Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Takie pytanko mam do was.Czy jest jakiś mod odnośnie pięknej słonecznej pogody??

Bez deszczu no i jak by było jeszcze bez nocy to już w ogóle wypas by był.Chciał bym pograć przy pięknym słońcu żeby było widać całe otoczenie,a nie tylko deszcz lub noc.

Edytowane przez ZielonyTBG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanko mam do was.Czy jest jakiś mod odnośnie pięknej słonecznej pogody??

Bez deszczu no i jak by było jeszcze bez nocy to już w ogóle wypas by był.Chciał bym pograć przy pięknym słońcu żeby było widać całe otoczenie,a nie tylko deszcz lub noc.

pogoda jest dynamiczna oprócz nocy i deszczu równie często pojawiają się piękne słoneczne dni ;) dotąd nie widziałęm moda na tylko i wyłącznie takową pogodę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Nieumiejętne korzystanie z NO-DVD.

Ciekawa rzecz bo polskie wydanie Stalkera CS nie ma zabezpieczen na sobie , sprawdzalem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mam zamiar powrocic do tej gry po dosc dlugim czasie. I tak przegladam rozne strony o stalkerze w poszukiwaniu modow i nie wiem ktory/e z nich zainstalowac. Moze polecicie jakies waszym zdaniem najlepsze mody ulepszajace wyglad gry i usprwniajace gameplay?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wrocilem tydzien temu, ale gralem od Jantaru, mody:

S.W.O. (S.T.A.L.K.E.R. WEATHER OVERHAULED) v3.0 - obowiazkowo

Argus texture pack 1.0.7

Sound overhaul 1.07

Clear skyish weapon positions

sp vehicles enhanced v1.0

Wczesniej gralem na Faiakes 2.4.

Mozesz tez sprobowac S.T.A.L.K.E.R. - Oblivion Lost (by OLP Team), ale tu chyba trzeba, lub przynajmniej warto grac od poczatku bo podobno zmienia bardzo wiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie zamierzam zaczac gre od nowa na angielskiej wersji jezykowej spatchowana do wersji 1.0003 lub 1.0004 bo widze ze reszta patchy poprawia tylko MP. A sa tu jakies mody poprawiajace dzialanie broni? Bo z tego co pamietam nie za ciekawie to wyglada w podstawie.

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+Weapon_retexture_part1_1.1

+Sky4CE_MOD_v1.77.rar (dodaje Parallax Occlusion Mapping - wygląda to pr0)

+Particle enhancement v1.0

+Improved Ground Bumpmaps

Juz jest razem z S.W.O. (S.T.A.L.K.E.R. WEATHER OVERHAULED) v3.0 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja / Szela - http://stalker.filefront.com/files/Stalker...shot_in=0#files

- kilka modów 'na bronie' choć ja generalnie odradzam. Ustawienia w czystej wersji gry są jak dla mnie bardzo dobre. Jeżeli poprzez "poprawę działania broni" masz na myśli, że zaczną one nagle zadawać dużo większe obrażenia, zasięg i stabilność to uważaj: jednąz zalet tej gry jest właśnie to, że bronie zachowują się dosyć realistycznie (co może sprawiać problem w czasach gdy pistoletu w grach można używać niemalże do trybu snajperskiego;)) i szkoda pozbawiać się tego klimatycznego elementu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

haha pamiętam te stękanie "głupia jest ta gra z 50m nie mogę kogoś z pistoletu trafić"

Grajac mialem odmienne odczucia - kalachem z kilometrow sciagalem headszotem , gdy z bliska czesto typa trafic sie nie dalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie da sie ukryc ze czasami z 5m pakujac caly magazynek (i nie mowie o pistolecie) w kolesia ledwo sie go ranilo, a czasami mozna bylo zaserwowac przeciwnikowi slynny head z [gluteus maximus] z kilometra;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ci wkleilem na PW zawartosc tego pliku zebys go sobie mogl stworzyc nie potrafisz utworzyc pliku w notatniku i zmienic nazwy? to nie bierz sie za ta gre w ogole... a najlepiej kup org to skoncza sie twoje problemy :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Panowie , mam pytanie. CS lazi mi w zasadzie maxem (no aa) ale momentami mam strutting. Aby temu zaradzisz wystarczy np. poruszac kamera , popatrzyc sie w niebo i framerate z 1 fps wraca do cos kolo 40. Dzieje sie to w sumie caly czas , w roznych czesciach "mapki" - oboz Nieba , bagna , gospodarstwo domowe itd. , macie tez cos takiego?

Ustawienia z gry max . no aa , Af16 , no SSAO , 1440x900 , ale to samo jest na innych :| , pacz 1.5.07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest dokładnie to samo ,zauważyłem że w tym czasie użycie rdzenia na grafie spada z 99% do okolo 60% (jeżeli ufać osd w atitraytools) ,zapewne jest to problem optymalizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie problemy sa :D Gra w wersji 1.0004 i jest tak. Z wgranymi modami od LPkorn + Sound overhaul 1.07 gra sie nie uruchamia wogole. Kiedy wywale Sound overhaul 1.07 i zostawie sama bron i S.W.O gra wlacza sie do menu ale po zakonczeniu ladowania wywala do pulpitu. Jak narazie dziala tylko i wylacznie S.W.O. Mial ktos z was taki problem? Tylko pogode moge miec na raz wgrana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Watpie , jest to problem teksturowania i zuzywania ramu jako , ze ten problem jest i u Ciebie , ale i u mnie. Ja gralem i sprawdzalem to na teksturach odpalonych na maxie. Gdy suwak tekstur odpalony jest na polowe paska tego problemu w ogole nie ma , a wiem ze na kartach nV z 512 ramu Stalker lazi z suwakiem na maxa - blad sterow przy uzywaniu ramu do teksturowania.

Nawiasem mowiac nie chce mi sie tego sprawdzac od 8.9 dla przykladu , skoro na polowie suwaka od tekstur bansi , ale znajac ATI istnieje szansa , ze znalazlbym inne stery - starsze - na ktorych to mogloby dzialac poprawnie przy maxie suwaka od tekstur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli jak masz tylko swo i gra działa tzn, że mody kłócą się ze sobą. mod na dźwięki powinien działać ze swo bez problemu, ponieważ zawiera on zupełnie inne pliki niż swo (u mnie działa) co do reszty to inne mody na grafikę działać muszą, może mody na broń kaszanią. dla pewności zainstaluj patcha 1.06 - patche do czystego nieba pokazały ze w changelogu wymienione sątylko fixy dla multi, a w rzeczywistości drugie tyle rzeczy zmieniają w singlu tyle, że nie są podawane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

to musi być problem z Ati. Ameryki tym nie odkryję ale gry GSC po prostu bardziej kochają nV i nic tego nie zmieni.

Bzdury wyssane z palca bo pierwszy Stalker mial dokladnie to samo u mnie na nVdiach.

Jak zwykle "radeon problem" :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja, jestem fanboyem nV uczestniczącym w międzyplanetarnym spisku mającym na celu zdyskredytowanie kart od Ati ;p ... widziałem już masę postów ludzi, którzy w 1 i 2 część grali na kartach Ati i mieli problemy graficzne/wydajnościowe podczas gdy ludzie z nV problemów takich nie mieli co nie oznacza, że nie mieli ich w ogóle.

U mnie na obecnym 9600 jak i 8600 i chyba 7600 (pewności nie mam) gra jedynie wywalała artefakty podczas deszczu na jednym patchu poza tym chodzi bez problemowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi