Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Szybkie pytanie, opłaca sie dać za pakiet Stalker + Czyste Niebo + książka Piknik na skraju drogi 122zł? Taka cena jest na gram.pl za pakiecik

I druga sprawa, czy jest szansa ze gra pójdzie jakoś sensownie na moim kompie? Konfig w podpisie (a64 1.8GHz, 1.5GB ramu, 8600GT) ewentualnie na lapku (2x2GHz, 3GB, 9300M)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-STCS\screenshots

Dzięki :]

Dobrze schowane :D

btw.

Jestem teraz w czerwonym lesie i mam problem z przejściem do posterunku stalkerów. Strasznie dużo mutantów. Która droga jest najbezpieczniejsza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie, opłaca sie dać za pakiet Stalker + Czyste Niebo + książka Piknik na skraju drogi 122zł? Taka cena jest na gram.pl za pakiecik

I druga sprawa, czy jest szansa ze gra pójdzie jakoś sensownie na moim kompie? Konfig w podpisie (a64 1.8GHz, 1.5GB ramu, 8600GT) ewentualnie na lapku (2x2GHz, 3GB, 9300M)

W sumie sie opłaca ale z książki ja nie byłem zachwycony ;]. Za krótka, za słaba i w ogóle taka nijaka. Co do sprzetu, bedzie średnio szczególnie z powodu 1 jaja (mimo ze Czyste Niebo nie umie 2 wykorzystać). Na pełnym oświetleniu dynamicznym pewnie pograsz jako tako ;). Jest dużo opcji graficznych do skorygowania + plus masz tweak guide wiec z FPS'ami z dobraniem detali do sprzętu nie powinno być problemu (tylko jest to czasochłonne).

http://www.tweakguides.com/ClearSky_1.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za tego moda, zaraz potestuję a w miedzyczasie mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego ludzie od ulepszeń nie chcą brać pendrive-ów które zamawiali? Znów jakiś bug? Czy da się coś z tym zrobić

Bug, ale gdzieś był fix. Jak znajdę, to podeślę link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec anie dostałeś już zadania odnaleźć pda ?

ktore PDA? w trakcie rozmowy doktorek powiedzial mi o jakichs stalkerach co wyniesli plany psi_dewajsa, wyszedlem i nie mam zadnych misji glownych i pobocznych oraz drzwi do doktorka sa zamkniete.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde znowu ma problem. Jestem już w czerwonym lesie i zahaczyłem o magazyny wojskowe. Mam 3 pendrive z danymi do ulepszenia pancerza, tylko nie ma tego komu zanieść. Myślałem , że to dla doktorka ale nie, ani też dla mechanika z wysypiska i dla leśnika. Po za tym nadal brakuje mi 2 dla mechanika z Kordonu (nikt już mi nie daje danych o schowkach jak i zadań) i 1 dla modera z Powinności (to samo). Znalazłem wszystkie dla kolesia z bagien, wolności w Dolinie Mroku i stalkera z Agropromu. Przez te bugi niczego nie jestem pewien w tej grze.

Edit

Jest jakiś moda żeby "bułat" miał więcej miejsc na artefakty ? Dwa to zdecydowanie za mało.

Edit 2

Można grać na takich ustawieniach bez straty jakości a zyskać cenne klatki:

post-116203-1223817558_thumb.jpg post-116203-1223817564_thumb.jpg post-116203-1223817570_thumb.jpg

Ja nie widzę różnicy miedzy nimi a maksymalnymi ( no może minimalna :P)

Zmieniłem jeszcze kilka wartości na:

r1_ssa_lod_a 96.

r1_ssa_lod_b 64.

r1_tf_mipbias 0.5

r2_ssa_lod_a 96.

r2_ssa_lod_b 64.

r2_tf_mipbias 0.5

r2_ssao_blur on

r2_sun_details on

r3_dynamic_wet_surfaces_far 100.

r3_dynamic_wet_surfaces_sm_res 1024 (można dać max 2048)

r__dtex_range 175

r__tf_aniso 16

r2_mblur 1 ( nie dział z z rozszerzonym oświetleniem dynamicznym)

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flowers 4 Caleb :wink:

Naprawdę fajna recenzja (choć jak dla mnie jednak ciutkę rozlazła :wink:). Dobre wyważenie humorystyki. Ciekawe uwagi i przemyślenia (chociaż leciutki chaosik :wink:; nie myślałeś żeby trochę usystematyzować strukturalnie, jak mówi mój professore?). Do tego kilka naprawdę świetnych fraz np. " Przyjrzyjmy się zatem z bliska, czy promieniowanie Zony nadal jest tak silne, jak kiedyś ..." (to twoje własne? - naprawdę niezłe). Ogólnie solidny poziom.

Dla mnie jednak promieniowanie było i jest chyba za słabe. Za dużo niedoróbek. Choć po twojej recce może się skuszę; napisałeś, że po ostatniej łatce jest git, czy tak?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za słowa uznania :) Zdążyłem już przywyknąć do samych slow krytyki – więc miło mi tym bardziej. Nad zwięzłością tekstów pracuję – sami zobaczycie od następnych recenzji – dla malkontentów dodam, że nowych gier :> Niestety/stety lubię pisać, więc mnie pióro świeżbi ... Ze względów formalnych, teksty bedą ukazwyać się zgodnie z harmonogramem wydań w PL nie u wujka w Rosji i cioci z Ameryki :D :>

"Przyjrzyjmy się zatem z bliska, czy promieniowanie Zony nadal jest tak silne, jak kiedyś ..." to moja wesoła twórczość, brzmi nieźle, ale nie przesadzajmy :D

Gierkę na patchu 10.0.4 polecam – śmigała u mnie nieźle i bez jakichś tragicznych błędów, poza tymi nieszczęsnymi wylotami do pulpitu. Ofc bądź wyrozumiała, daj jej szansę, a będzie to miłość obustronna – klimat rekompensuje niemal wszystko :>

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No patch 1.505 daje rade - wczesniej zaraz po zakupie gralem na vanilla i wyjscie do pulpitu byly tak co 3 minuty :lol2: Teraz juz 3 dzien w zonie leci i tylko 2 razy wylecialo na tapete. Swoja droga ja rowniez z kasa wiekszosc czasu krucho, nie wiem jak wy to robicie ale ja za rozwalenie wolnosci dostalem raptem 15k nagrody + zelazo ktore przydzwigalem. No ale im dalej tym artefakty lepsze i tak kasa jest, i SEVA + 2x gravi - mamy 110 udzwigu + costam jeszcze i bieganie sie nie zuzywa :) Teraz to fajnie sie pyka nie powiem

EDIT

Nie chwal K#$%^& dnia przed zachodem slonca. :angry:

Czemu te zafajdane drzwi sa zamkniete? bylem tam juz wczesniej raz i bylo ok teraz nic sie nie da zrobic. Z lesnikiem nie gadalem jeszcze, chce sie dostac do army warehouses - jest jakas inna droga? Kolo pchlego targu nie przejde bo pisze ze nie znam tej drogi :(

Dołączona grafika

[url=http://g.imageshack.us/img505/sssledziq101608011840reuc8

Edytowane przez sledziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi