Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy news :(

THQ puściło wreszcie pary z ust w sprawie premiery S.T.A.L.K.E.R.’a. Według wydawcy gra nie ukaże się wcześniej niż we wrześniu 2005 roku. Na dodatek termin ten nie jest również pewny, i bardzo prawdopodobne jest, że premiera zostanie przesunięta jeszcze o kilka miesięcy. To oznacza dla nas dłuższe oczekiwanie, mniej więcej do końca 2005.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze alfa stalkera prezentowała o wiele więcej niż cały hl2

zwłaszcza ze ta biedna alfa była bez szejderów;]

1403802[/snapback]

Zgadzam się z tobą w 100%

Porównując ówczesną Alphe STALKERA i HL2 ( bez shaderow)

to S.T.A.L.K.E.R wypadał lepiej ,myślę że ta gra wyznaczy nowy standard

jeśli chodzi o ilość detali ,widać polygonów nie pożałowali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja aqrat ladniejszej nie widzialem i mam nadzieje,ze porownujecie bete hla z beta stalkera to wtedy bym sie zgodzil w 100%

1404043[/snapback]

nie;]

porównuje alfe stalkera do pełnego hl2

co jak co ale grafa w hl'u2 wcale nie jest taka ładna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardzo realistyczna + najladniejsza woda w grze ever.

1404071[/snapback]

dobrze wiedziec ze jestem niewidomy bo jakos nie zauważyłem zeby w prawdziwym swiecie swieciło sie jak psu jajca[jak to miało miejsce w hl2] po za tym woda jest taka sobie, mi ta z fargraja bardziej przypadła do gustu:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafa w Hl2 jest taka sobie. Nie jest ani olśniewająca ani powalająca na kolana. No chyba, że się pierwszy raz od kilku lat wlączyło jakaś grę. Znacznie większe wrażenie zrobiła na mnie grafika Far cry. Oczywiście większości się ona nie podoboba, bo nie jest brudna, szara i metalowa.

Daje się zauważyć, że w tym temacie zaczyna się znowu wróżenie, na temat jakiego to przelomu nie dokona S.T.A.L.K.E.R. w grach. Prawie identyczna sytuacja byla w przypadku HL2 i D3. jak zwykle życie brutalnie zweryfikowało rzeczywistość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika w HL2 przytłacza bardzo realizmem np. walki w miescie.

A co do STALKER'a pozostaje czekac :) Ale nei martwcie sie, jeszcze wyjdzie SA i wiele innych gier. Wakacje szybko zleca i stalker bedzie juz dostepny ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do polygonow - to wcale nie tak dużo

o ile sie nie myle to postacie bedą miały od 500 do 10 000 poly

no chyba ze cos sie zmieniło ;)

ale w alphie tekstury były poprostu piękne - takie realistyczne - jak dla mnie o wiele bardziej niż w Hl2 - i nie mowcie mi ze nie widzałem bo mam rzecha - w to aqurat grałem u qmpla z r9800

i na filmikach jest całkiem niezła fizyka

np. jak sie strzela z pistoletu (Makarova) przez blaszanego billboarda to pocisk przebija go i robi dziure w scianie za nim.

wierze ze bracia zza wschodniej granicy nas nie zawiodą :D

Edytowane przez pain.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialo by sie powiedziec "nie sama grafika gracz zyje" ;) Co z tego, ze grafa bedzie powalac na kolana jak gra nie bedzie miec klimatu. Imo wiekszosc sie wypowiada w taki sposob jakby grafa miala najwieksze znaczenie. Oczywiscie nie twierdze, ze grafa sie nie liczy w koncu mamy 2005 rok i mamy prawo wymagac czegos ekstra w kwestii grafiki, ale dla mnie wazniejsza jest grywalnosc, fabula, klimat. D3 reklamowali jako przelom w grafice itd. i nie twierdze, ze tak nie jest lecz ta gra jest po prostu nudna :mur: A dajmy przyklad pierwszego Half-Lifa, grafa tam nie powalala na kolana na ten czas kiedy byla stworzona (1998), a gra stala sie kultowa ze wzgledu na klimat ktorego wczesniej tworcy FPP nie potrafili nam zapewnic w zadnej produkcji na takim wysokim poziomie. I mam nadzieje, ze ze STALKER'em bedzie tak jak z HL1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filmiki z Igragrodu (chyba jakieś targi komputerowe)

są na gamershell

szczegóły tylko ;) trochę oszałamiają bo filmy są nagrywane z LCD-ów

aż się nie chce uwierzyć jak to będzie wyglądać w realu

fajne były:

latające liście

wiatr , kurz, trąba powietrzna :blink: :blink: ,która potrafi rozerwać gracza na strzępy :blink: :blink: :blink:

jeśli się mi przewidziało to niech ktoś mnie poprawi!

błyskawice

metal- złom - rdza - ściany

pojazdy - ciekawe jak by sie prezentowały nowoczesne furki w tym enginie

szkoda że wcześniej nie wyjdzie ta gra!

oj szkoda!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli wogole wyjdzie , ta gra wychodzi 2 lata , teraz zapowiedzili na 2006 , na poczatku bylem napalony na to a teraz to mi to wisi , niech dluzej czekaja to skoncza jak 3drealms , a hl2 to najbardziej przereklamowana gra jaka wogole wyszla , gdyby odjac fizyke zostaje mierny shooter , woda z far cry > woda z hl 2 , mam nadzieje ze ta gra wyjdzie bo ma niesamowity klimat , niedlugo wychodzi boiling point mzoe nie z az tak dobra grafa jak stalker ale bardziej rozbudowane niz stalker , pozyjemy zobaczymy do 2006 wyjdzie masa innych gier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy inaczej odbieram gry? Napewno tak. Praktycznie każdy inaczej odbiera daną gre.

Heh, MOHA i CoD vs HL2 (grafika) hah ;]

Zauważ tylko że MOHA jest sporo starszy od Hl2 i CoD też nie jest najnowszy. Również żadna z tych gier nie była tworzona latami i owiana medialną papką i praniem mózgu jak to miało miejsce w stosunku do HL2, a grafiki w obu tych grach są bardzo dobre, i świetnie tworzą klimat udziału w wojnie nie ustępując zbytnio grafice Hl2. Nie uważam więc aby grafika HL2 była jakąś rewelacją i najlepszą obecnie. Osobiście znacznie wyżej cenię tę z Far cry. Choć tak jak już wspomniałem wcześniej nie spodobałą się ona większości, bo odeszła od schematu metalicznych , brunych miast przyszłości po jakieść totalnej zagłądzie itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli wogole wyjdzie , ta gra wychodzi 2 lata , teraz zapowiedzili na 2006 , na poczatku bylem napalony na to a teraz to mi to wisi , niech dluzej czekaja to skoncza jak 3drealms , a hl2 to najbardziej przereklamowana gra jaka wogole wyszla , gdyby odjac fizyke zostaje mierny shooter , woda z far cry > woda z hl 2 , mam nadzieje ze ta gra wyjdzie bo ma niesamowity klimat , niedlugo wychodzi boiling point mzoe nie z az tak dobra grafa jak stalker ale bardziej rozbudowane niz stalker , pozyjemy zobaczymy do 2006 wyjdzie masa innych gier

1405203[/snapback]

Hmmm nie zgodze sie z toba w kwestii HL2. Zauwaz, ze Half2 jest gra na ktora czekaly rzesze zniecierpliwionych fanow HL1 i nie tylko, a poza tym po swietnej pierwszej czesci wiekszosc oczekiwala nie wiadomo jak dopieszczonego produktu pod kazdym wzgledem. I doczekalismy sie naprawde swietnego shootera oczywiscie nie pozbawionego bledow, ale za to z najbardziej zaawansowana fizyka jaka do tej pory zostala zaimplementowana w grze :) Co do przereklamowania HL2 to co powiesz o D3?? Podobno dodatek troche rechabilituje tworcow za porazke D3, ale niestety nie mialem okazji sprawdzic organoleptycznie.

Btw Far Cry mial ta przewage nad HL2, ze prawie nikt nie slyszal o tym projekcie wczesniej i gdy wyszla to od razu zrobil sie wielki szum jaka to ona wspaniala nie jest. Imo gdyby Far Cry byl tak oczekiwany gra jak HL2 to nie wiem czy patrzylibysmy na nia tak jak teraz przez rozowe okulary. Dla mnie i tak najwiekszym zaskoczeniem jezeli chodzi o gry fpp z 2004 roku jest Riddick.

Co do STALKERA to podejrzewam, ze tak jak w przypadku HL2 przez jednych gra bedzie wynoszona na piedestal, a dla drugich mieszana ostra z blotem z racji zbyt wybujalych oczekiwan ktorych nie da sie spelnic na rok biezacy i nastepny. Ja juz nie moge sie doczekac kiedy sie przeniose kilkaset kilometrow na wschod od miejsca zamieszkania i pochodze po niezbadanych zakamarkach czarobyla ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten kolo chyba chce na wakacje :lol:

anyway ja bede uczciwy i kupie stalkera jak wyjdzie ! przeciez to nie są wielkie pieniądze

co do 730 - chlopie Stalker bedzie jednym z najbardziej rozbudowanych Fpp-kow jakie do tej pory powstały połaczenie RPG z fpp zbieranie artefaktów, jeżdzenie wózkami, podobno helikopterem tez bedzie mozna sie przeleciec

czy wy w ogole ogladaliscie jakies trailery ?! wystarczy spojrzec na textury, cienie itp szczególy

że o fizyce nie wspomne ;)

murowany hit ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gralem w wersje alpha, jestem mile zaskoczony! Gra jest swietna, wielkie przestrzenie, wspaniale tekstury...! Nie moge sie doczekac pelnej wersji...

Edytowane przez Cherry86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra, tylko czy tak bedzie rzeczywiscie...? na tych najnowszych filmikach nie pokazali niczego z tych obiecywanych bajerow, szczerze mowia wygladalo to na typowy deathmatch w ciekawej scenerii i fajnymi broniami (traba powietrzna! ;) )

ale zeby nie bylo... czekam na ta gre, mam nadzieje ze bedzie dobrze;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie żadna z gier nie spełniała w wersji finalnej tego co było zapowiadane przed premierą. Nie do końca rozumiem wypowiedzi w stylu 'ludzie zbyt wiele oczekiwali od gry, mieli zbyt wybujałą fantazję' Ja się im nie dziwię skoro przez kilka lat wokół Hl2 była tworzona przez twórców i media otoczka doskonałości produktu. Wszędzie można było przeczytać, jaki to Hl2 będzie: naj, the best, niepowtarzalny, najdoskonalszy. W końcu wyszła b dobra fpp, u tyle.

Ze Stalkerem jest podobnie. Już zaczyne się nagonka mediów, zapowiedziw stylu najdoskonalszy oraz cyrki z przesuwaniem premiery. Nie ma się co dziwić, że gwy w grze nie będzie sporej części tego co jest zapowiadane (a nie wierzę żeby wszysko zdołali zamieścić) to dużo ludzi będzie zawiedzionych. I co znowu powiemy: 'miliście zbyt wygórowane oczekiwania'? Tak można zawsze usprawiedliwiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glownie tu chodzi o to zeby ludzie nie brali doslownie tego co pokaza tworcy gry na targach w trailerach, screenach itd. I nie ma co rozbudzac zbyt mocno oczekiwan do danej gry bo pozniej mozna sie rozczarowac i tyle. Czesto sami gracze tworza nieprawdziwe informacje o grze, ktore pozniej robia wiele zamieszania wokol niej. Oczywiscie dzial odpowiedzialny za wypromowanie gry tez dorzuca swoje trzy grosze zapowiadajac produkt ktory bedzie niemalze doskonaly. W HL2 na jednym z trailerow byla pokazana Hydra(nie wiem czy dobrze nazwe pamietam) i miala ona byc w finalnej wersji, a okazalo sie ze jej nie ma i wielu uzytkownikow gry bylo zdziwionych. "Jak to moze nie byc czego co mialo byc?" Zreszta to o Hl2 to mozna by bylo ksaiazke napisac o tym co mialo byc, a nie jest :) Wiec czekamy panowie na STALKERA i po premierze bedzie czas na konstruktywna krytyke ;) Oby tej negatywnej bylo jak najmniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MI tam sie HL2 bardzo podobal podobnie jak Far Cry,ktory osiagnal cos nowego w grach (jak komus przeszkadzaja cukeirkowe kolory to niech wlaczy COLD a bedzie mial grafe lepsza niz w jakiej kolwiek grze) jednak i tak z niecierpliwoscia czekam na STALKERA,moze moje zdanie sie zmieni.Jak narazie i tak nic nie jest w stanie przebic TR The Legends,ktore zmienicie wszystkie te gry z obrebu monitorow i nie bedzie to tak jak w orpzypadku AOD - tym razem to bedzie cos na co wszyscy czekali i nie mowie o fanach ale o wiekszosci graczy tylko musicie sie w ta gre zaglebic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi