ptys Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 ciocia Tania mi przywiezie pełna wersje jak przyjedzie na wakacje, czyli jutro ;), relacja screeny i wydajność jutro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Fajnie by było jakbyś przetestował na Xp i na Viscie i porównał i wydajność i jakość grafiki w ruchu ;). Wole sobie nie psuć klimatu i poczekam na wersje PL (dodatkowo może cudem upoluje kolekcjonera :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jeżeli mógłbyś sprawdzić czy wymagania faktycznie są podobne (a może w ogóle nie większe?) jak w SoC, byłoby git :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) ja człowiek dość wiekowy kształcony w duchu ZSRR a wiec cyrylica mi nie obca w sumie to bardziej klimatyczne niż cień Czarnobyla po angielsku Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Tylko ciekawe jak ją uruchomisz , skoro jeszcze nikt jej nie uruchomił :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Powoli zaczyna mi się ta gra bardziej podobać. Z bazy jednak wydostałem się bez problemów. Ogólnie troche zmieniłem koncepcję i nie gram już tak asekuracyjnie tylko ide wprost na wrogów po drodze chowając się za przeszkodami, z bliska ich łatwiej zabić, a i w ruchu gorzej z ich celnością (często wogóle przebiegam przez grupkę i nawet mnie nie trafią). Znalazłem też trzy artefakty, które łącznie mi podnoszą zdrówko o 800% kosztem niższej efektywności armora (jeśli wogóle dobrze rozumiem ich działanie, ale chyba tak). Co do wydajności to te przycinki mam rzadko, ale ostatnio mam problem z Vsynciem, konretnie to go nie ma. Niezależnie czy ustawie w opcjach gry czy sterów, to czasami jest, a czasami nie. Nie wiem od czego to zależy ale wkurza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 side wątpisz w kolegów cioci Tanji, którzy każdy taki problem rozwiązują w mig? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 PC Gamer UK review: Stalker Clear Sky 68% Disappointment of the year so far It's more beautiful, more violent, more annoying It's not a worthy follow-up, clevery designed, oh happy day. Niestety nie mam żadnego linka na potwierdzenie tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) ciocia Tania mi przywiezie pełna wersje jak przyjedzie na wakacje, czyli jutro ;), relacja screeny i wydajność jutro starforce i tyle na temat... @LPKorn3324 "oficjalnie" nic nie ma Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) hmm ja już wisienki widziałem ;) http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=305 - screeny + małe nfo na podstawie rosyjskiej wersji Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 PCZone review: http://stalker.deepsilver.com/userfiles/fi...eview%20pg1.jpg http://stalker.deepsilver.com/userfiles/fi...eview%20pg2.jpg http://stalker.deepsilver.com/userfiles/fi...eview%20pg3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 PC Gamer UK review: Niestety nie mam żadnego linka na potwierdzenie tego. O KUffa MAĆ ;o To jest jeszcze lepsze: 8 lokacji z Cienia Czarnobyla i ... tylko 4 nowe poziomy. Ale to nie wszystko bo o ile kwestia poziomów była w miarę jasna to już prawie całkowity brak podziemnych lokacji już nie. Podziemia Agropromu to jedyne podziemne przestrzenie w jakie przyjdzie nam w CS zagrać.Jak to prawda to :<. Właśnie podziemia w Stalkerze roxowały... W grze pojawiają się Blowouty (spięcia) jak miało to miejsce w ShoC, niestety są one oskryptowane i zależą tego w jakim punkcie fabularnym znajduje się gracz. Tak więc ilekroć od nowa będziemy przechodzić grę tak spięcia będą następowały w tym samym momencie.Przecież w Oblivon Lost były już lotto Blowouty... Oj nie ładnie. Oby mody na to pomogły. No troche szkoda, że tych podziemi bedzie mało. Graficznie bardzo ładnie. Oby MP dało sie w miarę miło pograć a bedzie dobrze. Chyba sobie daruje kolekcjonera bo rzeczywiście CN to bedzie dodatek a nie pełnoprawny prequel jak już ktoś tutaj wspomniał :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 W PCZone z kolei ocenili go deczko wyzej niz SoC (88% vs 85%)... Jak dalej tak recki beda wygladac, to chyba bedzie trzeba anulowac pre-order na kolekcjonerke... a szkoda, bo nawet fajna jest, ale dla przecietnej gry nie bede 140zl wydawal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Żal... ciekawe co tym razem nie pozwoliło na zamieszczenie wszystkich obiecywanych koncepcji. Podziemia tylko Agropromu... żal... żal, żal... Na SoC się zawiodłem, a to to chyba już jakaś kompletna kpina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zupełnie odechciało mi się sięgać po ten tytuł... soc mnie znudził monotonią to chyba drugi raz ten sam wałek nie przejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Trochę mi mina zrzedła....jak poczytałem.Skryptowane blowouty?Mało podziemi?Zarzynają tytuł na naszych oczach capy.Zachłysnęli się wolumetrycznym oświetleniem.Ciekawe co na ruskich forach piszą.Jak jakieś dorwę to się zerknie.....Choć chyba starczy mi infa.Wstyd i żenua ale nie kupię bez beta testów.Chcą bujać z rozpędu?Ok -ale niech pamiętają ,że można się wywrócić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 spokojnie panowie poczekajmy niech to w koncu trafi do nas to się zweryfikuje szybko wszystko... w takim np CDA dupne gry dostają duże oceny i odwrotnie...nie ma się co sugerować... choć fakt brak ciemnego klimatu piwnicznego to minus...ja ostatnią rzecza jaką widziałem na temat gry to ten fimik długi demo z tym miasteczkiem komentowany przez twórców i był bardzo dobry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Sądząc z pierwszych sygnałów (w szczególności zaś wywiadu PCZone) gra nie jest wolna od niedociągnięć. Do ego wycięcie podziemi i innych ciekawych terenów to chyba duży błąd ze strony twórców. Niezależnie od tego nie planowałem kupować tej gry "w ciemno". Miejmy nadzieje, że będzie o.k. (przy czym patche na starcie to lekkie nieporowumienie). A jak wymagania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 wczoraj miałem składać zamowienie na pre-oreder, ale coś mnie pokusiło aby sie wstrzymać, i po dzisiejszych informacjach nie czuje żalu :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 wymagania takie jak przy Shoc, jak ustawimy sobie efekty dodatkowe to wiadomo robi się pomału crysis ;) nie przesadzajmy z pesymizmem - gra nie jest wolna od błędów ale i trak pewnie okaże się lepsza od ShoC a o to przecież chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 No ale mi strasznie żal podziemi. Wiele razy w temacie SoC mówiłem o tym ze to właśnie one były najbardziej klimatyczne :<. Wielka szkoda ale CN i tak kupie ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 No ale mi strasznie żal podziemi. Wiele razy w temacie SoC mówiłem o tym ze to właśnie one były najbardziej klimatyczne :<. Wielka szkoda ale CN i tak kupie ;]. Ja także kupię. Przy czym najpierw poczekam na szersze opinie oraz poprawki eliminujące błędy gry (szczególnie te trudności ze skryptami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 i trak pewnie okaże się lepsza od ShoC a o to przecież chodzi :)Raczej byłbym bardziej sceptyczny...Ładniejsza może ale niekoniecznie lepsza.Zabrali dużo klimatu coby nie mówić.W każdym razie nie zamierzam kupować w ciemno dwójki "bo to dwójka".Jak się okaże ślizgaczem na miodzie poprzedniej części to pal ich sześć.STALKER czy nie -poziom musi być.Podziemne Laby itp. miały baaaardzo dużo z opinią o grze jako o "ma klimat".Popełnili błąd oczywisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 No ale mi strasznie żal podziemi. Wiele razy w temacie SoC mówiłem o tym ze to właśnie one były najbardziej klimatyczne :<. Wielka szkoda ale CN i tak kupie ;]. Dokładnie, te etapy syciły, tylko szkoda, że było ich tak mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) aha co do podziemi przypomniało mi się- rosjanie piszą, że są te z agropromu tylko ALE dziś oglądałem na YT wczorajszego fresh air z hypera i był poświęcony odcinek becie czystego nieba. Jak byk chciało by się powiedzieć, że oprócz agropromu jest tam także i laboratorium w jantarze i to całkiem nieźle zrealizowany bo walczymy tam m.in z kontrolerem. Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 becie czystego nieba.(...) że oprócz agropromu jest tam także i laboratorium w jantarze i to całkiem nieźle zrealizowany bo walczymy tam m.in z kontrolerem.W becie.....Obyś miał rację oczekując tego w pełnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Panowie, wszystko jest w porządku. Poza nazwą. Ten ochłap który mają zamiar nam wcisnąć powinien się nazywać dodatkiem. Ja już nie łyknę jak karpik bajeczki, że "niestety nie udało nam się zamieścić wszystkiego". Może w SoC to przeszło, bo była to nowa gra tego typu, ale po tym co widzę tutaj, to żal dupę ściska. Z tego co pamiętam, to tłumaczyli, że nie będzie zbyt wiele nowych lokacji, bo masę czasu poświęcają na ogromne obszary podziemne. No tak, jasne, a resztę na drapanie po [gluteus maximus] i liczenie, że konsument łyknie CS, bo SoC był fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Podobno mało podziemi jest dlatego ,że uprzednio(w SoC) za dużo osób tam łaziło i strasznie je zasr...li :sad: .Nie zdążyli już posprzątać.Swoją drogą naganne zachowanie turystów.... :lol: .Ktoś czytał o jakiś "miłych zaskoczeniach" w grze?Jakieś niespodzianki na osłodę kastracji?Kurcze -liczyłem na CS ale zaczynam się poważnie martwić -liczę ,że niepotrzebnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 ale sracie gazem... wyjdzie gra to bedziecie oceniac, narazie nikt nie mial nawet dema a najwiecej ma do gadania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Jak znam życie to i tak wszyscy sie będą zagrywać dniami i nocami!!! Opieracie sie na jakichś tam subiektywnych ocenach kolesia który pisał recenzje!!! A w pierwszej części nie było bagien i szpitala i jakoś nikt nie krzyczał............................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...