Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

ot i się posypało gęstym gromem.

a mnie dzień po rosyjskiej premierze na jednym forum z błotem zmieszali , co stalker bug co ty pier.. lamo

już im się tak nie uśmiecha tępym wałom.nie napisze jakie to forum.

na tym forum jedynie widze jakies kompetentne wypowiedzi.bo wy gracie i recenzujecie bez podlizki, a niektórzy to chyba wypowiadają się na podstawie filmików z you tube.łoooo jaki zajeb...y dym, łooooo mokre powierzchnie,te stalker jest zajebi....y, nie może być hu....y.

Edytowane przez elfuego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ot i się posypało gęstym gromem.

a mnie dzień po rosyjskiej premierze na jednym forum z błotem zmieszali , co stalker bug co ty pier.. lamo

już im się tak nie uśmiecha tępym wałom.nie napisze jakie to forum.

na tym forum jedynie widze jakies kompetentne wypowiedzi.bo wy gracie i recenzujecie bez podlizki, a niektórzy to chyba wypowiadają się na podstawie filmików z you tube.łoooo jaki zajeb...y dym, łooooo mokre powierzchnie,te stalker jest zajebi....y, nie może być hu....y.

pewnie z gram.ru znaczy gram.pl

Btw gra ktoś w multi w to ? Są serwery pełne ? Może zainstaluje i tylko w MP pogram do czasu wydania patcha PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw gra ktoś w multi w to ? Są serwery pełne ? Może zainstaluje i tylko w MP pogram do czasu wydania patcha PL.

Tylko pewnie każdy ma inną wersje skoro co graj to inna wersja patcha. Ja teraz zainstalowałem ten angielski patch na wersje PL według opisu zamieszczonego przez forumowicza Lysyn, zacząłem grać od początku bo save nie działa i patrze tylko czy coś na plus zmieniło się w początkowym levelu bo dalej grać pewnie nie będę, aż do czasu 5 czy 6 patcha i wtedy może dam CS jeszcze jedną szansę.

Ciekawe na jakiej wersji serwery stoją chyba zaraz wyciągnę CS z szafki i sprawdzę.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strzeliles mi w kolano z dwururki wlasnie. Jesli bedzie bardziej grywalne niz SP to przepadlem na chwilke ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko pewnie każdy ma inną wersje skoro co graj to inna wersja patcha. Ja teraz zainstalowałem ten angielski patch na wersje PL według opisu zamieszczonego przez forumowicza Lysyn, zacząłem grać od początku bo save nie działa i patrze tylko czy coś na plus zmieniło się w początkowym levelu bo dalej grać pewnie nie będę, aż do czasu 5 czy 6 patcha i wtedy może dam CS jeszcze jedną szansę.

To wspaniale po prostu... niemniej dzięki za odpowiedź ;).

Na stalkerfiles też pusto ;o. Mody sie nie biorą za Clear Sky ? :|. Rzeczywiście mogli gre później wydać skoro ma tyle bugów.

Strzeliles mi w kolano z dwururki wlasnie. Jesli bedzie bardziej grywalne niz SP to przepadlem na chwilke ^^

To panowie może jednak jakaś ustawka MP ? W grupie zawsze raźniej :). Tylko każdy musi mieć taką samą wersje gry ;].

Ciekawe na jakiej wersji serwery stoją chyba zaraz wyciągnę CS z szafki i sprawdzę.

Dzięki za fatygę ;). Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem 2 serwery na wersji 1.5.01 czyli takiej jak nasza PL i cała masa na 1.5.03 czyli taka jak mam teraz po wgraniu tego patcha angielskiego o czym pisałem wyżej i również cała masa 1.5.04, ale to wersja RU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze za jakis czas wyjdzie plytka do kupienia z pachami :D Wlasnie doszedlem do momentu ze gra caly czas wywala na pulpit ;/

Narazie to pretendent do nagrody BOTY - Bugs of the year

kilka postow wczesniej masz solucje strona 28-29 bodajrze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilka postow wczesniej masz solucje strona 28-29 bodajrze ;]

Ja wiem jest solucja do tego tylko ze zastanawiam sie czemu my gracze mamy robic jakies dzikie manewry lacznie z odtanczeniem rytualnego tanca przed zaczeciem gry.

Co bedzie jak inni "tworcy" pojda w te slady? Bedziemy dostawac w pudelku takie gnioty i zamiast instrukcji do gry bedzie tutorial latania, szukania pomocy u graczy.

Ale musze powiedziec ze niektore bugi sa nawet smieszne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedłem do Limańska i nadal podtrzymuje swoje zdanie, że CS zasługuje co najwyżej na miano dodatku do SoC, i to kiepsko wykonanego dodatku. Nowości w grze praktycznie nie ma. To co dodali było już daaawno temu w zmodowanym SoC. Najbardziej rzucającą się w oczy "nowością" są nowe bugi. ;)

Fabuła... no cóż nie mogę oceniać całości bo nie przeszedłem, ale to co widać do Limańska nie porywa.

Ekonomia w grze też nadal leży. Praktycznie mam już wszystko pomodowane, rozbudowane i teraz mogę wydawać siano praktycznie tylko na przewodników. Tylko co w tym fajnego?

Dziś zainstaluje ponownie, dołączę wreszcie do jakiejś frakcji i wytnę przeciwną. To chyba jedyne co można zrobić by się totalnie nie nudzić chodząc po mapach. Bieda, bieda, bieda...

P.S. Czy tylko mnie się wydaje, że "wolność" w CS to po prostu wojsko z SoC ze zmienioną nazwą? Wszyscy łażą w wojskowych "wdziankach". No i ten obóz Czystego Nieba do którego można wejść tylko z przewodnikiem bo normalnie mamy płot dookoła ;) ehh... szkoda gadać.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktycznie mam już wszystko pomodowane, rozbudowane i teraz mogę wydawać siano praktycznie tylko na przewodników. Tylko co w tym fajnego?

Poczucie dobrobytu? :wink:

Grę zarzuciłem po buszowaniu mocnym w Kordonie.Poczekam....Nie chcę śmiecić sobie odczuć.Szkoda mi kasy przedwcześnie wydanej -w połączeniu z mandatem 3-stówkowym i kilkoma wydatkami innymi.. :sad:

Nie to ,że szkoda ale, bo jednak gra mi się podoba ale i tak n ie gram w nią obecnie ,a zły moment sobie "wybrała" na "bycie kupioną"(wiem ,ze zganiam i personifikuję :D ).Trudno....Zawodu nie odczułem wielkiego bugami zza Buga ,gdyż miałem nie raz okazję zaglądać do sąsiadów ze wschodu więc coś tam wiem o ich "staranności".Jak już gdzieś napisałem -nie wierzę w ateizm ludzi komuny dawnego USSR.Piloci, kosmonauci, marynarze czy górnicy(oraz inni w pracach niebezpiecznych) mając świadomość precyzji wykonania i solidności sprzetu "zdjełano w cccp" ....oni musieli ,po prostu musieli się modlić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja z IGN.

Edit.

CD projekt informuje, że trwają prace nad patchem 1.04 do gry S.T.A.L.K.E.R.: Czyste Niebo. Wydany w zeszłym tygodniu patch 1.01 (#01), to w rzeczywistości łatka, która aktualizuje grę do wersji 1.5.01. Polskie wydanie gry S.T.A.L.K.E.R.: Czyste Niebo posiada wszystkie poprawki tej aktualizacji i są one zaimplementowane w wersję instalacyjną. Od chwili oddania polskiego mastera do tłoczni powstały kolejne buildy gry, stąd różne kraje mogą mieć inne wersje. Jednak na podstawie tych kolejnych buildów, nie zostały opracowane samodzielne aktualizacje. Producent gry GSC skupił się na zebraniu wszystkich poprawek, które zostaną wydane w patchu #04, aktualizującym grę do wersji 1.5.04.

Polski wydawca gry testuje obecnie wersję BETA tego patcha. 1.04 multilanguage patch zostanie udostępniony graczom na całym świecie (także w Polsce) w najbliższych dniach. Z przyczyn technicznych, nie było możliwe poprawienie ścieżek audio w polskiej wersji językowej. CD Projekt planuje wydanie specjalnego hotfixa dla polskiej edycji gry, który będzie balansował głos lektora względem głosów postaci.

źródło:TwojePc.pl

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CD Projekt planuje wydanie specjalnego hotfixa dla polskiej edycji gry, który będzie balansował głos lektora względem głosów postaci.

Świetna wiadomość.Szkoda tylko ,że nie polali lektorowi kielicha przed pracą -facet jest niemal replikantem automatów softowych do czytania typu Ewa czy jakieś tam. Edytowane przez miron72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to Caleb kiedy mozemy sie spodziewac recki CS'a ? ;p

Hmmm, moi drodzy skąd takie domniemania? :> :D Hehe, no dobra, coś będzie ale nie tak po łebkach, bo ja muszę temat obadać dokładnie, żeby sie wypowiedzieć. Poza tym trwaja prace nad innymi tytułami. Niemniej mogę obiecać, że jak pojawi się stosowny patch to sie za STALKERA biorę :>

PS: tymczasem zapraszam do recenzji Wieśka http://www.purepc.pl/wiedzmin :D A już niedługo zdecydowanie nowsze tytuły :>

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc sprawa wygląda tak:

Dołączyłem już jakiś czas do "Powinności" i tak kupowałem i naprawiałem rzeczy, robiłem zadanka itp. Musiałem iść na Jantar żeby zrobić misję ale dostałem troszkę po głowie i chciałem się wrócić naprawić pancerz i broń. Biorę przewodnika do Bazy Powinności wchodzę i tu nagle trach... Wszyscy do mnie strzelają, uznali mnie za wroga czy jak. WTF?! Wyłączyłem grę i zobaczę czy jak ją 2 raz włączę to znowu będzie ten bug... Chyba że to nie bug :/

// Już znowu mnie polubili :lol:

Edytowane przez Manhunt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Help?

Miał ktoś taki problem?

Jestem na wieży ciśnień obieram sygnał od uwięzionych stalkerów,a po chwili wyskakuje mi ze mam się z kims skontaktować

po czym nie zaznacza mi tego na mapie a po jeszcze jednej chwili wyskauje mi zadanie - zajmij pozycję na dachu z zadania w Jantarze

i tam mnie strzałka kieruje WTF [ciach!]...!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za link do patcha :D

Lista zmian (poniżej wklejona)

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - Stany gry (SAVE) zapisane w wersji 1.5.01 gry nie działają w wersji 1.5.04

Zmiany:

MultiSample Anti Aliasing

Dodano nowe osłony.

Lepsze dynamiczne oświetlenie.

Balans walki: część wrogów silniejsza.

Zmiany balansu ekonomicznego.

Dodano cele drugorzędne.

Zmieniono część animacji w grze wieloosobowej.

Lepsze sortowanie przedmiotów w PDA.

Można rozmawiać z postaciami bez chowania broni.

Dodano opis skrytki podczas zakupu informacji o niej.

Dodatkowe informacje do dymków wyświetlanych w PDA.

Zmieniono towar u części handlarzy.

Zmieniono balans symulacji.

Dodano możliwość odzyskania rzeczy po obrabowaniu na wysypisku. Tylko część

pieniędzy jest zabierana.

Dodano nagrody za dołączanie do frakcji.

Zmieniono system filtrowania wiadomości w PDA.

Dodano flary w Limańsku i Czerwonym Lesie.

Zwiększono nagrodę za schwytanie wroga w wojnach frakcji.

Nazwy zapisów gry nie mogą zawierać nawiasów kwadratowych.

Dodano zlokalizowane komunikaty w konsoli i hudzie.

Dodano pasek wytrzymałości do hudu.

Dodano możliwość przekładania amunicji za pomocą dwukliku.

Dodano autozapis po filmiku początkowym.

Dodano przedmioty do tajnych lokacji na bagnach.

Dodano możliwość ulepszania egzoszkieletu przez Powinność.

Dodano możliwość ulepszania AC-96/2 przez Wolność.

Zwiększono liczbę pieniędzy, którą ma handlarz u bandytów.

Zwiększono prawdopodobieństwo otrzymania zadania zwrotu przedmiotu w kordonie, agropromie i magazynach.

Usunięto niezniszczalność snajpera w opuszczonym szpitalu.

Podczas emisji gracz nie traci kontroli jeśli jest ukryty.

Zwiększono obrażenia potworów od granatów.

Ulepszono ceny kamizelek i amunicji.

Poprawki:

Optymalizacja (ok. 5%).

Ogólna stabilność gry.

Naprawiono błędy zapisywania, które powodowały częste crashe podczas długich gier.

Zwiększono prędkość wczytywania o ok. 10-15%.

Naprawiono błąd z emisją.

Usunięto błąd, który powodował że postacie biegały z aktywnymi granatami w ręku.

Naprawiono losowe włączanie muzyki, wyłączonej w menu.

Poprawiono błędy skrytek, takie jak znikanie przedmiotów.

Naprawiono błąd z celami misji.

Poprawiono błędy części celów drugorzędnych.

Poprawiono algorytmy przewodników. Dostępne jest teraz więcej lokacji.

Poprawiono błąd, który powodował że gracz stawał się wrogiem czystego nieba.

Poprawiono punkt startu gracza w lokacjach.

Poprawiono detektor i jego działanie z anomaliami i artefaktami.

Poprawiono nagrodę w bazie Powinności.

Małe poprawki w PDA i menu multiplayer.

Naprawiono błąd, który powodował crash przy przyłączeniu się do Powinności.

Poprawiono animację śmierci mutantów.

Poprawiono przedmioty w skrzynkach.

Poprawiono drzewa i ich zachowanie względem kul. Teraz przebija je karabin maszynowy.

Ulepszono wygląd części obszarów pod wpływem anomalii.

Ulepszono wygląd części stalkerów Wolności.

Poprawiono błędy tekstowe.

Poprawiono błędy, które uniemożliwiały ulepszanie części przedmiotów.

Poprawiono błąd, który powodował że nie dało się używać granatów.

Postacie nie dają już celów drugorzędnych podczas ataków i obrony obozów.

Niektórzy handlarze mają teraz ulepszone bronie w ofercie.

Dodano schrony przed emisjami w Mrocznej Dolinie.

Poprawiono błąd aktywacji detektora

Poprawiono spadek FPS w głównym menu.

Poprawiono double super-sampling buffering.

Poprawiono błąd z noktowizorem, który działał po zdjęciu kombinezonu.

Poprawiono wygląd fontów pod DX10.

Poprawiono błędy przypisywania klawiszy w opcjach.

Poprawiono historię drużyn.

Poprawiono błędy związane ze zbyt dużą liczbą amunicji w obozach, co powodowało crashe gry.

Poprawiono błędy z zapisanymi stanami gier, które powodowały wiele losowych błędów podczas gry.

Naprawiono błąd, który powodował że handlarz bandytów zabierał pieniądze za ukończenie misji przejęcia pchlego targu.

Naprawiono błąd, który uniemożliwiał przejście do głównej misji w Limańsku bez ukończenia misji dla Czystego Nieba z przejęciem mostu.

Poprawiono błąd zapisu w tej misji.

Poprawiono błąd, który powodował crash podczas konwersacji z dowódcą wolności w bazie najemników.

Poprawiono ścieżki patroli w magazynach wojskowych - powodowały crashe.

Poprawiono błąd, który pojawiał się podczas rozmowy z dowódcą Wolności po przyniesieniu PDA i zamknięciu za szybko okna rozmowy.

Naprawiono błąd podczas napadu.

Poprawiono błąd który powodował że inżynier Wolności nie zabierał PDA przyjaciela.

Naprawiono błąd, który uniemożliwiał pracę "pogadaj z szalonym Napr" jeżeli wypuszczono już kopaczy z obozu.

Poprawiono błąd w kordonie który powodował że karabin strzelał mimo, że strzelec już nie żył.

Naprawiono błąd, który powodował crash podczas wejścia do Mrocznej Doliny.

Naprawiono błąd, który powodował crash jeżeli za wcześnie wysadzi się bazę najemników.

Poprawiono różne losowe crashe.

Poprawiono błędy w wojnach frakcji.

Drużyny nie opuszczają punktów kontrolnych.

Poprawiono błąd, który powodował crasha przy próbie wczytania ostatnio zapisanej gry przy braku zapisów.

Naprawiono błąd z podwójnym wyrzucaniem przedmiotu przy otwartym oknie ekwipunku.

Naprawiono błąd, który powodował za wczesną aktywację przejść pomiędzy poziomami.

Naprawiono błąd, który uniemożliwiał wykonanie misji "Zabij ślepe psy" jeżeli kopacz sam je zabił.

Poprawiono błąd, który powodował crasha jeśli przyniosło się za mało przedmiotów w ramach misji.

Naprawiono błąd, który powodował crasha gdy wszyscy członkowie zespołu który dał misję graczowi umierają.

Poprawiono częste crashe serwera i klienta w grze multiplayer.

Poprawiono błąd, który powodował znikanie ulepszeń broni, gdy odeszło się od nich daleko.

Naprawiono błąd, który uniemożliwiał zniknięcie informacji, że gracz opuścił teren.

Poprawiono błędy związane z emisjami, w tym crashe.

Gra wieloosobowa:

Dodano mapę Baza naprawcza

Zmieniono balans gry wieloosobowej.

Poprawiono błąd ze wskaźnikiem zdrowia, spowodowany użyciem medkitu podczas bycia niezniszczalnym.

Poprawiono błąd z ekwipunkiem, który występował po śmierci w różnych w trybach gry.

Naprawiono błąd, który powodował pauzę po połączeniu klienta.

Ulepszono menu zakupów.

Poprawiono wsparcie dla BattleEye.

Poprawiono system uaktualnień.

Poprawiono niewłaściwe informacje o błędach.

Poprawiono błąd z przenoszeniem przedmiotów w plecaku.

Poprawiono rozproszenie pocisków.

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie załamujcie mnie, że ten patch tak mało wnosi ... bo liczyłem, że już bedzie można w miare komfortowo pograć ...

To jest ten patch co Rosjanie już go wcześniej mieli a ja myślałem ze to już ten 2 patch ;o. Moze z premierą w US (15 września) wydadzą następnego patcha :lol: i znów trza bedzie czekać na wersje pl (chociaż jak trick z rejestrem zadziała to ja instaluje wersje ENG).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi