Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Ale 'mutanty' to nie są dzikie zwierzęta (które w gruncie rzeczy nie wyglądają ani nie zachowują się jak normalne) tylko jakieś człeko-podobne kreatury?

Nie zauważyliście problemów, gdy naraz aktywujecie za dużo zadań? Może problem leży w tym, że od początku wziąłem wszystkie zadania.

Edytowane przez vENiZE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy to normalne, że Clear Sky nawet w DX9 przy średnio wysokich ustawieniach ma 15-20fps w 1680x1050 na kompie z podpisu? Stalker pierwszy śmiga, ale czyste niebo poporstu odrzuca, grać się nie da :/

1. nie, nie mam wymuszonego AA i AF w sterach

2. probowalem z odswierzaniem

3. reszta gier w ktore gram 1680x105 AAx4 AFx8 chodzi bez problemowo 30fps+ (UT3, FEAR, Stalker SoC, FSX itd.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Na początku gry nie mogę poradzić sobie z zadaniem 'Oczyść teren z mutantów'. Idę we wskazane miejsce, ale tam nic nie ma. Dookoła tylko biegają psy, a w trochę większej odległości spaceruje sobie inny stalker. Zabiłem wszystkie psy, nawet zabiłem stalkera - i nic.

Właśnie o te psy chodzi. Wybij wszystkie i zadanie będzie zrobione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja serdecznie wala taka gre, Crysis lepiej działa niz to coś :/ Z poziomu gry też wlaczałem, bez zmian...

Po pierwsze to tylko sporadycznie będziesz miał taki niski fps , po drugie jak możesz to zapodaj viste o dziwo ta gra działa lepiej pod dx10 , a AA działa w h.... lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, poranek podczas wschodu slonca jest masakryczny jesli chodzi o spadki fps. Mi spadalo z ok. 40 do ok. 20 ;)

Ja mam 20fps już na samym początku gry jak tylko wyszedłem z domku i luknałem w lewo...padaczka...dopiero co kupilem nową grafe a juz mam chęć sprzedać ią i kupić 285 :/

Po pierwsze to tylko sporadycznie będziesz miał taki niski fps , po drugie jak możesz to zapodaj viste o dziwo ta gra działa lepiej pod dx10 , a AA działa w h.... lepiej.

Działam na V64, ide włączyć to gówienko pod DX10...zobaczymy co i jak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 20fps już na samym początku gry jak tylko wyszedłem z domku i luknałem w lewo...padaczka...dopiero co kupilem nową grafe a juz mam chęć sprzedać ią i kupić 285 :/

Tylko nie zdziw się , jak wydajność wzrośnie niewiele na gtx285 :lol2: . Pograj dłużej przekonasz się , że nie jest żle , zazwyczaj miałem 60-90fps pod dx10 , ale też zdarzały się miejsca strasznie mulące , ale to w niczym nie przeszkadza. W sumie na gtx285 mógłbyś sobie pozwolić na gre z AA*4 wtedy gra wygląda super B-) , AA*4 dokładnie obniża wydajność dwa razy - co jest nienormalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra jest jakaś popier***...

Udało mi sie jakoś poustawiać to tak by miało rece i nogi, wszystko na prawie max, te słoneczne gówienka wyłączone i jest te 25-55fps...

ALE....włączenie AAx2 (w grze nie działa, wiec musze wlaczyc w sterownikach) = 10-12fps...

serdecznie ta gre chrzanie :D

Edytowane przez Axl2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamietam to wlasnie w tej bazie z poczatku gry jest najmniej klatek ;) pozniej jest lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Tylko nie zdziw się , jak wydajność wzrośnie niewiele na gtx285 :lol2: . Pograj dłużej przekonasz się , że nie jest żle , zazwyczaj miałem 60-90fps pod dx10 , ale też zdarzały się miejsca strasznie mulące , ale to w niczym nie przeszkadza. W sumie na gtx285 mógłbyś sobie pozwolić na gre z AA*4 wtedy gra wygląda super B-) , AA*4 dokładnie obniża wydajność dwa razy - co jest nienormalne.

Side , TY masz kreconego GTX260 , a on 9800GTX+ , miedzy nimi jest przepasc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest wlasnie jedno z najbardziej fpsozernych miejsc w grze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz czy masz ten plik w katalogu STALKER-STCS, gdziec w moje dokumenty na C, nie wiem gdzie dokladnie pod XP, bo mam Viste, ale dziwne bo nawet jak nie ma tego pliku to gra powinna stworzyc nowy. Chociaz patrzac na pulpit mozna domniemac ze kolo oryginalu to pewnie nawet nie stalo, wiec w tym moze tkwic jakis problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie przez ten w kordonie pod nasypem kolejowym.

Z tego co pamiętam a było to dawno, robisz tak: podchodzisz do tego 1 wyładowania jak najbliżej i czekasz aż strzeli, śmigasz kawałek i jest następne(znów czekasz aż strzeli) i podchodzisz znów do następnego.

Chyba w środku gdzie jest ten kontener czy to rozbita rura musisz czekać dłużej i wtedy biegniesz(ale czekasz jak strzeli zawsze). No i niczym nie rzucasz tylko czekasz aż samo strzeli i zniknie a pojawi się następne(musisz bardzo blisko podchodzić ale nie za blisko).

Jakoś tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi