Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mi się wydaje, że będzie to rozczarowanie. Grafika już się zestarzała, innowacji też nie widać. W Half Life 2 i Codename :Outbrakebył bardzo podobny klimat i nie wydaje mi się, żeby w tym względzie coś wymyśleli nowego :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klimat raczej będzie OK ,powinien być nie gorszy nizw HL-2

było nie było bliższy naszej szarej codzienności ;)

Pozatym gra ma posiadać zmienne pory dnia ,a tego w tej klasie co na screenach nie było w żadnej grze ! ! Widać wyraźnie z screenów

i "demaAlpha" że gra a raczej zawarte w niej obiekty będą posiadały wiecej polygonów .ogólnie mapy mają być 2-3 x większe niz w HL-2

( tak było już w Alphie ) ma być więcej przeciwników

( w HL-2 było ich dość mało)

Dodam na koniec że mam nadzieję że S.T.A.L.K.E.R milej nas zaskoczy niż

jego bezpośredni konkurent gra HalfLife-2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stało się, gra ma wyjść już w maju tego roku, tak jak zapowiadano od jakiegoś czasu. Można już nawet składać zamówienia na grę w sklepie internetowym "Ultima". Zaskoczyła mnie bardzo zapowiadana cena tej gry, spodziewałem się raczej kwoty w okolicacach 150 zł. Bardzo miła niespodzianka cenowa czeka fanów STALKERA ! Szkoda tylko że nic nie wiadomo jeszcze o wersjach w jakich gra wyjdzie, na jakich będzie nośnikach itd. Pamiętam że jakiś czas temu była plotka, iż gra wyjdzie w trzech różnych edycjach - dla posiadaczy AMD64, dla posiadaczy starych kart graf i dla posiadaczy kart graf. z obsługą DX9. No ale to pewnie były tylko plotki. Szczegóły pod linkiem.

STALKER w Ultimie

Dołączona grafika

Edytowane przez nadmundo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się wydaje, że będzie to rozczarowanie. Grafika już się zestarzała, innowacji też nie widać. W Half Life 2 i Codename :Outbrakebył bardzo podobny klimat i nie wydaje mi się, żeby w tym względzie coś wymyśleli nowego :|

1217243[/snapback]

Chyba koles nic nie czytales o tej grze, grafika to nie wszystko a cala gra to bedzie jedna wielka innowacja. Przed wypowiadaniem sie polecam lekturę na temat gry!! :mur:

ogólnie  mapy  mają być  2-3 x większe niz w  HL-2

1217406[/snapback]

ja nie moge skąd wy takie wnioski wyciągacie. Pierwsze slysze zeby mapy w hl2 miały jakąkolwiek wielkosc (poza moze kilkoma pseudo otwartymi planszami), reszta to tylko tunel. Juz bardziej odpowiednie bylo by porownanie wielkosci map w grze Far Cry, tam przynajmniej byly naprawde otwarte tereny. Poza tym s Stakerze bedzie jeden przeogromny teren.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stało się, gra ma wyjść już w maju tego roku, tak jak zapowiadano od jakiegoś czasu. Można już nawet składać zamówienia na grę w sklepie internetowym "Ultima". Zaskoczyła mnie bardzo zapowiadana cena tej gry, spodziewałem się raczej kwoty w okolicacach 150 zł. Bardzo miła niespodzianka cenowa czeka fanów STALKERA !

zamawianie w ultimie szczerze odradzam. sam na tej firmie przejechałem sie 3 razy, nie mówiąc już o moich kumplach.

co do ceny to i tak przesadzlili.

sam CDproject mówił że gra w polsce nie będzie kosztować maxymalnie 99zł , więc IMHO cena na dzień dzisiejszy jest z kosmosu

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?? Ze co prosze?? Przeciez w Ultimie kosztuje 89.90 ,wiec o co ci chodzi???

1218437[/snapback]

o to ze ultima napisała że cena wynosi 99ziko , a podczas promocji 89;]

po prostu jestem ciekaw czemu mają inne dane niż CDP :>

w poprzednim poscie nie dopisałem że owe 99zł ma być ceną maxymalną , i że będzie raczej nizsza:>

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamawianie w ultimie szczerze odradzam. sam na tej firmie przejechałem sie 3 razy, nie mówiąc już o moich kumplach.

co do ceny to i tak przesadzlili.

Ty chyba nienawidzisz tej firmy, aż tak zaszli ci za skórę ? A może jesteś z konkurencji ? :) Napisz co masz do nich, być może ostrzeżesz innych. Edytowane przez nadmundo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty chyba nienawidzisz tej firmy, aż tak zaszli ci za skórę ? A może jesteś z konkurencji ? :) Napisz co masz do nich, być może ostrzeżesz innych.

1218566[/snapback]

aż żal pisać:>

na początku zamówiłem sobie 3 przejsciówki psx-pc , mate do ps'a i pilota do ps2.

wszystko ok, napisali majla ze nie ma mat i pilotów i ze sie paczka opóźni o tydzień... paczka przyszła 2 dni potem :lol: :lol: razem z matą , pilotem i przejsciówką... jedną ;]

ale przynajmniej to co było w paczce zgadzało sie z rachunkiem jaki mi wystawlil.. ale 2 kumpli czekało nadal na przejsciówki,więc szybki @ do ultimy, przeprosiny z ich strony i stwierdzenie ze wyslą 2 przejsciówki jeszcze dziś priorytetem na swój koszt. no to ja ucieszony czekam na listonosza, paczka po kilku dniach przyszła [data nadania 2 dni po dniu zgłoszenia faktu] w środku jedna przejsciówka , policzone jak za dwie:> wkur...zony łapie słuchawkofon i dzwonie, chwila rozmowy, lekki o<span style="color:red;">[ciach!]</span>l i 2 dni potem doszła 3 przejsciówka.... oczywiscie nawet PRZEPROSIN nie uswiadczyłem od nich.. dzień przed sylwestrem telefon o 9 rano, matula mnie budzi i mówi ze do mnie:> koles z drugiej strony kabla coś tam mi zaczął bełkotać że dostawa PILOTÓW bedzie lada dzień i wyślą mi moje zamówienie , oraz przepraszają za długi czas oczekiwania[hehe, lekko ponad miesiąc] :D smieszni są wczesniej miałem lekkie przepychanki z jedną grą bo policzyli mi 10 ziko za duzo [ juz nie chodziło o 10ziko tylko o zasade]

o przepychankach moich kumpli nie będe pisał , bo sumie nie chce mi sie wypowiadać w imieniu innych:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam poczekam do premiery, moze bedzie jak z hl2 i w media markt bedzie 10zl taniej :wink:

1219312[/snapback]

chciałem to napisac , ale widze ze juz mnie ubiegłeś:>

nie warto sie przepychac z tymi wszystkimi firmami tylko przejsc do porządnego sklepu bo i tak będzie taniej niz w tych super promocjach ultimy :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odpalilem sobie dla przypomnienia (w sumie kumpel chcial to zobaczyc) i okazuje sie, ze te slowa co pisalem w pierwszym poscie tego watku sa juz nieaktualne. Stalo sie tak glownie ze wzgledu na HL2 i DIII.

Grafika prezentuje sie juz raczej b. dobrze a nie, tzw. SKPB (Szukanie Kopary Pod Biurkiem) :)

Brak jakichkolwiek efektow chocby dx8 jest wrecz razacy. To tylko dx7.

No ale tekstury sa wysokiej jakosci i dzwiek nadal robiacy wrazenie. Oczywiscie zaiwania toto po 70-250 fps.

Jednak te firmy wiedza co robia. 2 lata przed premiera pokaza screeny i po roku zapominamy jak one wygladaly ale nadal mamy w pamieci wrazenie jakie robily.

Musza sie chlopaki pokazac nam cos niesamowitego abysmy zostali wryci w siedzisko przed kompem.

Moze rozgrywka bedzie gites ale co mozna wymyslec wiecej niz do tej pory zostalo pokazane w FPP ?

Mam nadzieje, ze nie bedzie to gra tylko dobra, ktora moze warto kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odpalilem sobie dla przypomnienia (w sumie kumpel chcial to zobaczyc) i okazuje sie, ze te slowa co pisalem w pierwszym poscie tego watku sa juz nieaktualne. Stalo sie tak glownie ze wzgledu na HL2 i DIII.

Grafika prezentuje sie juz raczej b. dobrze a nie, tzw. SKPB (Szukanie Kopary Pod Biurkiem) :)

Brak jakichkolwiek efektow chocby dx8 jest wrecz razacy. To tylko dx7.

No ale tekstury sa wysokiej jakosci i dzwiek nadal robiacy wrazenie. Oczywiscie zaiwania toto po 70-250 fps.

Jednak te firmy wiedza co robia. 2 lata przed premiera pokaza screeny i po roku zapominamy jak one wygladaly ale nadal mamy w pamieci wrazenie jakie robily.

Musza sie chlopaki pokazac nam cos niesamowitego abysmy zostali wryci w siedzisko przed kompem.

Moze rozgrywka bedzie gites ale co mozna wymyslec wiecej niz do tej pory zostalo pokazane w FPP ?

Mam nadzieje, ze nie bedzie to gra tylko dobra, ktora moze warto kupic.

1221318[/snapback]

zgadzam sie z Toba, pod wzgledem grafiki mysle ze nastepny krok na miare kopara pod biurkiem to bedzie silnik unreala 3,

ale do tego trzeba poteznych grafik, czytalem opisy jak na 6800ultra pracujacych w sli w 1024 bez aa i anzio na silniku unreala3 bulo w okolicach 20FPS wiec .... jendak obecnie gry juz wygladaja oblednie, tak wiec jezeli stalker bedzie trzymal poziom graficzny HL2, farcry'a, dooma3 czy riddicka to juz wystarczy na chicior jezeli oczywiscie grywalnosc bedzie powalala. Mnie ostatnio zaskoczyl the chronicles of te riddick. Tak cicho o tej grze, malo osob o niej gada, ale ja odpalilem

i grywalnoscia mnie powalila, naprawde fabula fajna, grafika w stylu dooma3 (mi sie bardziej podaba niz w doomie). wiec mysle ze obecnie za grafike juz nie musimy sie martwic, teraz wazna jest grywalnosc i fabula gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a plota stała się prawdą. no i jednak poczekamy -

Do tej pory spekulowano, że ta długo oczekiwana strzelanka pojawi się w maju tego roku. Jeden z pracowników GSC - Anton Bolshakov - rozwiał jednak wszelkie wątpliwości (łącznie z nadziejami zniecierpliwionych fanów). Według niego gry należy spodziewać się nie wcześniej niż za 6 (słownie: sześć) miesięcy. Lepsze to niż 'będzie jak skończymy'. :)

cdaction.com.pl

szajse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech ssa. Ciagle ktos przeklada premiery a potem wychodzi gniot.

Niech to wszystko szlag wezmie :/

1344567[/snapback]

Przecierz t normalne bylo.Kazdy oczekiwany tytul przekladaja.Chaos Theory mial wyjsc w listopadzie,pozniej,ze wychodzi 25go,potem pojawila sie plotka ze juz jest a to byla wersja na x kloca a na koncu okazuje sie ze gra ma wyjsc 29go.Na szczescie to nie wielkie opoznienie,ale jednak.Tak samo FEAR.Mial wyjsc w lutym a wychodzi w czerwcu.BIA to samo.Wyszla niedawno a miala w pazdzierniku.No i najbardziej oczekiwana przeze mnie gra tego roq - Tomb Raider 7 - mial w maju a wychodzi w lipcu.ITD,itd,itd...... wszystk na co czekasz przekladali,przekladaja i beda przekladac bo na tym polega rynek gier komputerowych.Swoja droga podajcie mi chociaz 1 naprawde dobry tytul,ktory wyszedl zgodnie z obietnica kkolesi a Was ozloce :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro przełożyli premiere to widocznie jest tego jakaś przyczyna. Lepiej zaczekać dłużej i dostać dobrą gre niż żeby wydali gre na hurra i miał wyjść z tego gniot

1344610[/snapback]

Jedyna dobra gra jaka bardzo dluga przekladali to HL2,ale popatrzcie tez na to ile go robili.W XXI wieku pojawila sie z 1000ca gier tylko jedna jedyna dobra ktora pojawila sie na czas i za to ma u mnie 10/10 chociaz nie przebija HLa.Mam na mysli Far Cry'a.Mimo,ze oceniam go tak naprawde na 9/10 to dodatkowy punkcik daje jej za brak przesuniecia premiery.Wlasciwie to nie przypominam sobie poza Far Cryem dobrej (podkreslam dobrej) gry,ktora wydali na czas>Bez sensu przekladaja premiere.I tak jej nie dopracuja i tak wiec lepiej niech nie przekladaja bo to nic nie zmieni.Kiedy mial wyjsc Driv3r?W czerwcu 2004 miala wyjsc ostateczna premiera a co wyszlo ??Wyszla gra na miare roku 2001,ktora nawet wtedy oceniono by gdzies na 8/10 nawet jakby byla pozbawiona tych wszystkich bugow a dzisiaj?? Dajcie spokoj.3/10to wszystko co mozna jej dac ://

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza msie w 100% z oceną FAR CRY ,tą gre zrobili na czas do tego

ustanowili nowy Standard do którego do dzis nikt nie dał rady dojść.

Jednak Niemiecka i Skandynawska praca na Crytek Engine dała super rezultaty

czego nie mozna powiedzieć o ameryukańskich coderach :/

Szkoda tylko że i Ruscy od S.T.A.L.K.E.R.A zaczynają sie uczyć złych nawyków od amerykańców :/

Z drugiej strony ciagle dziwi mnie fakt że nikt nie wzioł się za silnik Cryteka

i nie wypuscił na nim gry FPP ,,,dziwne ?? nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie ciesze, ze premiera zostala opozniona bo na swoim radku 9100 to bym sobie nie poszalal na tej gierce :mur:, a tak mam troche czasu na to zeby naskladac kabony i kupic cos mocniejszego :) Mam tylko nadzieje, ze gry nie zwala i bedzie co najmniej tak dobra jak Riddick.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi