Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, PaulaBXi napisał(a):

Coś się nawet w tym stalkerku 2 po patchach zmieniło na plus 😄

na premierę:

20241121133350_1.thumb.jpg.62cc0b57ce341d424833f322dc64a974.jpg

teraz:

20241213202906_1.thumb.jpg.ac43366c2c5d146bb614025b239512eb.jpg

A u mnie po patchu 1.1.3 gra zaczyna się wieszać podczak kompilacji shaderów... I o dziwo, po ponownym włączeniu  pomija ten etap, i działa normalnie. W tym kontekście nie wiem jaki jest sens kompilacji przy każdym uruchomieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Szeryf napisał(a):

A u mnie po patchu 1.1.3 gra zaczyna się wieszać podczas kompilacji shaderów... I o dziwo, po ponownym włączeniu  pomija ten etap, i działa normalnie. W tym kontekście nie wiem jaki jest sens kompilacji przy każdym uruchomieniu.

U mnie jest tak samo tylko nie zawsze. Jest dzień że przechodzi kompilację od strzała, a na drugi dzień zatrzymuje się, ubicie w menadżerze i drugi raz wchodzi bez kompilacji.

1 godzinę temu, Mr.T... napisał(a):

Nie działa. Znaczy u mnie oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i staker zacząl ładnie chodzić,zero dropów z powodu cpu nawet na jakiś przeciętny mobilkach

W dniu 5.01.2025 o 15:14, Szeryf napisał(a):

W tym kontekście nie wiem jaki jest sens kompilacji przy każdym uruchomieniu.

Na igpu intela kompilacja trwa sekundę a na nvidii minuty.Ale co za różnica i tak to dobrze chodzi

Edytowane przez karro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Coś się nawet w tym stalkerku 2 po patchach zmieniło na plus 😄

A u mnie popatchu 1.1.3 gra zaczyna się wieszać podczak kompilacji shaderów... I o dziwo, po ponownym włączeniu  pomija ten etap, i działa normalnie. W tym kontekście nie wiem jaki jest sens kompilacji przy każdym uruchomieniu.

Niedawno natrafiłem też na platformę informacyjną, która była dla mnie prawdziwym odkryciem.
Tutaj https://playbison-pl.com/ znajdziesz artykuły, porady i szczegółowe recenzje poświęcone hazardowi. Dzięki tej stronie dowiedziałem się o kasynie Bison i ich wyjątkowych bonusach dla Polski. Dużym plusem jest możliwość przetestowania slotów w trybie demonstracyjnym i oceny ich przed rozpoczęciem gry na pieniądze. Ponadto wygodna aplikacja mobilna sprawia, że dostęp do informacji jest tak komfortowy, jak to tylko możliwe. Jeśli szukasz wiarygodnego źródła informacji o kasynach online, to zdecydowanie jest to Twój wybór!

Wiele zależy od konfiguracji, być może pewne nieścisłości powodują błędy i problemy z kompilacją!

Edytowane przez Francisco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.01.2025 o 12:07, Bemx2k napisał(a):

Gdzię na yt  słysząłem, że  problemy z długa kompilacją shaderów  dotyczą  głównie wersji  z  torrentów  🙂  czy ktoś z  PPC może to potwierdzić

Ja mam Gamepassa i trwa krótko jeśli działa i wywala się jeśli nie zadziała. Losowo. 7500f/5200MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało sie, ukończyłem dwa razy ,pierwszy raz bardziej dla straży 91h, drugi raz 71h i wybrałem opcje Zona dla wszystkich, mgła już jest i od jutra możecie szukać artefaktów, potwory i spółka gratis xD 

jak oceniam grę ? , podobnie jak Czyste Niebo - jest gdzie łazić i co zwiedzać, aż przytłacza ilością lokalizacji , jest czym i to czego strzelać (super sprawa, odwiedzanie miejscówek z poprzednich części banan na twarzy, nie ma chyba tylko lokalizacji Fabryki Jupiter z ZP gdzie można było znaleźć Bulldog 6, oprócz piwnicy w wiosce z pijawkami, a tutaj nie ma, trochę szkoda ) mam nadzieje że w dodatku albo DLC będzie rower albo coś innego, bo odległości jakie trzeba przemierzać to raczej nie w obecnej formie czyli na piechotę, oraz co z noktowizja ?, skoro 80% doby to albo noc albo pada deszcz.

dlaczego nawiązanie do "Czystego nieba" bo dopiero po 7 miesiącach można było grę przejść po ukazaniu ostatniego patha , tutaj jest podobnie odpalasz grę, i w losowych momentach chrup chrup i pulpit albo grasz kilka h do momentu aż gra zajmie więcej niż 5GB z pamięci od momentu włączenia czyli np. 15GB+5GB albo 17GB+5GB i cyk jesteśmy na pulpicie, F5 twoim najlepszym przyjacielem.       

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Bemx2k napisał(a):

Co tak tu cicho ? kiedyś to w takim temacie był post za postem .  Zna ktoś może  listę nadchodzących poprawek ?  Czy już wszystko połatali  ?

U mnie już wszystko chodzi ok. Jedyny problem był z cpu na początku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 20.02.2025 o 15:10, Bemx2k napisał(a):

Co tak tu cicho ? kiedyś to w takim temacie był post za postem .  Zna ktoś może  listę nadchodzących poprawek ?  Czy już wszystko połatali  ?

Dwa razy skończyłem, czekam a nuż multi jakieś ogarną więc nie ma na razie co gadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, axsin302 napisał(a):

poprawili tą grę można kupić i przejść całą 😄 ? 1.3 coś zmieniło ?

w zależności od podejmowanych decyzji zona jest nie stabilna , popatrz te emocje czy uda sie wykonać zadanie czy jakiś NPC lub przedmiot do wykonania zadania sie gdzieś nie pojawi lub zawiesi xD 

bez 1.3 przeszedłem dwa razy , teraz chciałem przejść droga Szramy , ale przygody Henryka czekają i to I and II   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Mr.T... napisał(a):

w zależności od podejmowanych decyzji zona jest nie stabilna , popatrz te emocje czy uda sie wykonać zadanie czy jakiś NPC lub przedmiot do wykonania zadania sie gdzieś nie pojawi lub zawiesi xD 

bez 1.3 przeszedłem dwa razy , teraz chciałem przejść droga Szramy , ale przygody Henryka czekają i to I and II   

KDC jest obłędna. Mam w 1 i 2 220h i jeszcze bym pograł :}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witojcie 

jako że nadal prowadzę działalność wywrotowa w zonie , już po raz czwarty xD 

gra ma skłonność do losowego zawieszanie sie podczas otwierania ekwipunku , nie zależnie czy wciskamy I czy chcemy przeszukać czyjeś kieszenie , ale jeśli ilość energetyków nie przekracza 100szt. to można giercowac całymi godzinami 

tak sobie sprawdzałem czy po zmianie ustawień graficznych , coś widać czy nie widać , jak nie widać to po co redlic sprzęt. 

czyli 

jakość tekstur - wysokie/epickie - widać różnice 

wszystko inne na niskie aż do

ostrość 20%

globalne oświetlenie - wysokie 

jakość cieni ale ta druga opcja co jest niżej bo są dwie ta odpowiada za - Reguluje jakość cieni otoczenia - Epickie 

i trochę zaskoczenie bo mgła musi być na- epickie , bo jeśli jest ustawione niżej to efekt jak na zdjęciach

jak ktoś ma inne spostrzeżenia to zapraszam do podzielenia sie. 

S2.jpg

S22j.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi