faiakes 2.4 (-float32) + Weather Overhauled v2.0 + S.H.A.R.P.E.R-Textures.v.0.95 czyli w modzie nie dodawac float32 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Fajny ten modzik trojanuch'a W oryginale rzadko mi się trafiała ładniesza pogoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 czyli w modzie nie dodawac float32 ?instalujesz normalnie 1.0004, potem moda faiakes 2.4, potem czytasz readme Weather Overhauled v2.0 w ktorym jest opisane jak sie pozbyc float32 i wszystko dziala :) gdybys przegapil: "DELETE the float32 shaders ([gamedata] > [shaders] folder) prior to use this version of my mod" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 instalujesz normalnie 1.0004, potem moda faiakes 2.4, potem czytasz readme Weather Overhauled v2.0 w ktorym jest opisane jak sie pozbyc float32 i wszystko dziala :) gdybys przegapil: "DELETE the float32 shaders ([gamedata] > [shaders] folder) prior to use this version of my mod" dzieki wielkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemothxx Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Mam pytanie czy stalker bedzie chodzić mi na kompie: celeron 2,5ghz 1,5gb RAM DDR radeon 9600pro 128mb/128bit PS2.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Chodzić będzie, ale DX8 i to bez szaleństw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 screeny + zapowiedź : http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=254 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Myslalem ze to mod do crysisa http://www.stalker.funday.pl/images/photoa...-screenshot.jpg :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Ta a miejscami to dziki zachód przypomina :<. Zero "klimatu" stalkera na tych skrinach tbh... może akurat taka pogoda... Edytowane 14 Lutego 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 jakbyście panowie przeczytali treść newsa to byście wiedzieli, że te screeny są jakieś trefne ;) Po prostu przejaskrawione. Rok temu przed premierą SoC nawet nie wiem czy to był ten sam serwis ... albo cvg nieważne pojawiły sie bardzo podobne screeny i też wprowadziło to troche zamieszania ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 jakbyście panowie przeczytali treść newsa to byście wiedzieli, że te screeny są jakieś trefne ;) Po prostu przejaskrawione. Rok temu przed premierą SoC nawet nie wiem czy to był ten sam serwis ... albo cvg nieważne pojawiły sie bardzo podobne screeny i też wprowadziło to troche zamieszania ;]Proste ze czytałem newsa :P. Chodzi o to ze ostatnie partie skrinów w ogole nie przypominają mi klimatem stalkera. Wiem ze to na statycznym skrinie ciężko "wyczuć klimat" ale jak patrze na swoje stare skriny ze stalkera (różna pogoda i pora dnia) to od razu wiem ze to stalker (i nie chodzi o hud :P). Prawie sie "czuje" ponury charakterystyczny klimat. Szkoda ze Prypeci nie bedzie ;]. Mógł by być jakiś fajny wątek z podziemną bazą na terenie tego miasta. To by było coś. No i fajnie by było jakby np dali lokacje z tą gigantyczną anteną :P (chyba nie jest aż tak daleko od Czarnobyla ?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=255 - walentynkowe screeny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Fajny mieli pomysł z "Wygodnymi i zacienionymi parkami.." :P No i same skriny już bardziej stalkerowe ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) A ja nadal będę smęcił, że wg. mnie albo robią grę z tematyką Czarnobyla i trzymają się w miarę rozkładu tamtejszego terenu i zabudowy, albo wcale nie tykamy Czarnobyla i wymyślamy sobie własną apokalipsę. Wtedy ktoś taki jak ja nie będzie się doczepiał lokacji i innych pierdów, bo mogą sobie wymyślać co im się żywnie podoba. Oko Moskwy wg. mnie mogli by dać. tak samo jak skład wraków w prawdziwych rozmiarach, a nie te 3 autka na krzyż jakie w SoC dali. Moim zdaniem chłopaki niepotrzebnie sie w ten Czarnobyl wpakowali. Dla mnie są teraz zwyczajnie niekonsekwentni. P.S. w ankiecie na funday.pl na temat: Clear Sky względem SoC będzie... podałem "kropka w kropkę jak SoC z jego '+' i '-'" Edytowane 15 Lutego 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Mysle ze takie ulepszenia jak: - dodano lekki karabin maszynowy; - stalkerzy będą używać śrub i detektorów wynagrodza nam ten lekko "niestalkerowy" klimat :wink: Edytowane 15 Lutego 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) Panowie grał ktoś z Was w Oblivion lost 1.3 na polskiej wersji stalkera ? Mi po zainstalowaniu moda (niezależnie czy mod managerem czy ręcznie) po prostu gra sie nie uruchamia... też tak macie ? Przed Oblivion lost gre zainstalowałem od nowa (dla czystości) a i tak z tym modem nie działa :|. Help. Może to przez wersje PL ? Chyba sobie ściągnę pirata z sieci i będę grał na swoim cdkey'u... W read me zauważyłem cos takiego General Information ------------------------------------------------------- Type.................: mod for Stalker - Shoc 1.0004 and 1.0005 Platform.............: Windows XP Languages............: english, russian To oznacza ze na PL sobie nie pogram ? Dla sie jakoś z anglojęzycznić stalkera PL ? Edytowane 20 Lutego 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Da się , tak samo jak spolszczyć. Jak dobrze pamiętam jeden pliczek odpowiada za język 100-150mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Da się , tak samo jak spolszczyć. Jak dobrze pamiętam jeden pliczek odpowiada za język 100-150mb.Ktory to plik i jak to zrobić ? :). I tak bede musiał miec wersje anglojęzyczną zeby to zrobić ? (czy ten plik z uk językiem jest jakoś ogólnie dostępny) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Pliczek się zwie gamedata.db9 , musisz takowy zdobyć z wersji angielskiej i podmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Troche lipa ze musze sciagać wersje eng ale lepsze to niż nic :). Dzieki za dobrą rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Sesja zdjęciowa w nowym mundurku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja muszę z przykrością stwierdzić, że SoC już mi sie totalnie znudził. Uninstall. Czekam na CS z nadzieją, że mylę się co do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trojanuch Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) @MariuszDW Wygląda bardzo fajnie :) Może by tak jakiś release? Edytowane 21 Lutego 2008 przez trojanuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus007-11 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Dobrze się gra w singla? Warto kupywać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) Pewnie, że dobrze. Tylko to jest kwestia gustu. Na youtube sobie poszukaj video z gejmpleja. edit 2920238[/snapback] @MariuszDW Wygląda bardzo fajnie :) Może by tak jakiś release? No to jest twoje oświetlenie :D Edytowane 21 Lutego 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 No ja powoli idę na Prypeć. Bardzo chcę zobaczyć to miasto w innej aurze niż standardowo. Nie głosowałem na żaden tytuł w temacie "gra roku" ze względu na brak zdecydowania ale stalker jest taką grą, do której powracam już któryś raz z kolei bez znużenia za to z wielką przyjemnością. Chyba najwięcej czasu poświęciłem temu tytułowi i biorąc właśnie to pod uwagę stalker zostałby u mnie na pierwszej pozycji. MariuszDW... takie banalne pytanie... hehe... jak można zmienić kamerę na widok tpp? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Na tą informację trafiłem przypadkiem w komentarzach na youtube do video trojanucha do user.ltx trzeba wkleić: bind cam_1 kF1 bind cam_2 kF2 bind cam_3 kF3 Chciaż F2 jakoś mało przydatne. Edytowane 22 Lutego 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Pewnie, że dobrze. Tylko to jest kwestia gustu. Na youtube sobie poszukaj video z gejmpleja. edit Tu jakieś fajne wideo, tylko widzę, że coś modowane No to jest twoje oświetlenie :D Tzn ? Jakiś oddzielny mod na to oświetlenie masz czy to poprostu weather overhauled ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Tak, overhauled. A i zapomniałem, że latarenka zmodowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...