Sebaa Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam! Gra stara, ale dopiero zacząłem się w nią bawić. Utknąłem na uwolnieniu członka "Powinnosci" z piwnicy. Nie wiem jak się dostać do tej piwnicy, wszystkich już załatwiłem włącznie z monsterem z budyku obok w której pomogłem kolesiowi djąc mu apteczkę, a cięzko się przebić przez 192 strony wątka z czego ponad 50 to dywagacje o terminie premiery Pomoże ktoś? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Utknąłem na uwolnieniu członka "Powinnosci" z piwnicy. Nie wiem jak się dostać do tej piwnicy » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Klik." Gość jest w piwnicy pod tym niedokończonym blokiem, ja zawsze wchodziłem do tej piwnicy przez okno od strony "podwórka" między hangarem a właśnie tym budynkiem są okna i przy którymś jest takie ogrodzenie z siatki walnięte>wchodzisz do środka i na dół po schodach, lub trzeba szukać w budynku wejścia do tego pokoju>wchodzisz do środka i na dół po schodach. Chyba dość zrozumiale to napisałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Najszybsza metoda z tych które opisałeś to ta pierwsza ;), naprzeciwko budynku z pijawką w środku jest blok z zakratowanymi oknami do piwnic i jedno z nich jest uwalone albo ma kłódkę...włazisz tamtędy i po sprawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Gra fajna , szkoda że przeszedłem w 2 dni .Myślałem że trochę dłużej pomęczę :P na versji 1.006 nadal pełno bugów... np: Miałem misję poboczna"Zabij stalkera".Był to stalker który śmigał prawie koło miasta, nie chciało mi się czekać aż odejdzie od wojska więc go skroiłem w tłumie kumpli xD Oczywiście chwilę później musiałem wybić pół miasta żeby samemu przeżyć ... Zginełu również kilka osób które dawały next questy^^ np : Całą armia w magazynach (jak dobrze pamiętam)... Natrafiłem na jeszcze kilka innych denerwujących bugów ale jakoś zmęczyłem tą gre.Liczę że czyste niebo będzie lepsze.Zakończenie kompletnie mi się nie podobało.Bardzo chciałem wpaść do miasta jak i pod samą elektrownię i trochę pozwiedzać(trochę się interesuję Czarnobylem jak i miastem prypeć) ale przy takiej ilości przeciwników nie było na to czasu...A szkoda:I Chyba będę musiał sam odwiedzić Czarnobyl z jakąś wycieczką jak skończę 18 lat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Pamiętaj zaopatrzyć się w odpowiednią ilość jedzenia i broń. ;) Też interesuję się Czarnobylem i Miastem Duchów. Oglądałeś z pewnością mapy satelitarne Czarnobyla i miasta Prypeć. Gdybym sam teraz się znalazł w Czarnobylu, to chyba bym w spodnie narobił. ^^ Dziś zakupiłem Stalkera. Trochę późno, ale kręci mnie ta gra. Czy klimatem przypomina trochę Fallouta 3? Takowego właśnie przeszedłem. Z gameplayów widziałem, że grafika całkiem podobna jest. Edytowane 19 Czerwca 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 No widziałem i zdjęcia i chyba większość filmów jakie wyszły :P Za rok, dwa mam zamiar się tam wybrać ;] Mam kumpla który również się strasznie tym interesuje więc sam bym nie jechał. Nie wiem może ściągnę jakiego trainera i pobiegam sobie po okolicy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Pamiętaj zaopatrzyć się w odpowiednią ilość jedzenia i broń. ;) Też interesuję się Czarnobylem i Miastem Duchów. Oglądałeś z pewnością mapy satelitarne Czarnobyla i miasta Prypeć. Gdybym sam teraz się znalazł w Czarnobylu, to chyba bym w spodnie narobił. ^^ Dziś zakupiłem Stalkera. Trochę późno, ale kręci mnie ta gra. Czy klimatem przypomina trochę Fallouta 3? Takowego właśnie przeszedłem. Z gameplayów widziałem, że grafika całkiem podobna jest. Daleko klimatem do crapouta 3 za to troche bliżej do F1 i F2 ale stalker to zupełnie inny kilm. Gra jest bardzo "atmosferyczna" i po prostu bardzo dobra ;]. Looner i to wystarczy. Ulubiony NPC z wersji uk ;]: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Pierwsze wrażenia z gry. Jest kilka rzeczy, które mi się spodobały, kilka, które mnie wkurzają. Mam takie pytanie. Właśnie doszedłem do pierwszych kanałów. I w tych kanałach(A także powyżej) moja postać ciągle dostaje choroby popromiennej i cały czas muszę pić wódę, brać lekarstwa i apteczki. Dlaczego tak jest? To chyba nienormalne co minutę tak robić nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Mam takie pytanie. Właśnie doszedłem do pierwszych kanałów. I w tych kanałach(A także powyżej) moja postać ciągle dostaje choroby popromiennej i cały czas muszę pić wódę, brać lekarstwa i apteczki. Dlaczego tak jest? To chyba nienormalne co minutę tak robić nie? A masz na sobie kombinezon lepszy niż zwykła kurtka? O SEVE nie pytam ale strój stalkera lub coś w te modłę by Ci się przydał. Edit Nie wiem jak w SoC(skleroza) było z artefaktami ale w CS jak źle dobrałeś artefakty to mogłeś się od nich samych napromieniować(trzeba było mieć arty -do promieniowania razem z tymi co dają + i jakiś efekt dodatkowy(ale zakręciłem, jak to czytam)). Czyli też sprawdź czy artefakty Cię nie zatrówają. Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Zwykły User Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Dokładnie. Pewnie artefakty założyłeś bez założenia arta który ściągą promieniowanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Dokładnie. Dzięki wielkie za pomoc. Jeden minus dla gry już odjąłem. :) Denerwuje mnie troszkę kwestia animacji bohatera. Nie ma płynności pomiędzy przechodzeniem z pozycji stojące, do kucnięcia itd. Albo bieganie sprintem, wchodzenie po drabinie. :D Ale nie ma gry idealnej. Gra mi się całkiem fajnie. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerio Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Ehh przeszedlem gierke. Niesamowicie klimatyczna. Niech teraz ktos inny sie nia cieszy, moge sprzedac - zainteresowani pisac na PM. Gierka jedna z ciekawszych w jaka gralem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Ma ktoś może save'y z końcówki gry, a konkretnie chodzi mi o sam koniec prypiat lub zaraz po załadowaniu poziomu elektrowni. Jeśli ktoś ma to proszę podesłać mi na mela: adrianszewczyk88@op.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Mam problem. Na Win 7 zainstalowałem CS i przy próbie uruchomienia pojawia mi sie że nie jestem administratorem. No jak nie jak tak ;) Wie ktoś jak to obejść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 odpal jako admin ? :D U mnie z kolei gra nie odpala się normalnie pod 7' trzeba ustawić tryb zgodności z Vistą, a i tak nie eliminuje to wszystkich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 (edytowane) Mi się odpaliło bez problemu na 7. Żadnych zgodności. Tylko karta nie domagała. :D Edytowane 28 Września 2009 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Zainstalowałem tą grę niedawno na kompie z siga i sie przeraziłem. Tnie sie jak cholera! Musiałem zniżyć rozdzialczość do 1280x1024 żeby wogóle było te 20 fps! Aż takie wymagania ma ta gra że trzeba okraszać detale? Przeciez nie jest znowu jakaś hiper turbo zaawansowana graficznie ani nie jest pierwszej świeżości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Efekty świetlne... tyle mam do powiedzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Efekty świetlne... tyle mam do powiedzenia.I to tak spowalnia całą rozgrywkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) Wylacz "God rays" to zyskasz pare FPS, ogolnie polecam przestudiowac krok po kroku http://www.tweakguides.com/ClearSky_1.html Ja na sprzecie z siga z karta @ 720/2200 wszystko na max w DX10.1 1680x1050 AA off AFx8 mam w bazie na poczatku o swicie 28fps, god rays wylaczone, podczas gry fps nie spada ponizej 30, srednio duzo wiecej. Sam poczatek czyli baza na bagnach jest najgorsza i tam jest najmniej fps. Wybranie normalnego dzwieku zamiast X-fi daje okolo 3fps u mnie. Swoja droga cos mi sie spieprzyla X-fi i moze to dlatego. Edytowane 29 Września 2009 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) Powerslave Ty masz wykręconego kompa na maxa dlatego pewnie tak Ci ładnie śmiga. U mnie wszystko na full rozdz 1200 i chodzi na oko własnie jakieś 25fps. Coraz bardziej mnie kusi żeby puścić mojego e8400 na 4Ghz... A God Rays to najfajniejszy efekt w grze szkoda by go było wyłączać... ;) Edytowane 29 Września 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 jest mod na promienie słoneczne - wygląda tak samo działa znacznie szybciej http://stalker.funday.pl/download.php?action=subcat&id=5 (ostatni na dole ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Polecam tego moda, sam używałem i uzyskiwałem dobry fps ;] Na DX9.0 z detalami prawie na maxa ;) polecam też moda na textury terran pack polecam grę z tymi moda oraz innymi na np: zmianę textur przedmiotów, skinów broni itp :) Naprawdę warto się w to pobawić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 A mi sie ten mod z goy rayami nie podobał. Jakiś dziwny depth of field i w ogole. Z terran pack korzystałem i były zauważalne różnice na jego korzyść ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Ja powróciłem po długim czasie do gry :) patch 1.5.10 i zero zwiech, nic. zero. Gra się bardzo płynnie na full przy q6600 @ ~3,3 98gtx i 4gb ramu na 1280x1024... btw nie które opcje nie dają się włączyć... to jest wina karty czy systemu [W7]? btw » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Help" jak wykonać misje tego trepa pod mostem co cgce pda ziomka w tunelu między Kordonem a Doliną Mroku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reloop Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Odp. Help" Jeżeli chodzi o anomalie, która nie pozwala przejść i ciągle cofa to spróbuj od góry z nasypu. Edytowane 2 Października 2009 przez reloop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 a dokładnie wleź na most i skocz do bombla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Witam, czy ta gra i sam STALKER obsługują EAX poprzez Open AL pod Vistą na X-Fi? Mam obecnie XP i EAX działa naprawdę super. Czy pod Vistą stracę coś na dźwięku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Tak ,clear sky obsługuje Eaxa przez openAL ,nawet nie trzeba dodawać do alchemy itp. Wystarczy zmienić w ustawieniach dźwięku na X-Fi Edytowane 4 Października 2009 przez Astro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Witam, w jakiej kolejności należy instalować patche na polska wersję gry ze strony http://www.gram.pl/gra_8QPf4_S_T_A_L_K_E_R...Czarnobyla.html ? Od razu 1.0005 czy poprzednie wersje także? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...