artuditu Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Małą recka http://gry.onet.pl/28061,1504514,1,artykul.html Chyba nie było. Mnie ta recka napawa optymizmem. Co najważniejsze jest o 50% więcej terenu do zwiedzania mimo że tylko 1/3 nowych. Wychodzi na to że stare powiększyli albo je rozciągnęli :) Tylko te wymagania zaczynają mnie martwić......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 http://profile.imageshack.us/user/jonelo/ macie galerie screenów z CS zrobioną na DX10 wszystkich w maximun, MSAA, 8800 GTX, 2 GB pamięci RAM C2 2800 mhz ... 1080 p .... 1080 p .... 5 klatek na sekundę :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Wazne zeby w dx9 jakos to chodzilo... zobaczcie ile jest modow do pierwszego stalkera , jestem pewien ze w niedlugim czasie po rozpowszechnieniu sie clear sky bedzie mozna wiekszosc efektow z dx10 uzyskac bez takiego framedropa. Moj SoC utyl o jakies 1Gb modow ale wygladal lepiej niz clear sky teraz. te mody miedzy innymi - polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Nie wiem co z tymi wymaganiami bo znalazłem coś takiego: http://www.idg.pl/news/158004.html Wymagania minimalne: *Microsoft Windows 2000 (SP4) / XP /Vista *Intel Pentium 4 mit 2 GHz / AMD XP 2200 + *512 MB Ram *10 GB wolnego miejsca na dysku *karta graficzna 128 MB z obsługą Direct X 9c lub kompatybilna *klawiatura, mysz *połączenie z Internetem do gry multiplayer Wymagania zalecane: *Microsoft Windows XP /Vista *Intel Core 2 Duo E6400 / AMD 64 X2 4200 + *1,5 GBRam *10 GB wolnego miejsca na dysku *karta graficzna 256 MB z obsługą Direct X 9c lub kompatybilna *klawiatura, mysz *połączenie z Internetem do gry multiplayer Choć dziwinie bo nie ma mowy o dx10 :( To wszystko to sobie można w buty wsadzić chyba..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ktoś pisał o gtx 280 w sli - jedną kartę można wyjąć bo póki co sli w CS nie działadziala i skaluje sie bardzo ladnie. tylko co z tego jak z 10-15fps, robi sie 20-30. to jest nadal na granicy plynnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) R2D2-> mnie to bardziej pasuje na copy/paste z SoC, poza tym wymagania minimalne to te, które pozwolą na odpalenie gry w ogóle, a rekomendowane to przeważnie do gry na medium i bez upiększaczy w 1024/768 imo, a to przecież nas nie interesuje. pzd No proszę, a nie pisałem: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " " Pomoc Techniczna - S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla Wymagania sprzetowe Minimalne: 1. System operacyjny Windows XP SP2 / 2000 SP4 2. Procesor Intel Pentium 4 2GHz lub AMD XP 2200+ 3. 512MB RAM 4. 128MB Karta graficzna zgodna z DirectX 9.0 i wpierająca technologię pixel i vertex shader 2.0 (GeForce 5700 lub Radeon 9600) 5. Karta muzyczna zgodna z DirectX 9.0 6. 10GB wolnego miejsca na dysku twardym 7. Napęd DVD-ROM x8 Zalecane: 1. Procesor Intel Core 2 Duo E6400 lub AMD 64 X2 4200+ 2. 1024MB (1GB)RAM 3. 256MB Karta graficzna zgodna z DirectX 9.0 i wpierająca technologię pixel i vertex shader 2.0 (GeForce 7900 lub Radeon X1850) Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 http://www.youtube.com/watch?v=3lXfJkn-Ank&NR=1 wie ktos gdzie taki modzik znajde? Podoba mi sie wizja szaleństwa po zonie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Sulaco - możliwe, nie wiem, czytałem na innym forum wypowiedź kolesia, który napisał, że u niego sli nie działa. /// Premierę w USA przesunięto na 15 września ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Sulaco - możliwe, nie wiem, czytałem na innym forum wypowiedź kolesia, który napisał, że u niego sli nie działa. /// Premierę w USA przesunięto na 15 września ... :o. U nas jak narazie 5 września i mam nadzije ze tak pozostanie. Ciekawe czemu premierę przesuwają... pewnie przez patche itp... Gre na Rosjanach testują dopiero a nie na betatesterach :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 z tego co wyczytałem to jakieś problemy logistyczne w USA mają, w europie wciąż 5 września. Ciekawi mnie tylko czy patch ukaże się w piątek wraz z europejską edycją czy "poczekają UCZCIWIE" jeszcze na amerykańską wersję i wtedy wydadzą łatkę. Jakby tak było to problemy z dystrybucją okażą się jedną wielką bujdą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Kosmiczne wymagania nowego STALKERA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Kosmiczne wymagania nowego STALKERA? czytaj ze zrozumieniem ..... Podane wymagania są kosmiczne i to dosłownie, gdyż PcGamesHardware znane jest z podawania nieprawdziwych informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 czytaj ze zrozumieniem .....Nie wiem kto w tym momencie jest "bardziej rzetelny" ;) Czy gsc podajac duzo zanizone wymagania (co jest oczywiscie podyktowane checia sprzedazy wiekszej ilosci egzemplarzy) czy PcGamesHardware ktore nie owija w bawelne i wali prosto z mostu co bedzie potrzebne zeby zobaczyc wszsytkie eyecandies z przyzwoitym fps ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Nie wiem kto w tym momencie jest "bardziej rzetelny" ;) Czy gsc podajac duzo zanizone wymagania (co jest oczywiscie podyktowane checia sprzedazy wiekszej ilosci egzemplarzy) czy PcGamesHardware ktore nie owija w bawelne i wali prosto z mostu co bedzie potrzebne zeby zobaczyc wszsytkie eyecandies z przyzwoitym fps ;)nie ma co gdybać wyjdzie każdy się przekona na co stać jego sprzęt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 z jednej strony wymagania nie są zawyżone. Zobaczcie, że w DX9 wszystko jest mniej więcej tak jak oczekiwano dopiero w Viście robić się ciekawiej. A to z tego powodu, że zwyczajnie gra pod DX10 jest fatalnie zoptymalizowana albo w ogóle brak w niej jakichkolwiek usprawnień. Ale z drugiej strony dziś obejrzałem ten filmik (http://ru.youtube.com/watch?v=GOdNTQ3TpyM) gdzie koleś gra na viście z max co sie dało ustawić na e6600, 4 gb ram i 8800GT - jak widać gra leci na 20-35 fps co jest świetnym wynikiem jak na kartę za 400 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 z jednej strony wymagania nie są zawyżone. Zobaczcie, że w DX9 wszystko jest mniej więcej tak jak oczekiwano dopiero w Viście robić się ciekawiej. A to z tego powodu, że zwyczajnie gra pod DX10 jest fatalnie zoptymalizowana albo w ogóle brak w niej jakichkolwiek usprawnień. Ale z drugiej strony dziś obejrzałem ten filmik (http://ru.youtube.com/watch?v=GOdNTQ3TpyM) gdzie koleś gra na viście z max co sie dało ustawić na e6600, 4 gb ram i 8800GT - jak widać gra leci na 20-35 fps co jest świetnym wynikiem jak na kartę za 400 zł.Wygląda jak normalny stalker a chodzi średio ;). Mam nadzieje ze to też przez frapsa. Wygląd jednak dużo zależy od aktualnej pogody ;p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Bankowo , w max detalch DX10 w popularnej dzis rozdzialce 1680x1050 plynnie nie bedzie u nikogo bez minimum 8800GT SLI / Crosfire 4850 :/ Stawiam litra zubrowki ze to co pisze to prawda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Na szczęście nie pijam zubrówki. :) Mam nadzieje że na moim konfigu pogram w sensownych detalach(blisko max) w dx9 bo sie mocno bede wnerwiał tym bardziej że jestem właśnie po inwestycji w grafe. Niemniej zobaczy każdy u siebie jak to chodzi i wtedy sie okaże jak to jest zoptymalizowane.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Bankowo , w max detalch DX10 w popularnej dzis rozdzialce 1680x1050 plynnie nie bedzie u nikogo bez minimum 8800GT SLI / Crosfire 4850 :/ Stawiam litra zubrowki ze to co pisze to prawda :( i dlatego u mnie na takie sytuacje stoi Flatron 17" CRT , aby nawet na 1024 ładnie wyglądało :) W 1280 w DX10 ze wszystkim na max z AA4 i AF16 jest średnio 32-45 fps na 8800GTX , w DX9 jest 60-90 średnio . czyli w DX10 około 50% mniej ... jednak , woda , deszcz i cienie - tutaj naprawdę widać różnicę ... dobrze że mam swojego CRT. Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 no to sie pany przejedziecie na tym stalkerze,wiedziałem że niemożliwe jest zrobienie 2 części tak szybko.pozostanie oglądanie efektów deszczu.i cudowne volumentariki swiatlingi i dymingi zostaną .są 2 klimatyczne lokacje .ogólnie zrobiła się bezsensowna nawalanka.dla mnie do soch sie nie umywa.co do wymagań są małe w dx 9, na radkach 9600 zagra w miare na medium.+ proc 2gh.1gb ram. dx 10 zabija kompa.- coracza 2.2gh 3gb ram gf8800,ni działa sli.a i jest krótka.strata kasy czekam na far cry2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 wgrywałem już kilka razy grę i nadal wyskakuje mi błąd przy wczytywaniu zapisanej gry. mody jakie używam obecnie to S.W.O. (S.T.A.L.K.E.R. Weather Overhauled) v2.2 #FDL Sky4CE SkyGraphics Mod v1.77 S.H.A.R.P.E.R-Textures_v.0.95_RECUT endurancemod_v1.1 no_time_limit_on_quests_v0.01 niby wszystkie są ze sobą kompatybilne. już nie wiem co mam począć z tą grą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 po prostu shit happens :D trzeba z tym zyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Baaardzo polecam mod Priboy Story 1.1 (było?) Nowa linia fabularna ,dodali nawet materiały dodatkowe jak filmik ,fotki itp.Zmienione lokacje ,dźwięki ,broń i inne itemy.Grafika też...Dla mnie super.Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja nie wiem , albo Vista zabija skutecznosc DX10 windujac wymagania sprzetowe, albo programisci nie potrafia korzystac z usprawnien w nowym API piszac niewydajny kod. Mialo byc lepiej a tu wychodzi ze jest gorzej. Nie rozumiem tego . Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez satou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Bo ty wierzysz w papke marketingową , dx10 nie pozwala uzyskać lepszej wydajności niż dx9 i takie są fakty na dzień dzisiejszy. Poza tym sterownikom pod viste do grafik dużo brakuje tym z xp i tu automatycznie traci się wydajność przechodząc na samą viste. Co do gierki , to wygląda wyrażnie lepiej niż podstawka , ale wymagania zabijają nawet pod w trybie dx9 , wsysa więcej ramu i więcej ramu z karty(600mb). Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 nom cuś nie tak z tm dx10. liczyłem na co najmniej 30fpsa.ważne że na dx 9 pięknie cyka na słabszych grafach.i są te dwie lokacje naprawde dobre.mimo że uważam go za słabiutka produkcję, to przy crysisie z jego tak chwaloną grafiką i cudownymi efektami i innymi gów.ami na h.j potrzebnymi.jest to hit :D ale drugi raz 20baksów u ruskich bym nie dal. trujki nie kupie no chyba że się przyłożą, ale pierwej obczaje go u pana totka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 ni działa sli.wg mnie dziala Avg: 10.922 - Min: 8 - Max: 14 Avg: 21.174 - Min: 18 - Max: 27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 e co jest w morde musze posprawdzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skull Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 http://br.youtube.com/watch?v=ArT_PqKLGXs&...feature=related beta game play jest ciemno duzo nie widac, ale mozna zobaczyc jak gierka wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 http://www.mediafire.com/download.php?a2s61b647yf Normalna jakość 82mb - x264 800*600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...