Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie jak wy marudzicie, o błędach nie będę pisał bo pisałem już to w tym topicu zaraz po premierze niech każdy zagra sobie na wersji nie spatchowanej 1.0 to zobaczycie co się tam wyprawia :D , albo cofnijcie się gdzieś do początku topicu i poczytajcie. Przeszedłem grę 2 razy bez patcha i później z jakimś nowszym patchem i jedyną rzeczą która jeśli chodzi o AI mnie wprawiała w śmiech to celność granatami i uberwzrok w nocy reszta OK nie miałem problemu z przejściem gry na hardzie czy jak to tam się zwie. Frustrujecie się, a tak naprawdę nie ma nic w tej grze co mogłoby sprawiać trudności w jej przejściu.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym FPSie AI polega głównie na aimbocie :wink:

Dokładnie, nie istnieje chyba żaden fps, w którym AI to coś więcej niż durny skrypt polegający na aimbocie oraz lepszym czy gorszym sekwencyjnym chowaniu się za przeszkodę lub jeszcze bardziej oryginalnym wybieganiu pod lufe. Poza tym, jaki jest problem zagrać na łatwiejszym poziomie, jeżeli na wyższym gra irytuje przez poziom trudności?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Nie chodzi tu tylko jedynie o poziom trudności ale całokształt gry, to że enty raz zdobywasz bazę a cholerstwo które chwile temu powybijałeś nagle odradza się w tym samym miejscu i tak w koło Macieja aż skrypt załapie...

Grałem z patchem 08 i nawet na tym etapie twórcy gry nie potrafili tego naprawić...

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Nie chodzi tu tylko jedynie o poziom trudności ale całokształt gry, to że enty raz zdobywasz bazę a cholerstwo które chwile temu powybijałeś nagle odradza się w tym samym miejscu i tak w koło Macieja aż skrypt załapie...

Grałem z patchem 08 i nawet na tym etapie twórcy gry nie potrafili tego naprawić...

Eee to miałeś jeszcze dobrze u mnie jest jeden jedyny nietykalny posterunek, którego nikt nie chce zająć ani moje oddziały ani wróg, bez tego nie mogę ruszyć dalej w zdobywaniu terenu. Ostatecznie olałem ten aspekt gry nie będę się tym przejmował oczywiście mod na ruszanie dup.. oddziałów nie zadziałał tzn. ekipa biega zajmuje posterunki, ale ten jedyny jest nietykalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli mowa o wojnie frakcji to na 07 były jeszcze problemy - nie mogłem zająć ostatniego posterunku, moim wojakom nie chciało się ruszyć dupska i stać przy nim.

HiS - racja nie mają żadnego znaczenia ale nie w tym rzecz przykład ten rzuciłem "ot tak", nikt nie będzie próbował mi wmówić, że stalker jest grą liniową bez swobody rozgrywki! Zaraz dojdzie do tego, że co poniektórzy będą zastanawiać się czy doom 3 albo fear były tytułami z otwartym światem itp. bądźmy poważni.

Tak nieco na marginesie bo nawet nie odnosi sie to co clear sky - 2 dni temu pojawiłą sie beta 1935 cienia czarnobyla - zawiera wycięty z gry poziom 'dead city' (2 część Prypeci)

http://forum1.onlinewelten.com/redirector....m%26album%3D105

nie posaidam jeszcze wiec nie wiem ale z tego co przeczytałem to są tam wszystkie stare poziomy, mutanty, a-life nieoskryptowane (nie pytajcie mnie jak to możliwe i jak to wygląda w rzeczywistości)

Edytowane przez LPKorn3324

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak załadować pozostałe mapy ? Gdy wpisuję np: load l02_garbage to się ładuje słychać przeładowanie pistola i 3229522[/snapback]

jump_to_level l02_garbage
Dzięki, działa. Edytowane przez q8ic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem ciekaw czy gsc wyda w końcu patcha 1.1 który miał m.in. dodać możliwość zwiedzania zony po skończeniu gry ,mówili że wypuszczą po premierze CS , minęło pół roku i cisza. Póki co jest frajda z "nowej" bety ,ide zwiedzać dalej. Aż mam smake przejść jeszcze raz Cień Czarnobyla :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę faktów... ładuje do zombi w Jantarze z giwery, która ma zamontowaną lunetę, ładuję, ładuję, ładuję... nagle gość z bioderka srututututu i słyszę jak mój mózg przeszywa seria pocisków. Śmierć. Spoko -myślę, gość ma wyczucie i był najlepszym snajperem na świecie bo odległość była imponująca do tego miał viper'a.

Przesuwanie mojej postaci przez innych stalkerów... żenada. Podczas potyczki frakcji przycupnąłem za węgłem i naparzam wychylając się... nagle sunę w prawo i wyłapuję bez najmniejszego problemu serie albo nawet dwie. Śmierć. Spoko -myślę. Przechodząc po kładce na wysokości, mijając innego stalkera... śmierć. Spoko -myślę sobie kolejny raz. Granaty to też lekkie przegięcie. Goście powinni grać "w podkowę" albo "picipolo". Rzadko udaje mi się od nich uciec, a jak jest większa grupa przeciwników to wiadomo, że wybiegnięcie zza ukrycie równa się- śmierć. Ja nie piszę, że gra jest trudna, ta gra jest pod kilkoma względami tak zwalona, że ja przepraszam. To zaledwie ułamek idiotyzmów, które są na porządku dziennym w CS. Muszę spadać. Doszedłem do czerwonego lasu i nie mam przyjemności, nawet mnie nie ciągnie do eksploracji, szukania artefaktów czy wykonywania misji pobocznych. Chcę zobaczyć Limańsk.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://74.125.43.132/translate_c?hl=en&amp...WpxXdrnHkqt-l0A

http://74.125.43.132/translate_c?hl=en&amp...1cdBX77NmiEXcjw

moze w koncu zobaczymy stalkera takiego jakiego widzielismy kilka lat temu w klimatycznych trailerach :)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem trochę w betę z 2004 i gierka miodzio pod wieloma kwestiami od klimatu (co oczywiste) po lokacje. Kurde, gdyby nie ogólna rozsypka techniczna byloby naprawde milo. Moze mam do STALKERA zbyt duzy sentyment, ale wiele bym tytulow olal, aby w zamian na kilkanscie godzin wrocic ponownie do odswiezonej Zony. Jeżeli jest szansa na wzbogacenie tej bety i wydanie nieoficjalnej wersji - pobieram to od razu :)

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no full nie ma nawet podjazdu do tego co widac w tej becie :lol2: Ogromne levele, genialny ambient muzyczny no po prostu klimat sie wylewa z ekranu (jak za czasow trailerow ze stalkera). Wystarczy to zobaczyc:

3237136[/snapback]

Czy istnieje w Stalkerze jakiś autosave co dany okres czasu czy po wykonaniu zadania?
W sumie nie. Jest autosave podczas przejścia na inny obszar i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze w koncu zobaczymy stalkera takiego jakiego widzielismy kilka lat temu w klimatycznych trailerach :)

Tylko kiedy to będzie? Gdyż czas nie działa tu raczej na korzyść :wink:

W każdym razie zgadzam się, że potencjał został zupełnie rozmieniony na drobne. Pierwotne zamierzenie było tej miary, że gdyby zostało zrealizowane to historia gier miałaby mocny punkt orientacyjny...a tak, to nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Na początku gry nie mogę poradzić sobie z zadaniem 'Oczyść teren z mutantów'. Idę we wskazane miejsce, ale tam nic nie ma. Dookoła tylko biegają psy, a w trochę większej odległości spaceruje sobie inny stalker. Zabiłem wszystkie psy, nawet zabiłem stalkera - i nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi