Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

moze tak :D

There the first Patch is, but unfortunately the “control system problem” thereby not repaired… Which I could rausfinden so far in the official forum, is that with the mouse manually be helped can. In addition the appropriate keys must be gebindet in the Config on the desired functions: C:\Dokumente und Einstellungen\All users \ documents \ STALKER SHOC \ user.ltx mouse1 - > link mouse button mouse2 - > right mouse button mouse3 - > pressure on the mouse wheel mouse4 - > first auxiliarygropes mouse5 - > second auxiliarygropes kADD - > mouse wheel up kSUBTRACT - > mouse wheel off So, only the possibility goes also for Gamepads and/or Joystiks? And if with which instructions?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram od kilku dni i wszystko było dobrze ale po kilku godzinach grania gra wylazła mi od tak do windowsa i teraz jak pogram 5 minut to znów wychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Der erste Patch ist da, aber leider wurde das "Steuerungsproblem" damit nicht behoben...

Was ich bisher im offiziellen Forum rausfinden konnte, ist dass bei der Maus manuell nachgeholfen werden kann. Dazu müssen die entsprechenden Tasten in der Config auf die gewünschten Funktionen gebindet werden:

C:\Dokumente und Einstellungen\All Users\Dokumente\STALKER-SHOC\user.ltx

mouse1 -> linke maustaste

mouse2 -> rechte maustaste

mouse3 -> druck aufs mausrad

mouse4 -> erste zusatztaste

mouse5 -> zweite zusatztaste

kADD -> mausrad auf

kSUBTRACT -> mausrad ab

So, nur geht die Möglichkeit auch für Gamepads bzw. Joystiks ? Und wenn ja mit welchen Befehlen ?

może ktoś to przetłumaczyć ????

Wyszedł pierwszy patch, ale niestety problem ze sterowaniem nie został wyeliminowany.

Na oficjalnym forum dowiedziałem sie, że w przypadku myszy trzeba sobie poradzić samemu. W configu trzeba przyporządkować odpowiednim przyciskom funkcje jakie chcemy mieć:

C:\Documents and Settings\All Users\Documents\STALKER-SHOC\user.ltx

mouse1 -> LMB

mouse2 -> RMB

mouse3 -> MMB (środkowy czyli przycisk na scrolla)

mouse4 -> pierwszy dodatkowy klawisz

mouse5 -> drugi dodatkowy klawisz

kADD -> scroll do góry

kSUBTRACT -> scroll w dół

Ale czy to samo działa dla gamepadów lub joysticków? Jeśli tak to za pomocą jakich komend?

pozdro ;)

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawiłem się ustawieniami grafiki i dźwięku i nic nie pomaga. Jestem w misji gdzie zabiłem już ponad 20 ludzi, jest pełno obiektów na podłodze a gdy chce jeszcze kogoś zabić to jest zawiecha.

EDIT gra z innego sejwa działa dobrze chyba będę musiał zrobić mniejszą masakrę.

Edit2 [gluteus maximus] znów się zwiesza. A zwiesza się jak chce iść do Borova.

Edytowane przez Start

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.mobils.pl/czytaj.php?a=170 Stalker na komórki :lol:

To wychodzi na to, że Stalker będzie na wszystko oprócz konsol.

BTW tryb snajperski na komórce naprawdę robi wrażenie

Dalej nie działa. Spotkał się ktoś z czymś takim? Mapa to Dark Valley a misja ta co trzeba do Borova "się dostać".

Edytowane przez Start

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pomozcie. Drugi raz mam juz strefe PSi i za pierwszym razem polkanelem milion apteczek ale jakos przelazlem. Jak to cholerstwo pokonac - jest jakies zabezpieczenie ? Dodam ze wykonalem wszystkie glowne watki i juz jestem w Red Forest i nikt nie dal mi zadnych urzadzen anty temu gnojarstwu.

Pomocy ;)

Edytowane przez Avatar25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Miazga.

W sumie wszystko jasne.

Zamiast : "bind wpn_fire mouse1", wpisuję: "bind wpn_fire mouse4"

i powinno działać, tylko kurka nie działa

Jeżeli komuś udało się rozwiązać problem z niedziałającymi bocznymi przyciskami w myszce, nich da znać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzizas, dawno nie podniecalem sie tak gra.

Siadam na 5 minut zeby tylko sobie posmigac i odchodze od gry jak mi juz kobieta nie daje zyc albo po kilku godzinach zanim sam sie ockne ze przesadzam.

Ma cos niemozliwego w sobie co sprawia tez szpas z obcowania z gra.

Im dalej tym mniej niedorobek, lepsze spluwy i generalnie jest genialnie.

Odbieramy zadanie i niby na nim sie skupiamy ale po droze jest tyle ciekawosci i pobocznych zadanek, ze zanim wykonam glowne zadanie to niemal o nim zapominam i wykonuje je na nastepny dzien.

W minusach wymienilem walke, ze jest statyczna.

E tam jest przednia akcja i watki z walkami sa swietne bo realistyczne.

Dawno nie gralem w tak swietna gre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzizas, dawno nie podniecalem sie tak gra.

Siadam na 5 minut zeby tylko sobie posmigac i odchodze od gry jak mi juz kobieta nie daje zyc albo po kilku godzinach zanim sam sie ockne ze przesadzam.

Ma cos niemozliwego w sobie co sprawia tez szpas z obcowania z gra.

Im dalej tym mniej niedorobek, lepsze spluwy i generalnie jest genialnie.

Odbieramy zadanie i niby na nim sie skupiamy ale po droze jest tyle ciekawosci i pobocznych zadanek, ze zanim wykonam glowne zadanie to niemal o nim zapominam i wykonuje je na nastepny dzien.

W minusach wymienilem walke, ze jest statyczna.

E tam jest przednia akcja i watki z walkami sa swietne bo realistyczne.

Dawno nie gralem w tak swietna gre.

Nie tylko Ty tak masz. A Ci co narzekali na AI... :lol:. Gram na masterze i problemu nie mam. Ale momentami potrafią skubańce tak się ustawić lub tak zajść z flanki, że sie szans nie ma. Lepszego AI chyba jeszcze nie widziałem. Heady nie wchodzą? Kałachem czy mp5 heady same wchodzą. Ale chyba zauważyłem, że jak się ma mało FPS to hitboxy nie łapią, może złudzenie ale im więcej FPS tym łatwiej trafić.

Edytowane przez Start

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko Ty tak masz. A Ci co narzekali na AI... :lol:. Gram na masterze i problemu nie mam. Ale momentami potrafią skubańce tak się ustawić lub tak zajść z flanki, że sie szans nie ma. Lepszego AI chyba jeszcze nie widziałem. Heady nie wchodzą? Kałachem czy mp5 heady same wchodzą. Ale chyba zauważyłem, że jak się ma mało FPS to hitboxy nie łapią, może złudzenie ale im więcej FPS tym łatwiej trafić.

Chyba logiczne, ze majac 10fps trudniej trafic niz maja np. 50fps... :mellow:

Co do al to zagraj sobie w f.e.a.r. , tam gniecie klate temu ze stalkera.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Dołączona grafika

To nie prima-aprilis. ^_^

Juz kilka dni gra gnije na hdd a checi brak, wykanczaja mnie te monotonne zadanka, najfajniejszy element jak dla mnie to podziemie i kompleksy fabryczne, gdyby cala gra sie tam toczyla to bym sie nie obrazil. :]

Przy 30FPS też trudniej niż przy 50FPS.

Grałem w FEAR'a na najtrudniejszym i zginąć tam jest bardzo trudno :lol: A AI tam nie może się popisać walką w otwartym terenie bo wszystko to korytarze :wink: Tu AI robi wszystko bez skryptów i czasami robi to bardzo świetnie.

Bylo nie grac na easy. :wink:

Ale faktycznie nie bylo tam takich akcji jak tutaj, ze mozna zginac od headshota, to nie jest przeciez symulator zolnierza a grajac chce sie dobrze bawic a nie co chwile irytowac.

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba logiczne, ze majac 10fps trudniej trafic niz maja np. 50fps... :mellow:

Co do al to zagraj sobie w f.e.a.r. , tam gniecie klate temu ze stalkera.

Przy 30FPS też trudniej niż przy 50FPS.

Grałem w FEAR'a na najtrudniejszym i zginąć tam jest bardzo trudno :lol: A AI tam nie może się popisać walką w otwartym terenie bo wszystko to korytarze :wink: Tu AI robi wszystko bez skryptów i czasami robi to bardzo świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Miazga.

W sumie wszystko jasne.

Zamiast : "bind wpn_fire mouse1", wpisuję: "bind wpn_fire mouse4"

i powinno działać, tylko kurka nie działa

Jeżeli komuś udało się rozwiązać problem z niedziałającymi bocznymi przyciskami w myszce, nich da znać

Ja w sterownikach boczny przycisk mam jako mouse 3 ustawiony (zamiast tego, co jest w rolce standartowo, jak się rolkę do środka wciśnie) i działa mi spokojnie jako zoom w stalkerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w FEAR'a na najtrudniejszym i zginąć tam jest bardzo trudno icon_lol.gif A AI tam nie może się popisać walką w otwartym terenie bo wszystko to korytarze icon_wink3.gif Tu AI robi wszystko bez skryptów i czasami robi to bardzo świetnie.

Szczególnie kiedy wróg nagle przestaje do nas strzelac i wpatruje się w sciane, albo kiedy podczas bronienia pewnej barykady kluczowa postac-sojusznik wbiega w armie uzbrojonych napastników i... ---> mision failed.

Przestancie juz sie tak tym jarać bo nie ma czym. Owszem, wrogowie atakują od flanki, kryją się itp ale jako calosc AI wypada baaardzo blado i przecietnie.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pomozcie. Drugi raz mam juz strefe PSi i za pierwszym razem polkanelem milion apteczek ale jakos przelazlem. Jak to cholerstwo pokonac - jest jakies zabezpieczenie ? Dodam ze wykonalem wszystkie glowne watki i juz jestem w Red Forest i nikt nie dal mi zadnych urzadzen anty temu gnojarstwu.

Moze ktos jednak cos wie i pomoze ?? icon_wink2.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej nie wykonales glownego zadnia w Red Forest( to tam wlasanie pierwszorzednym celem jest wylaczenie urzadzenia emitujacego sile PSI) ,jak i w 1 strefie z PSI !!!( tam masz isc do doktorka w bunkrze )

post-116203-1175431664_thumb.jpg post-116203-1175431691_thumb.jpg

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczególnie kiedy wróg nagle przestaje do nas strzelac i wpatruje się w sciane, albo kiedy podczas bronienia pewnej barykady kluczowa postac-sojusznik wbiega w armie uzbrojonych napastników i... ---> mision failed.

Przestancie juz sie tak tym jarać bo nie ma czym. Owszem, wrogowie atakują od flanki, kryją się itp ale jako calosc AI wypada baaardzo blado i przecietnie.

zależy od pkt widzenia dla mnie nie ma porównania do A.I. w fear tam po prostu cały czas były pomieszczenia i owszem ai pokazywało na co jest stać ale nie z takim rozmachem jak w stalkerze. Mówienie, że AI wypada "baaaaardzo blado" jest raczej lekkim ośmieszeniem autora takiego postu ;p do tego jak zaraz przy "baaaaardzo blado" napisze "przeciętnie" to już w ogóle sam przeczy sobie;p może zaraz będzie "dobre"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

::::Realism Patch 0.6 by Sergey "hERd" Shebotnov

::In this version::

- All traders are now have more useful goods

- Anomalies are now invisible (you still have your grain effect and sound notification. Use bolts to see anomalies)

- Accuracy while standing decreased, while sitting increased

- Radiation heals much slower

- Main character has hunger more often - Bleeding makes more damage

- Wounds heal slower

- Bandages heal less

- Bandages weight decreased

- Artifacts prices balanced - Bots accuracy now depends from game difficulty

- PDA takes less place ::General inforamtion

Don°t worry about your save files - you can°t damage the game and your save files with this mod. This patch is suitable for all languages.

::Installation::

Extract into your STALKER game directory. Enjoy!

::Uninstallation::

Delete "gamedata" folder in your STALKER game directory.

::Version history ::Up to 0.5

:Spawning

- Two times smaller human world population (two times smaller spawning)

- Monster population increased by 150%

- All NPC°s are now spawning roughly every game day. Its roughly every 1h 22m

:NPC°s

- Enemies aiming improved

- Dead bodies disappear faster :Trader

- All prices are tripled

- Traders are now buying goods for 1/10 of its prise

:Misc

- All weapons are now doing 1.5 times more damage

- Eye level is raised up

- Slightly raised up the weight of medicaments

::Credits

SergeS for solving the respawn time problem.

SGHi for anomalies fix and PDA size

xarvius for trader goods fix

------------------------------

zasysac i testowac ;)

http://www.gamespot.com/pc/action/stalker/...lyadded;title;1

wrzucilem to na serwer, jak komus sie nie chce tworzyc konta na gamespot to trzymac:

http://www.speedyshare.com/575239412.html

----------------------------------

http://www.speedyshare.com/476364320.html

Tym programikiem mozna wypakowac wszystkie pliki z paczek o rozszerzeniu db1/db2/itd. Grzebanie w tych plikach to sama przyjemnosc, czasami mozna znalezc fajne "artefakty", chwilami zastanawialem sie czy te rzeczy mogly sie tu znalezc przypadkiem ale to chyba nie przypadek. mozna znalezc np dzwieki samochodow, jest tez plik trabantnoise a przy odsluchaniu slyszymy ta popiep...ona zabe (crazy frog) :D skad to sie wzielo w plikach z gra. jest tez ruski gangsta rap ktorego nie uslyszymy w grze, sa wszystkie utworki ktore stalkerzy odgrywaja przy ognisku na gitarkach, przeboj ze strefy= ten utworek z radia ktorego wszedzie slychac. poza plikami z dzwiekami i muzyka jest pelno jeszcze innych "ciekawostek". szukajcie, moze najdziecie cos fajnego ;)

Ten Realism Patch 0.6 ma 300kb?? Tak tylko pytam dla pewnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi