LPKorn3324 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 lepszy detektor dostaniesz na normalnym etapie w połowie gry chyba, że » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "zrobisz to" na bagnach w północno-zachodnim rogu mapy masz zawalony most - pod nim masz bunkier gdzie znajdziesz najlepszy detektor :) Aha trochę bedziesz musiał się nagimnastykować żeby do niego dojść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Nie koniecznie, lecisz do przejścia z bagien na agroprom(tam gdzie leży wintarBC i te wagony stoją). Jest tam ogrodzenie idziesz obok niego i szukasz "przewalonego" słupa, to od tych lokomotyw będzie ze 100-150m w stronę tego mostu. Jak przejdziesz przez te "dziurę" to musisz uważać bo są zabójcze miejsca z promieniowaniem no i idziesz pod ten most. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Wielkie dzięki. Znalazłem odp na youtube (w tym śmietniku jest wszystko ;) ) Rzeczywiście nie jest to wcale takie proste. Trzeba sie zaopatrzyć w dużą ilość wódki lub zastrzyków i pamiętać którędy wrócić ;) Pozatym detektor nie jest podany na tacy i trzeba też pokombinować ale można. Ale nie będę zdradzał jak coś wpisze w spoiler jak ktoś bedzie chciał. Jeszcze raz dzięki. PS Jestem na patchu 1508 i jeszcze nie zaliczyłem żadnej zwiechy. Jest naprawde bardzo stabilnie choć nadal kilka baboli widać. PS2 Mam jeszcze pytanko. W kordonie spotkałem żołnierza który prosił mnie bym przyniósł mu jakąś pamiątke po koledze który zaginął w anomalii. KOleś leży na końcu torów. Niestety dostać się do niego nie można. PO zbliżeniu się pojawia się biały obraz i wracamy kilka metrów wcześniej. Bug? czy jest tam jakieś wejście? Z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 to nie bug ;) ; zainstaluj 1.5.09 kolejna porcja fix'ów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 PS2 Mam jeszcze pytanko. W kordonie spotkałem żołnierza który prosił mnie bym przyniósł mu jakąś pamiątke po koledze który zaginął w anomalii. KOleś leży na końcu torów. Niestety dostać się do niego nie można. PO zbliżeniu się pojawia się biały obraz i wracamy kilka metrów wcześniej. Bug? czy jest tam jakieś wejście? Z góry thx O mamo :P musisz obczaić bombel nad mostem w kordonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 No i jestem już w elektrowni i z tego co się orientuje to... nie poszaleje tam za długo. Dlatego musze cos niecos napisac o tej gierce. Wszystko ładnie pięknie ale osobiście bardziej podobał mi sie cień czarnobyla. NIestety najgorzej odbieram gre w momencie wejścia do limańska i później szpital... Jak dla mnie od tego momentu zrobiła sie z tego zwykła strzelanka. Lokacje naprawde niezłe ale sama rozgrywka bez pomysłu no i te niewidzialne ściany. Choć może tam była siatka niestety u mnie na płotach siatki nie było widać. Wole otwarte przestrzenie. Szpital to już sztuka uskryptowienia. Snajper mnie załamał. Nie chce sie zapędzać żeby nie zdradzac zbyt wiele. No i artefakty i ekwipunek. Bedę grał napewno jeszcze raz ale tym razem nie znalzłem zbyt wielu artefaktów a tylko na nich można zrobic fajną kase. kombinezonów tez nie znalazłem zbyt wiele. Zato amunicji full. Mimo tego gra jest naprawdę niesamowita i zdecydowanie trzyma klimat. Uwielbiam te dźwięki, noc, anomalie i wioski. Bagna w sumie okazały się nawet ok choc na początku miałem niebyt dobre zdanie. O dziwo gierka śmigała mi na maxa. W Dx 9. Niedługo przejde na winde 7 to sie okaże. ;) Jedynie poranki powoduja spadek fpsów. Generalnie ładnie to wszystko wygląda. Grałem z frapsem i miałem średnio 30-40 klatek. Nie wiem ile podczas wschodu słońca. Mimo że zostało mi jeszcze 30minut gry już daje gierce mimo wszystko 9/10 i czekam na następną odsłone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Mam pytanko, właśnie kupiłem STALKERa w platynowej kolekcji i zastanawiam się co z paczami :D Czy instalować wszystkie jakie do tej pory wyszły, czy tylko ten najnowszy :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Przeczytaj ich readme na CDP i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 najnowszy tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Ha, otworzyłem dzisiaj puzderko i się okazuje, że dali dwie płytki ;) Jedna z grą, kolejna z łatkami: Voice Patch i 1.5.08 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Ja mam 1.5.09 a i tak są babole. Wprawdzie mniej niż kiedyś, ale po tylu łatach nadal zdarza się kolesiom patrzeć przez niewidzialną lornetkę, albo we frakcji przyjaznej dla mnie nagle ktoś wpada na pomysł, że sobie do mnie postrzela. Tym razem chyba się zbratam z Wolnością. Myślałem o Bandytach, ale chyba jednak ich wykoszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) grałem właśnie na tym który jest dołączony do platynowej czyli 1508 i jedyny bug jaki widziałem to strzelanie przez ściany. Pozatym to nikt do mnie nie strzelał oczywiście kto nie powinien. ;) W jednej misji mimo że się stawiłem tam gdzie trzeba nic sie nie zadziało choć za pierwszym razem było ok. No i jest stabilnie. Przez całą gre raz zaliczyłem pulpit a i tu nie wiem czy to była wina gry. Moim zdaniem jest już grywalnie. Edytowane 17 Maja 2009 przez artuditu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Hah ^^ dzisiaj przez przypadek znalazłem Vintara na bagnach...jak go podniosłem przypomniało mi się coś parę stron wcześniej na temat jakiegoś bunkra.....idiota, cały czas myślałem, że musze się dostać do tego tunelu po drugiej stronie rzeki ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ja wczoraj byłem 23x wzywany do tego samego Q. Atak mutantów na bazę stalkerów na Agropromie. Co tylko odszedłem kilka kroków znowu, znowu i znowu. Zaszedłem niestety do Limańska i dopiero sobie przypomniałem, że jestem w D, bo się nie cofnę. Ktoś wie czy w 1.5.09 wreszcie dodali kontynuację gry, czy muszę szukać modów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 wciąż brak freeplaya ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 http://www.gametap.com/video-games/S.T.A.L...0000422-40.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Dają z free stalkera ? :). Niezłe. Teraz zauważyłem ze Stalker sie sprzedał w ponad 2 mln sztuk - imo to jest bardzo dobre osiągnięcie jak na gre na tylko na PC i jeszcze z europy wschodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Jeśli faktycznie dają za free 1 część, to moim zdaniem bardzo dobra zagrywka. Przypodobają się ludziom, a tytuł ma szanse zagościć nawet u tych, którzy wcześniej go pominęli. Dzięki czemu zyskają nowych graczy na Stalkera 2. Przynajmniej we mnie taka zagrywka budzi chęć kupna 2 części. Zupełnie inne podejście od reszty producentów, którzy wyciskają każdy grosik nawet gdy tytuł jest już stary. EDYTA: Mam na myśli S.T.A.L.K.E.R. 2, nie CS czy CoP. Edytowane 21 Maja 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) gddzieś czytałem za taka możliwość istnieje tylko przez kilka dni. Chyba do końca tygodnia. Więc jak ktos nie ma powinien zabierac sie za zasysanie. Naprawdę warto. @ szawel - pisząc 2 masz na myśli czyste niebo? Bo to tak nie do końca 2... edit: OK sorka, chyba cos za szybko czytałem... ;) Edytowane 21 Maja 2009 przez artuditu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 gddzieś czytałem za taka możliwość istnieje tylko przez kilka dni. Chyba do końca tygodnia. Więc jak ktos nie ma powinien zabierac sie za zasysanie. Naprawdę warto. @ szawel - pisząc 2 masz na myśli czyste niebo? Bo to tak nie do końca 2... Ma na myśli stalkera 2 ;]. Nie czyste niebo nie call of prypiat tylko STALKER 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 gddzieś czytałem za taka możliwość istnieje tylko przez kilka dni. Chyba do końca tygodnia. Więc jak ktos nie ma powinien zabierac sie za zasysanie. Idea ciekawa, niestety są też pewne "ale": - gry można ściągać tylko na C: - jak to zobaczyłem, to mnie krew zalała i ziemniaki w piwnicy skisły - nie ma plików typu exe (nie ma także innych plików, znajdujących się w grze, więc zabawa w mody itp. raczej odpada) - gry odpala się przez przeglądarkę - jesteśmy zależni od gametapa - jak serwis siądzie, albo coś im się znudzi, to, co mamy na dysku, będzie bezużyteczne Zagrać można - w końcu mamy full wersję, ale co to za full wersja, skoro nikt nie daje nam gwarancji, że po dłuższej przerwie, będziemy mogli odpalić grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoGaN99 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Witam! Zainstalowałem sobie mod o nazwie STALKER Complete 2009 i gra mi się nie włącza(czarny ekran ). Mam polską wersję językową gry i Windows 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) Jak to jest z zakończeniem questa, w którym zdobywamy most do Limańska...?? Nie mogę odebrać swojej nagrody ;/ przedostaję się na bagna, a żaden z tych leszczowatych przewodników nie chce mnie zabrać do bazy czystego nieba...ocb :) ?? Jakoś przeżyłem bez tego F2000....jak się okazało później, nie warta była zachodu imo :). Gra zaliczona, nie żałuję zakupu, podobało mi się jak zawsze. Chociaż zakończenie troche kasztan :D Edytowane 30 Maja 2009 przez Kudl4ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelR Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jakie waszym zdaniem sa najlpesze mody do Stalkera poprawiające grafike? Narazie znalazlem SKy4CE SkyGRAPHICS MOD (v1.78) jest cos jeszcze godnego uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 S.W.O i było tego jeszcze kilka: http://stalker.filefront.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) Tak z ciekawości - wykonał ktoś misję "Zdobądź ogon nibypsa"? Podczas całej gry zabiłem z 10 nibypsów i żaden w przedmiotach nie miał ogona :huh: Przy czym należy dodać, że nibypies to nie ten, których masa biega na mapie Kordon, tylko to: Ogólnie gra nie była zła, ale STRASZNIE mnie wymęczyła tym łażeniem. Mapy są duże a nie raz musimy wracać do handlarza/baru. Brakowało mi możliwości snu. W Far Cry 2, kiedy zapadała noc szedłem spać i tyle. Tutaj kiedy zapadała noc stałem w jakiejś kryjówce i patrzyłem w niebo, bo po ciemku grało mi się beznadziejne. Rozczarował mnie Prypeć - tłumy przeciwników, liczyłem, że będzie się dało pozwiedzać. Poziom trudności w Elektrowni był wg mnie chory, mimo, że grałem na najniższym. Znowu tłumy przeciwników, tym razem w egzoszkieletach. Koniec gry też mnie rozczarował. Nie ze względu na zakończenie, ale dlatego, że prawie nic się nie wyjaśniło. Bardzo podobał mi się pomysł, rewelacyjny klimat, fajnie wymodelowany świat i duża ilość broni, które można modyfikować. Niestety dla mnie to za mało. Z całą pewnością nie zagram w to drugi raz ani nie zabiorę się za żadną inną część :razz: Edytowane 10 Czerwca 2009 przez mothman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Jeżeli jeszcze pamiętam to tego ogona nie zdobywało się po zabiciu tego zwierzaka (ale na prawdę pamięć jest ulotna). A zakończeń gry masz 7, a Ty poznałeś tylko jedno. Z ciekawości jakie miałeś ? PS. Chodzenie to fakt jedna z większych wad w tej grze. Właśnie dzięki temu, że trzeba się czasami wracać całe lokacje. Powinni chociaż jakieś pojazdy udostępnić. A w nocy (w grze oczywiście) całkiem przyjemnie się grało, nie wiem dlaczego narzekasz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Co do nibypsa, to chyba z niego było, ale ogon leci bardzo, baaaardzo rzadko. Trzeba się nauwracać po lokacjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) A zakończeń gry masz 7, a Ty poznałeś tylko jedno. Z ciekawości jakie miałeś ? Wiem o tym :wink: Miałem... » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Klik." Monolit: Chcę być bogaty. Chciałem dotrzeć jeszcze do Tajnego Laboratorium, ale już nie miałem siły zmagać się z kolejną armią przeciwników w egzoszkieletach. Resztę zakończeń poznałem z pomocą youtube A chodziło mi co innego. Mianowicie po przejściu gry dalej nie wiem prawie nic o tym co się stało z głównym bohaterem. Pewnie Clear Sky co nie co wyjaśni, ale nie mam już siły do tej gry :razz: Edytowane 10 Czerwca 2009 przez mothman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Po prostu nie twój klimat i tyle. Nic na siłe. Ja mam frajde z samego chodzenia po Zonie. Gdy grałem pierwszy raz byłem troche zły że musze wracać tylko po to żeby iść po jakaś tam nagrode. Ale za drugim razem to chodziłem wszędzie gdzie się dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...