Gregor1230 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Ładniejsza jest , ale to co z podpisu i w dx10 all max bez aa w 1280x1024 i rwie ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 szybkie pytanie szybka odpowiedz brac CS czy nie. akurat mam ochote kupic jakas gierke i sie wacham czy wybrac CS'a czy moze cos innego. jesli nie pochulam 1280x1024 w max detalach (dx9) na przynajmniej 30fpsach to raczej mija sie to z celem ;/ wiec panowie da rade czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Ja nie wiem czy wszyscy sobie zdaja sprawe ale ten silnik ma prawie 8lat :lol: (no moze troche mniej bo mniej wiecej 8 lat temu zaczeto prace nad nim) Poczatkowo powstawal z mysla o dx7/8, pozniej z racji "lekko" przesunietej premiery gry wprowadzono dx9 co by gra nie wygladala jak wypuszczona z muzeum, a nastepnie dx10 w drugiej czesci gry. Takze ja bym sie cudow nie spodziewal, xray przebil nawet silnik EA uzywany w nfsach od chyba hp2 az po Carbona ;p Edytowane 1 Września 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 szybkie pytanie szybka odpowiedz brac CS czy nie. akurat mam ochote kupic jakas gierke i sie wacham czy wybrac CS'a czy moze cos innego. jesli nie pochulam 1280x1024 w max detalach (dx9) na przynajmniej 30fpsach to raczej mija sie to z celem ;/ wiec panowie da rade czy nie Jeśli przyjemność z gry Tobie oznacza możliwość hulania na max. detalach, a nie jej klimat/atmosfera, fabula, AI czy "miodność" rozgrywki, to może lepiej nie kupuj. Bez urazy, ale widzę, ze niektórzy pomylili chyba CS z Crysis ;-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) no więc vista 64bitowa najnowsze drivery 177.92 z physx system swieżutko po instalacji (wczoraj) karta 8800GT podkrecona do GPU 760 Shader 1868 Mem 2100Mhz 6GB ramu Corsair Dominator 1066MHz C2D e8500 na 4.4Ghz... wyniki niezłe ale jak na ten sprzet marne... niestety to prawda tylko jeden rdzeń aktywny... gra od aż 120 klatek rypie sie do około 30 w 1280x1024 na full detale najwyższe. bez AA of kors ..a i jeszcze 4 GB readyboost OCZ Rally 2 ale da sie spokojnie grać... oto obrazki a na nich ilość klatek widnieje... Edytowane 1 Września 2008 przez Elviso26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Jest też nadzieja, że przesunęli premierę, żeby zoptymalizować CS'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Jeśli przyjemność z gry Tobie oznacza możliwość hulania na max. detalach, a nie jej klimat/atmosfera, fabula, AI czy "miodność" rozgrywki, to może lepiej nie kupuj. Bez urazy, ale widzę, ze niektórzy pomylili chyba CS z Crysis ;-) . gdybym pomylil przyjacielu CS z crysis to bym sie nie pytal czy bedzie chulac czy nie. owszem liczy sie dla mnie miodnosc/atmosfera i cala otoczka jednak jak ma mi rwac giera a ja wydaje kase na sprzet to wole poczekac az ulepsze hardware niz pakowac sie w gierke ktorej moj pc nie uciagnie na max a po to w koncu wydajemy kase na coraz to nowsze bebechy by sie cieszyc super grafa i innymi bajerami. zreszta gdyby sie dla mnie grafika liczyla to bym skonczyl grac w SC:BW juz 8 lat temu a nie wciaz zagrywal sie nocami :P jak juz mowilem niewiele jest teraz tytulow wartych uwagi a takim z cala pewnoscia jest CS kupic kupie napewno ale czy akurat dzisiaj (bo zanim gierka dojdzie to bedzie czwartek czyli weekend bylby spedzony na graniu ;]) tego nie wiem. moze lepiej zainwestowac w grida i popykac online. ot i to caly sek w mym pytaniu Edytowane 1 Września 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 @Elviso26 a jak wygląda sprawa fps w jakieś dużej zadymie, jest te 25-30fps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 no więc vista 64bitowa najnowsze drivery 177.92 z physx system swieżutko po instalacji (wczoraj) karta 8800GT podkrecona do GPU 760 Shader 1868 Mem 2100Mhz 6GB ramu Corsair Dominator 1066MHz C2D e8500 na 4.4Ghz... wyniki niezłe ale jak na ten sprzet marne... niestety to prawda tylko jeden rdzeń aktywny... gra od aż 120 klatek rypie sie do około 30 w 1280x1024 na full detale najwyższe. bez AA of kors ..a i jeszcze 4 GB readyboost OCZ Rally 2 ale da sie spokojnie grać... oto obrazki a na nich ilość klatek widnieje... no wiec - troche nedzie to wyglada na tych screenach domyslam sie ze nie powlaczane cienie i efekty swietlne - stad taki FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 gdybym pomylil przyjacielu CS z crysis to bym sie nie pytal czy bedzie chulac czy nie. owszem liczy sie dla mnie miodnosc/atmosfera i cala otoczka jednak jak ma mi rwac giera a ja wydaje kase na sprzet to wole poczekac az ulepsze hardware niz pakowac sie w gierke ktorej moj pc nie uciagnie na max a po to w koncu wydajemy kase na coraz to nowsze bebechy by sie cieszyc super grafa i innymi bajerami. zreszta gdyby sie dla mnie grafika liczyla to bym skonczyl grac w SC:BW juz 8 lat temu a nie wciaz zagrywal sie nocami :P I o to chodzi!!! Miałbym prośbe do elviso25 mógłbyś zapodać screeny z jakimiś zmiennymi warunkami atmosferycznymi? Jakiś deszczyk, albo nocą. w momencie jakiejś walki. Wtedy gdy sie dużo dzieje na ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Ojoj :( Mam nadzieje że przez te 5 dni troszkę to poprawią :) Chociaż jakiś pacz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 no wiec - troche nedzie to wyglada na tych screenach domyslam sie ze nie powlaczane cienie i efekty swietlne - stad taki FPS Dokładnie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) no więc vista 64bitowa najnowsze drivery 177.92 z physx system swieżutko po instalacji (wczoraj) karta 8800GT podkrecona do GPU 760 Shader 1868 Mem 2100Mhz 6GB ramu Corsair Dominator 1066MHz C2D e8500 na 4.4Ghz... wyniki niezłe ale jak na ten sprzet marne... niestety to prawda tylko jeden rdzeń aktywny... gra od aż 120 klatek rypie sie do około 30 w 1280x1024 na full detale najwyższe. bez AA of kors ..a i jeszcze 4 GB readyboost OCZ Rally 2 ale da sie spokojnie grać... oto obrazki a na nich ilość klatek widnieje... Jak na taki sprzęt prezentuje się to bardzo źle. Grafika bardzo przeciętna, a fps dzwiacznie niestabilny (strach pomyśleć co byłoby na słabszym sprzęcie). Trzeba poczekać na jakieś konkretne optymalizacje; póki co napewno nie kupię nowego S.t.a.l.k.e.r.a. Skoro są problemy techniczne to zapewne i w pozostałym zakresie usterek nie brakuje, a po Gothicu 3 mam dużą awersję do gier niedopracowanych :wink: . A propos - jak przedstawia się ogólny poziom dopracowania gry ? Czy poza niezoptymalizowanym silnikiem są inne poważne błędy? Edytowane 1 Września 2008 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 U mnie nie ma różnicy czy ostra walka, noc z burzą i deszczem czy coś innego FPS cały czas taki sam do 20 FPS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 U mnie nie ma różnicy czy ostra walka, noc z burzą i deszczem czy coś innego FPS cały czas taki sam do 20 FPS :) A sprawdzałeś jak to działa na twoim laptopie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 LCC dziwi mnie to co piszesz bo przyznam ze gre pobrałem po twoim ostatnim poscie bo nie mogłem uwierzyć ze tak marnie chodzi.. i sam widzisz powyżej ze jest znacznie lepiej a mam kartę słabszą niż ty (chyba ze ty masz 8800GTS ten stary model sprzed 2 lat) bo mysle ze skoro działa jeden rdzeń procesora to to ze mam wykrecony wysoko ponad 4 Ghz niewiele zmienia... zaraz sprawdze w biosie ustawie na 3GHZ i porównam... przypuszczam ze róznicy nie będzie... btw fajne screeny... kurde ni w ząb nie kumam po rusku napisów... co w tym "obejsciu" trzeba zrobić by z niego wyjsć i dostać giwere jakąś ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 gdybym pomylil przyjacielu CS z crysis to bym sie nie pytal czy bedzie chulac czy nie. owszem liczy sie dla mnie miodnosc/atmosfera i cala otoczka jednak jak ma mi rwac giera a ja wydaje kase na sprzet to wole poczekac az ulepsze hardware niz pakowac sie w gierke ktorej moj pc nie uciagnie na max a po to w koncu wydajemy kase na coraz to nowsze bebechy by sie cieszyc super grafa i innymi bajerami.Dlatego, tez doradziłem żebyś nie kupował. Po co masz się niepotrzebnie "stresować" brakiem DX10, 4xFSAA, Volumetric Light, Soft Particles itp. "wodotrysków". Ja takie mam na podwórku, bez odpalania kompa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) A u mnie Vista 32 , wszystko na maxa w DX10 AAx4 i AFx16 najbardziej wali w obozie czystego nieba przy wschodzie słońca wtedy jest 20 - 25 fps, natomiast podczas gry w dzień 32-45 , w nocy do 60 a w niebo w nocy jak chmury podświetla nawet i 150 było rozdziałka 1280x1024 parę scrinów: zadyma nie obcina fps , tylko oświetlenie. Edytowane 1 Września 2008 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) A widzisz a ja zrobilem tobie na zlosc i wlasnie zamowilem :D najwyzej bede tylko przeklinal developerow za spartolona robote i wyczekiwal patchy PS. dx10 u mnie nie wchodzi w gre gdyz vista nie zagosci na mym piecu ;P PS 2. otoczenie i modele postaci daja rade i naprawde niezle to wyglada jednak modele broni dalej jakies takie nijakie :/ lepsze juz widzialem w niejednym szrocie chocby mortyrze:D ale gameplay pewnie sie nie zmienil bardzo w stosunku do soc mam nadzieje Edytowane 1 Września 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 @Jake79 Wszystko na maxa, 1280x800, DX10 bez AA... na lapku jest slideshow 2 FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Różnica w dx10 jest minimalna , także nie ma co sobie gitary zawracać. Także kolejna gra gdzie siłe pakują dx10 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 w dx10 jedyne co dorzucono to efekty związane z deszczem (krople wody, spływająca woda po modelach, 'namoknięte' tekstury/ dla jedynych trąci plastikiem innym w tym mi bardzo się podoba w każdym razie bardzo dyskusyjne są te eye-candy ;)) i chyba większą ilość obiektów (trawa/kamienie/drzewa) jedyna nadzieja (powtórzę się już chyba z 10 raz), że GSC wyda od razu patcha na optymalizacje bo inaczej gra pod Vistą dla 90% osób nie będzie miała sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 kurcze ale kaszanki narobiłem sobie niechcący.. zagapiłem się i kliknąłem rozdzialkę 2560x1600 na CRT 22 cale i mi zniknąl obraz... jak mozna to teraz przywórcić jakiś safe mode czy coś ta gra ma??? pomocy bom debilstwo uczynił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 wyedytuj user.ltx masz go w dokumentach wszystkich userów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Na IGN ukazała się recenzja gry(UK): http://pc.ign.com/articles/906/906864p1.html Musze przyznać, ze oddaje w dużej części moje odczucia co do gry (po paru godzinach grania). Więcej jest w niej Clear Sky, niż Stalker (niestety). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Jeśli przyjemność z gry Tobie oznacza możliwość hulania na max. detalach, a nie jej klimat/atmosfera, fabula, AI czy "miodność" rozgrywki, to może lepiej nie kupuj. Bez urazy, ale widzę, ze niektórzy pomylili chyba CS z Crysis ;-) . Atmosfera , Miodnosc jak najbardziej ale czy ogladanie najnowszego Tomb Raidera na starym wypalonym rubinie to to sam o co ogladanie tego filmu w Full HD na Sharpie LC42 XD1 ??? Krew mnie sie gotuje jak co niektorzy nie moga zbolec , skrecaja sie ze zlosci ze ktos lubi grac w gry w max detalach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 wyedytuj user.ltx masz go w dokumentach wszystkich userów dzięki za radę.. :respekt: udało się jak uzyłem rrefresh locka i zmieniłem na 60Hz to sie odpaliło i zmieniłem szybko rozdzialkę na 1920x1440... POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Na IGN ukazała się recenzja gry(UK): http://pc.ign.com/articles/906/906864p1.html Wygląda na to, że z oryginalnego pięknego pomysłu została strzelanka + grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Krew mnie sie gotuje jak co niektorzy nie moga zbolec , skrecaja sie ze zlosci ze ktos lubi grac w gry w max detalach . Widze, ze kolega ma zdolności czytania miedzy wersami :wink: . Złość? Jeśli już to sarkazm prędzej, ale nie podyktowany tym ze ktoś lubi grac na max. detalach, tylko kierowaniem się przy wyborze gry jej wyglądem na ekranie, a nie fabula czy klimatem (sorry, ale takie na początku odniosłem wrażenie). P.S. Ja tam wole Citizen Kane na Rubinie, niż Tomb Raider na Sharpie :wink: Edytowane 1 Września 2008 przez ifrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Wygląda na to, że z oryginalnego pięknego pomysłu została strzelanka + grafika. recenzja jest w miarę poprawna choć np. znajdzmiemy w niej stwierdzenia, że walczymy ze zbyt dużo ilością, b.dobrze kierowanych przez AI npc, którzy świetnie miotają granatami stwierdzenie to jako minus tam potraktowano więc... ocenę podejrzewam, że zaniżono również ze wzg na tandetną jakość nagrań w j.angielskim, a to nas nie interesuje ;) Edytowane 1 Września 2008 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...